ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

gfx łatwiej będzie zrozumieć ludziom jak scrina ponumerujesz, jesli będzie Ci się chciało :).
Proponowałbym przypisy zrobić na scrinie :)

1fbo
2bo
3extremum
pzdr.

maryha22
Stały bywalec
Stały bywalec

Pytanie???

Nieprzeczytany post autor: maryha22 »

witam panowie graty dla gfx i przy okazji mam kilka pytan do rysunku ktory zamiescilem prosil bym o rzetelna odpowiedz.
1 gfx w dalszym trejdzie na e/u uwzglednisz te ekstrema ktore zaznaczylem zielonymi kreskami??
2 -czy zwracasz uwage w trejdowaniu na zl ktore zaznaczylem czerwonymi kreskami
-czy tylko one potwierdzaja BO i FBO
-czy potwiedzaja tylko kierunek w ktorym zlozyles zlecenie buy/sell
3 podczas tredjodawania uwazacie jeszcze na wykorzystane ekstrema i fbo?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"W swoim życiu musisz tylko kilka rzeczy zrobić dobrze, pod warunkiem, że nie robisz zbyt wielu rzeczy źle." Warren Buffett

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

maryha22 odpal mt4 ścieśnij świeczki tak aż zobaczysz coś po lewej stronie wykresu :D widzisz to ?
Cały weekend spędziłem na studiowaniu ZL, w tym dzienniku to do połowy czytałem a później tylko screeny oglądałem :) dzięki chłopaki za kawał dobrej roboty, wasze screeny bezcenne :D
W tym wszystkim nie chodzi o linie a strefy, wprawdzie bardzo często cena odbija co do pipsa od ZL / SR ale wchodzenie w danym punkcie bez jakiegokolwiek potwierdzenia jest ryzykowne. Jeśli dana linia jest witkowana wielokrotnie znaczy że działa jeśli od góry i od dołu znaczy ze jeszcze bardziej działa :) Najlepiej jak momo widzimy blisko naszych kresek to mamy większe szanse wygranej :) Masz tu twój obrazek w trochę innej perspektywie, tu i tak wszystkiego nie widać tylko jakiś tam % informacji. Im szersza perspektywa tym ten % większy.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

1. Tak, będą brane pod uwagę w przyszłości. Na moim screenie pokazałem tylko Ekstrema i reakcje na nie.
2. Porządna świeczka w moim kierunku to plus, ale nie biorę tego jako potwierdzenie do wejścia, bo tracę dużo pips (5 czerwona kreska na twoim screenie).
BO widać od razu na historii - świeca zamyka się za linią. Z FBO jest trudniej. Ono tworzy się na bieżąco. FBO to świeca, która zamyka się przed linią, nie może jej przekroczyć. Zawsze czekam na ciało w moim kierunku, które przy FBO / BO musi się odpowiednio zamknąć.
3. FBO / BO może być później traktowane jako poziom S/R i tylko tak na to patrzę. Czyli drugi raz FBO / BO nie wykorzystałbym.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

czerwinek pisze:
gfx pisze:Zamknięcie H1 powyżej 1.25155 i lecimy UP.
Graty.
Tak leciemu do 1.2562 :)
No i dolecieli, ale beze mnie, nie dali zagrać :)

gfx pisze:Czyli drugi raz FBO / BO nie wykorzystałbym.
Jeżeli chodzi o mnie to ja bym FBO drugi raz wykorzystywał, nie wiem jak to z BO wychodzi.
Ale jeżeli chodzi o FBO to zdarza się tak, że mamy FBO i cena idzie do ekstremum i potem wraca robi ponownie FBO i ponownie idzie do ekstremum.
Spójrzcie na wykres H1 na parze GBP/AUD w z piątku

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

czerwinek pisze:
czerwinek pisze:
gfx pisze:Zamknięcie H1 powyżej 1.25155 i lecimy UP.
Graty.
Tak leciemu do 1.2562 :)
No i dolecieli, ale beze mnie, nie dali zagrać :)

gfx pisze:Czyli drugi raz FBO / BO nie wykorzystałbym.
Jeżeli chodzi o mnie to ja bym FBO drugi raz wykorzystywał, nie wiem jak to z BO wychodzi.
Ale jeżeli chodzi o FBO to zdarza się tak, że mamy FBO i cena idzie do ekstremum i potem wraca robi ponownie FBO i ponownie idzie do ekstremum.
Spójrzcie na wykres H1 na parze GBP/AUD w z piątku
Potwierdzam, też to wypatrzyłem :)

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

To może teraz 2586 mam nadzieję że chłopaki się jeszcze nie wyszumieli :) albo zamykamy lukę.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Pozycja z dzisiaj rana na kablu. Otwarcie wg zl m30.
Mialem wczoraj napisac na temat edka (bylo pozno i nie chcialo mi sie), ze na tygodniowym zronilo sie momo i oczekuje, ze zrobi cofke do zl, ale nie sadzilem, ze zrobi to luka nie dajac mozliwosci zagrania.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Przed chwilą zamknięte na +64. SL 20 pips.

Obrazek

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Ładnie :) też się w piątek zastanawiałem co z tym fantem zrobić, nie podobało mi się że od ZL się nie oddalają jak to przeważnie bywa, do tego weekend przy moim braku doświadczenia i tak bym nie brał. Gratulacje :) gfx twój brok jakoś bardziej wykasza nobów.

Obrazek

ODPOWIEDZ