najtrudniejsze tutaj wg mnie jest ustawienie SL, bo nawet po wejściu na tym FBO, jak ktoś ma jaja, to i tak mógł parę pipsów zarobić. Fajnie się to opowiada na historii .radoslav47 pisze:najtrudniejsze tutaj wg mnie jest spokojne obserwowanie i spokój aby nie wchodzić za szybko, tylko PO reakcji
ZERO LINE Journal
-
- Gaduła
radoslav47 pisze:weź to jakoś rozwiń
radoslav47besot pisze:najtrudniejsze tutaj wg mnie jest ustawienie SL
Przepraszam, ale nie zauważyłem , że to Twój post, w przeciwnym razie nie próbowałbym na niego odpowiadać.

Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 15:39 przez besot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Bo ja to w ogóle taki tępawy jestem i trzeba mi długo tłumaczyć ;-)radoslav47 pisze:wirus, czego tu nie rozumiesz ?
No właśnie nie rozumiem, dlaczego FBO, a nie BO? Przecież cena nie wróciła?na tej dużej zielonej świecy na wyskokim poziomie cenowym(która jest FBO)
Czyli idzie świeca i się wypala; w tym momencie wchodzą nowicjusze (1 linia "akcja") i podbijają jeszcze cenę, która dochodzi do 2 linii Akcja? Co to jest BE? Gdzie wchodzą "profesjonalni" gracze i w którą stronę?zlecenia składają nowicjusze, którzy liczą, że po tych wzrostach które były, trend wzrostowy sie utrzyma,
Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Pisz ile wlezie gdyż piszesz mądrzeradoslav47 pisze:sorry czerwinek, że tak Ci się wpieprzam w wątek, ale dużo rozmyślam o ZL ostatnio i muszę gdzieś to z siebie wyrzucić

Wydaje się to takie proste i na historii narazie wszystko ładnie widać, kwestia czasu aby na realu wyczuć to wszystko. Ale mimo, że ostatni szło mi całkiem nieźle na FX to czuję że BO i FBO to jedyna słuszna droga

Radoslav a mógłbyś jakoś się ustosunkowac do mojego zrzutu z EUR/AUD wrzucony na poprzedniej stronie i jakąś radę jak ustrzec się takich wycinań z rynku?

Dokładnie MadinsMadins pisze:FBO, BO, ZL, S/R, TL żółwie, motyle, chwasty i inne.... Dla kogoś działa jedno dla innego nie działa..... PRAWDA JEST TAKA, ŻE NIE SYSTEM ZARABIA TYLKO TRADER. Tyle.

Ale, że tak napiszę nie można nazwać BO i FBO systemem to jest po prostu rynek i dzięki temu grasz to co widzisz.
Wirus pisze:Co to jest BE?
Jeżeli ktoś w ogóle nie kuma co to jest BO i FBO to kolejny raz zapraszam do wątku w strategiach o ZL i tam zacząć temat od 100 strony.Tig3r pisze:Break Even - próg rentowności, czyli poziom przy którym zamknięta pozycja wychodzi na 0 (czyli cena otwarcia = cenie zamknięcia).
Przeczytajcie przyanjmniej do 110 strony wypowiedzi Thoreza, jeżeli ktoś nie skumał (tak jak ja

A od poniedziałku jedziemy ostro ze zrzutami

„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz