ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

zobaczcie Panowie wykres W1 i gdzie doszła cena.... teraz patrzymy h1 i czekamy. BO czy FBO, obstawiłbym to drugie, ale zobaczymy :)

edit

1.2467 tez na niego czekam-poziom docelowy dla prawdziwych grubasow :)

edita 2

myślałem ze wrócą jeszcze podebrać do 1,26 a tu już marsz.... nie będzie ładnej Ski :roll:
Ide do pracy, powodzenia bojownicy :)
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 10:09 przez Damfry, łącznie zmieniany 2 razy.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

1.2467 to ciekawe miejsce.

Obrazek

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

wstaję rano patrzę nic się nie dzieje - idę na basen, wracam a tu taki piękny pinbar jako fbo :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Moje dzisiejsze zagranie na GBP/AUD, niestety nie dotrwałem do TP ale z drugiej strony nie wiadomo czy do niego dojdą.
Ciekawa sytuacja się kształtuje na AUD/CHF, ciekawa ze względu tego, że w moim sell limicie znajduje się bardzo piekna formacja harmoniczna HT Motyla.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

czerwinek mam do ciebie pytanie jak wyznaczasz zl ?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

??? Nie rozumiem za bardzo, ogólnie to nie wyznaczam ZL szukam tyko BO i FBO aktualnie i to wszystko.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Piotrek91
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Piotrek91 »

No to mój błąd myślałem że wyznaczasz sobie zl i grasz tak jak Marcin

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Panowie, pewnie głupie pytanie ale nigdy nie grałem w ten sposób: skąd wiecie czy dane przebicie S/R będzie FBO i czy warto wchodzić? Jeżeli wejdziecie i okaże się że jest to FBO to zamykacie pozycje nad/pod FBO z małą stratą?
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

czerwinek pisze:
PipBoy pisze:już wyjaśniam:
dzięki
cóż mam Ci napisac może jutro albo za tydzień dojdą do tego BO :)
Ale tak naprawdę może źle się wyraziłem.
Thorez pisał coś takiego żeby grać od FBO do ekstremum, tak jak jest na tym rysunku
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42566
Dodatkowo wcześniejsza świeca FBO jest czerwona, natomiast ta dzisiejsza jest zielona, przed tą zieloną swiecą również czerwona była duża co mogłoby oznaczać, że SL wielu graczom puściły, więc moga jechać spokojnie UP.

No ale rynek pokaże sam dzisiaj co i jak :)

Natomiast jeżeli cena dojdzie do wcześniejszego BO to staramy się tam wyszukać okazji do wejścia.
Ale BO też są dobre bo jeżeli już będziemy jechali prędzej czy później UP to bedziemy wiedziali na jakich miejscach zwracać uwage z naszymi longami.

Poza tym każdy musi być czujny i patrzeć co się dzieje, jeżeli boisz się trzymać dłużej pozycję to bierz co swoje i wejdziesz ponownie na korekcie.
Poza tym wyższy TF ważniejszy tak więc trzeba by zobaczyć jeszcze co się dzieje na D1, W1 i MN1
czerwinek na pewno Ci chodziło od FBO do ekstremum? Na tym screenie jest raczej od BO do ekstremum ? Jeśli się mylę to popraw mnie proszę z wytłumaczeniem jeżeli to możliwe :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

DonForex:-) pisze:Panowie, pewnie głupie pytanie ale nigdy nie grałem w ten sposób: skąd wiecie czy dane przebicie S/R będzie FBO i czy warto wchodzić? Jeżeli wejdziecie i okaże się że jest to FBO to zamykacie pozycje nad/pod FBO z małą stratą?

jeżeli świeczka zamknie się pod linią extremum ( przy ewentualnym shorcie) wtedy jest fbo, jesli nad nie ma fbo

oczywiście na mniejszych interwałach świeczki będą się zamykały nad linią a mimo to i tak może to być fbo więc musisz skakać po interwałach aby dowiedzieć się który mówi prawdę a który kłamie w danej chwili ;)
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

ODPOWIEDZ