ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Damfry pisze:w sumie h4 też zrobiło fbo kto wie czy nie lecimy do bo h4
zobaczy się ale pewnie z jakąś korektą, małą.

Qwa taka okazaja przepadała, starczyło by te 20-30 pipsów zgarnąć i luz już by był, tutaj również było BO z D1, ale tę parę rzadko obserwuje ale jak widac trzeba dużo para obserwować bo sygnał był klarowny.

Poza tym na EUR/USD można było ustawić sell limit na tym BO, ale nie lubię tak bo nie wiadomo jaki SL, ale z reguły kilka-kilkanaście pipsów starczy, i można trochę by przyskalpować :) Z drugiej strony jak nie przebili wyraźnie i zawrócili to szykuje się mała korekta według mnie tylko ciekawe na ile pipsów?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Ja już kończę na dzisiaj, udało się jeszcze shorta załapać, trza było ustawić Sell limit :)
Nie ma co być pazernym wychodzę z roboty i pozycje pozamykane to lubię.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

Wrzucam swoje dzisiejsze wejście i jestem ciekaw waszej opinii dot. pewnego zagadnienia. Chodzi mi o sytuację - formuje się setup który spełnia wasze wymagania wejścia w pozycję. Niestety nie było was akurat przy platformie, cena wykonała już połowę ruchu w dobrą stronę i ma jeszcze dużo miejsca aby dotrzeć do tp. Czy wasz trading plan dopuszcza wejście w taką transakcję ? Co wtedy ze sl ? Gdy ustawimy go w pierwotnym miejscu znacząco spada wtedy RR. Jeśli nie tam to gdzie ?
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav47 pisze:Wrzucam swoje dzisiejsze wejście i jestem ciekaw waszej opinii dot. pewnego zagadnienia. Chodzi mi o sytuację - formuje się setup który spełnia wasze wymagania wejścia w pozycję. Niestety nie było was akurat przy platformie, cena wykonała już połowę ruchu w dobrą stronę i ma jeszcze dużo miejsca aby dotrzeć do tp. Czy wasz trading plan dopuszcza wejście w taką transakcję ? Co wtedy ze sl ? Gdy ustawimy go w pierwotnym miejscu znacząco spada wtedy RR. Jeśli nie tam to gdzie ?
Dobre miejsce znalazłeś :)
Wiesz ciężko się gra jak się spóźnisz na pociąg, często robią jeszcze nawrotke i można póbować się załapać ale ja bym nie grał, okazji jest wiele, jak nie ta to inna.

Dzisiaj się skupiłem na parze GBP/AUD nie chcą do mojego TP dochodzić więc z łapy wychodziłem, ale zobaczcie jak cena zaje.cie zareagowała na BO, pierwsze wejście było w ciemno tyko wyjście spóźnione trzeba było spadać jak zaczeli zawracać, reszta wejść na podstawie M5 na kontynuację ruchu, można był więcej zgarnąć jeszcze ale nie potrafię jeszcze na szczytach wychodzić.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Kilka wejść. Wszystkie na plus. SL powyżej / poniżej BO / FBO. Szkoda, że małym lotem.

Obrazek

Zamknięcie H1 powyżej 1.25155 i lecimy UP.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

gfx pisze:Zamknięcie H1 powyżej 1.25155 i lecimy UP.
Graty.
Tak leciemu do 1.2562 :)

radoslav47
Gaduła
Gaduła

też się przyłączam do gratulacji gfx, świetnie to wygląda :)

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

gfx, mam pytanie do Twojego screena, przerobiłem go , dodając zieloną linię od poprzedniego ekstremum, tutaj też mamy FBO, a jednak trzymałeś i ten sygnał okazał się błędny gdyby na niego grać.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

malsehen pisze:ten sygnał okazał się błędny
Nie wiem co Ci odpisze gfx ale nie wiem dlaczego uważasz, że sygnał był błędny, zrobili FBO doszli do ekstremum najbliższego, idealne miejsce na wejście, można było spokojnie ponad 30 pipek wyciągnąć?
NA poprzedniej stronie dawłem linka do zrzutu Thoreza prześledź go uważnie a sam odpowiedź znajdziesz.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

...

ODPOWIEDZ