ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

radoslav47 nie zgadzam się, że powinien zamknąć pozycje, fbo jest głównie drogą do ekstremum maksymalnie do BO i nigdzie dalej, żeby było zabawnie jest jeden patent kiedy cena zawraca do absolutnego początku, ale to już moje know how w obserwacji (potwierdzam swoją teorie-więc nic pewnego) :wink:

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

no ale skoro on był w shorcie, cena zrobiła fbo na wsparciu co oznacza, że powinna iść w górę tak ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

ale tylko do określonego POZIOMU, czy widzisz żeby przeszli extremum?
Patrz na rynek jako informacje, i kogo rynek zdążył już pozbawić profitu....
Ktoś pisał (może Thorez.... nie pamiętam. ) analizuj przeszłość, by grac w teraźniejszości.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Thorez pisał także aby podążać od fbo w stronę bo. Po pojawieniu się tego fbo gfx był już dużo pipsow na plusie, więc zgodnie z teoria zerowania profitow, pierwszym kandydatem do zerowania był on sam :)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

radoslav47 pisze:Thorez pisał także aby podążać od fbo w stronę bo. Po pojawieniu się tego fbo gfx był już dużo pipsow na plusie, więc zgodnie z teoria zerowania profitow, pierwszym kandydatem do zerowania był on sam
No i tu widzę sprzeczność bo Thorez mówił tez (tak zrozumiałem) aby isć zawsze w stronę zgromadzonych profitów czyli wg. mnie od BO do ekstremum...

radoslav47
Gaduła
Gaduła

jeżeli mówimy o 2 transakcji na screenie gfx, to on w momencie powstania tego fbo (o które pytał kolega malsehen) był 160p do przodu, więc gdzie jest zgromadzony profit ?

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

radoslav47 pisze:Thorez pisał także aby podążać od fbo w stronę bo. Po pojawieniu się tego fbo gfx był już dużo pipsow na plusie, więc zgodnie z teoria zerowania profitow, pierwszym kandydatem do zerowania był on sam :)
Jaka jest różnica między tym co napisałeś, a napisał Thorez?
Podążamy zawsze od FBO do ekstremum, w kierunku BO

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

malsehen pisze:gfx, mam pytanie do Twojego screena, przerobiłem go , dodając zieloną linię od poprzedniego ekstremum, tutaj też mamy FBO, a jednak trzymałeś i ten sygnał okazał się błędny gdyby na niego grać.
Pierwsza reakcja - zamknięcie powyżej ekstremum. Kolejna świeca zamknęła się poniżej, a dopiero następna w moim kierunku. Postanowiłem to zignorować, bo za bardzo "zużyli" FBO. Nawet jeśli poszliby do BO, to i tak byłem na BE jeszcze wtedy.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Masło maślane - trza to rozrysować co by było jasne..:D
Jak dla mnie jeśli mamy momo UP cena schodzi do ZL reaguje (i tu już dowolnie czy nazwać to reakcją czy FBO na BO - choć dla mnie FBO występuje tylko na ekstremach) to wchodzimy z TP na ekstremym lub nastepnym FBO
Czy tak to pojmujecie?

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Obrazek

Od FBO do Ekstremum
Od FBO do BO
Od FBO do FBO
Od BO do Ekstremum
Od BO do BO
Od BO do FBO

Osobiście gram tak:

Od FBO do Ekstremum
Od FBO do BO
Od BO do Ekstremum
Od BO do BO

FBO trzeba obserwować, a BO i Ekstremum widzimy na historii, więc to jest dla mnie TP.

ODPOWIEDZ