ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

radoslav47 pisze:wirus widzę, że także używasz jforex, jak zainstalowałeś ten wskaźnik który pokazuje czas do końca świeczki ?
Wrzuciłem w katalog Moje dokumenty => Jforex => Strategies

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Trzeba uważać Wirus zbliżamy się do ZL z H1 i h4 w okolicach 1.3200 więc jak dla mnie to byłby max TP
radoslav47 pisze:wyszedłem na tej mini korekcie, 25p na plus a szkoda, bo widzę, że spadki mogą jeszcze wystąpić
Dzięki za zrzut radoslav47, no to była chyba jedyna możliwość do wejścia ale mi się za bardzo nie opłcało bo niedaleko była ZL duża wzrostowa, ale jeżeli ty to przetrwałeś to mogłeś trzymać dalej do ZL z H1 i H4 w okolice 1.3210

gratuluję tradu
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

czerwinek pisze:Trzeba uważać Wirus zbliżamy się do ZL z H1 i h4 w okolicach 1.3200 więc jak dla mnie to byłby max TP
Tak, wyszedłem po lekkim odbiciu ;-) ale myślę, że będzie jeszcze jedno wejście na sell. Poczekam chyba jednak na zamknięcie świecy o 14:00 GMT, po otwarciu USA.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2012, 14:48 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

znów ciekawa sytuacja, fbo na sell i w góre na 20p, ja niestety wszedłem w podobnej sytuacji na aud/usd ale tam nie bylo takiego odbicia i póki co tylko 4p
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav47
Czy pisałeś o tym miejscu że to FBO?

bo jeżeli tak to spójrz na drugi zrzut, kiedy tutaj znaleźć miejsce do wejścia?
POD FBO było jeszcze jedno mocna ruszenie w dół, nad FBO była ZL spadkowa,
więc mogli teoretycznie potem po przebiciu FBO zrobić pull back.

więc ciężko chyba było tutaj wchodzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2012, 13:54 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

Muszę powiedzieć, że dziennik cieszy się ostatnio sporym zainteresowaniem :)
Też się przyglądam i zgłębiam zagadnienie.

Trzymajcie tak dalej ;)
Just do it !

radoslav47
Gaduła
Gaduła

czerwinek

przecież to jest nie ważne kiedy wejdziesz, jesli widzisz, że masz do czynienia z FBO nie musisz czekać na pullback, pattern Zl czy cokolwiek. Świeczki pokazują tylko część ruchu gdyby przesunąć te świeczki o 25% w prawo może wtedy znalazł by się pattern do wejścia ? Najwazniejsza jest ogólna sytuacja, masz FBO, czekasz na ciała w kierunku profitu i wchodzisz w zlecenie, wraz z wzrostem doświadczenia na pewno zdobedziesz umiejetność wchodzenia z pullbackiem po lepszej cenie, ale to tylko kilka pipsów róznicy, ważne żeby wejśc zgodnie z ruchem, nieważne gdzie dokładnie. Wrzucam wejscie z aud/usd

wrzucam jeszcze screen Thoreza opatrzony opisem " czy ktoś pomyślałby o longu w miejscu x ? '

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... p?id=42403

zwróć uwagę, że w miejscu x jedyne co widzimy to FBO, Thorez nie wchodził na korekcie, tylko po ciałach w kierunku profitu
Thorez pisze:Podążamy zawsze od FBO do ekstremum, w kierunku BO
tutaj jest esencja:)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzięki wielkie radoslav47.

Za męczę Ci ale jeszcze jedno pytanko. Rozumiem, że jeżeli nie ma FBO to w ogólnie nie wchodzimy i czekamy aż takie FBO powstanie?

Daję dwa zrzuty z GBP/USD z dzisiaj.
1. Pierwszy z H1, rozumiem, że nie zrobiło się FBO i nie ma żadnego wejścia na tej podstawie? Czekamy być może cena pójdzie w dół i jeszcze zrobi na FBO :)

2. Drugi zrzut M5, tutaj dla tego samego zakresu powstało FBO w przybliżonym miejscu. Oczywiście mogliśmy później próbować wchodzić. Tylko rozumiem, że jeżeli cena przebiła i powróciła nad FBo to również tutaj autoamtycznie zmniejszamy TP gdyż gramy na podstawie M5?

radoslav47
Gaduła
Gaduła

nie śledzę tej pary ale napiszę jak to widziałbym

te FBO które zaznaczyłeś owszem możnabyło by wejśc na nim, choć wachałbym się, gdyby cena spadła poniżej poprzedniego BO czyli powiedzmy 1.5803 i tam zrobiłaby takie FBO byłoby to już pewniejsze

co do Twoich pytań

1. Tak, tak było by najlepiej

2 Jak widzisz zasięg był na około 20p, doszli do Zero Line na 1.5853, zależy gdzie byś wszedł, sl nie musiałbyć duży a 20p drogą nie chodzi:)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Dzięki radoslav47

Daję mój zrzut z przed chwili, niestety stratny. Wejście na M1. Przebili FBO, nastepnie powrót, nawet zrobili wicka w kierunku strati potem jechali w dół, jednak wystpowali mnie na SL=7.
Ogólnie cały czas miałem w myslach, że dojdziemy do BO na samym dole stąd próbwa wejścia w shorta.
Nie wiem tylko czy FBO źle wyznacyzłem czy w ogóle takie z M1 powinno się zignorować.

ODPOWIEDZ