ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Radoslva kolejne pytanko do Ciebie.
Daję zrzuty dwa GBP/AUD

Na pierwszym widzimy BO z H1.
Cena zrobiła następnie FBO i zżarła cały profit.

Teraz pytanie mam co zrobić na kolejnym FBO. Gdyż cen przebiła FBO i wróciła na longa utworzyła nawet PB i warto by było wchodzić według mnie ale mimo wszystko cena spdła jescze niżej i tam utworzyła kolejne FBO.
Masz może pomysł jak odfiltrować takie FBO jak to przedostatnie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 21:52 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

besot pisze:
radoslav47 pisze:weź to jakoś rozwiń
besot pisze:najtrudniejsze tutaj wg mnie jest ustawienie SL
radoslav47
Przepraszam, ale nie zauważyłem , że to Twój post, w przeciwnym razie nie próbowałbym na niego odpowiadać. :|
besot - a potem się dziwisz, że Cię nikt nie lubi :D
Wirus pisze:Czyli idzie świeca i się wypala; w tym momencie wchodzą nowicjusze (1 linia "akcja") i podbijają jeszcze cenę, która dochodzi do 2 linii Akcja? Co to jest BE? Gdzie wchodzą "profesjonalni" gracze i w którą stronę?

Wirus - popatrz na to tak - masz ten duży ruch wzrostowy od 1.4138 do 1.4426 jest to dosyć dużo pipsów do zabrania, gracze pro jako, że są najbardziej doświadczeni wchodzą najniżej w to wejście, gracze z krótszym stażem ale dosyć kumaci załóżmy, że wejdą w połowie, słabi wejdą na 1 linii akcja, a najgorsi na samym szczycie tworząc FBO. Profesjonalni gracze zrealizowali już zyski i wchodzą w shorta po FBO, czekając na zyski reszty. Tak naprawdę te całe FBO to młot/spadająca gwiazda, jeśli dodatkowo na lokalnym oporze/wsparciu tym lepiej
czerwinek pisze:Radoslav a mógłbyś jakoś się ustosunkowac do mojego zrzutu z EUR/AUD wrzucony na poprzedniej stronie i jakąś radę jak ustrzec się takich wycinań z rynku?
czerwinek - tutaj mogę Cię odesłać do ciekawego wpisu użytkownika paweldobkowski

http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 091#347091

drugi wpis, jest to ciekawie opisane, z mojej strony mogę dodać, że cena bardzo często po FBO jeszcze raz testuje ten poziom chyba z oczywistego powodu, wielu graczy ustawia SL odrobinkę ponad low/high więc czemu by ich nie wyciąć ? jak się ustrzec takich wycinań z rynku ? nie ustawiać tam stop lossa :roll: :lol:
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

radoslav47 pisze:Wirus - popatrz na to tak - masz ten duży ruch wzrostowy od 1.4138 do 1.4426 jest to dosyć dużo pipsów do zabrania, gracze pro jako, że są najbardziej doświadczeni wchodzą najniżej w to wejście, gracze z krótszym stażem ale dosyć kumaci załóżmy, że wejdą w połowie, słabi wejdą na 1 linii akcja, a najgorsi na samym szczycie tworząc FBO. Profesjonalni gracze zrealizowali już zyski i wchodzą w shorta po FBO, czekając na zyski reszty. Tak naprawdę te całe FBO to młot/spadająca gwiazda, jeśli dodatkowo na lokalnym oporze/wsparciu tym lepiej
No widzisz, właśnie zadałeś kłam twierdzeniu, że jeden obraz wart jest tysiąca słów ;-) Dziękuję, teraz rozumiem; przecież to oczywiste, tylko ktoś wcześniej zagmatwał ;-)

W takich przypadkach, moim zdaniem, gracze pro (chociaż ja bym powiedział spekulanci) po prostu inicjują ten duży ruch wzrostowy. Kupuj tanio, sprzedawaj drogo; jeśli jestem duży, to mogę stwierdzić, że jest tanio, czyli czas kupować, zatem kupuję, dużo kupuję, czyli ciągnę cenę w górę. Kończę zakupy, a cena - jak napisałeś - jest dalej podbijana, przez dawców. Jak stwierdzę, że zrobiło się drogo, to sprzedaję, co powoduje FBO, bo z jednej strony co szybsi też sprzedają, z drugiej - popyt jeszcze jest ;-)

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

radoslav47 pisze:drugi wpis, jest to ciekawie opisane, z mojej strony mogę dodać, że cena bardzo często po FBO jeszcze raz testuje ten poziom chyba z oczywistego powodu, wielu graczy ustawia SL odrobinkę ponad low/high więc czemu by ich nie wyciąć ? jak się ustrzec takich wycinań z rynku ? nie ustawiać tam stop lossa
Wrzuciłem zrzuty gdyż nie wiem czemu wczoraj wieczorem nie wrzuciłem, chyba za bardzo zmęczony byłem :)
Swoją droga ciekawe jaką sytuację wyobraziłeś sobie z mojego opisu :)
Jak znajdsziesz chwilę to zobacz o co dokładnie chodziło mi z tym wycinaniem na SL na zrzutach zaznaczyłem wszystko.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Czerwinek skoro cena przeszła ten pierwszy poziom, który oznaczyłeś jako FBO to chyba nie był to jednak FBO, jeśli nie mam racji poprawcie mnie.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

brother pisze:Czerwinek skoro cena przeszła ten pierwszy poziom, który oznaczyłeś jako FBO to chyba nie był to jednak FBO, jeśli nie mam racji poprawcie mnie.
No właśnie przebiła i zawróciła czyli był FBO. Praktycznie podobna sytuacja jak tutaj z tym, że cena mimo powrotu do BO dalej poszła aż do maksimum, mimo, że zrobiła FBO.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

radoslav47
Gaduła
Gaduła

czerwinek - zobacz na reakcje ceny na te przedostatnie FBO które zaznaczyłeś - przecież to niemal idealny patern ZL, żeby FBO było wiążące cena musi z impetem spaść i wrócić, tu cena zareagowala i nawet mógłbyś jeszcze wejść w S

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Już znalazłem co źle zrobiłem, tam gdzie wcześniej zaznaczyłem nie było BO, BO powstało gdy przekroczyło poprzednie maksimum, czyli trochę wyżej.

A teraz cena idealnie zareagowała na ZL, tworzoąc FBO i to co pisałem ostatnio znowu zrobili ostry powrót w dół i jest szansa na jazdę w górę.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

i co grales to ? może się coś z tego ciekawego urodzić ale ja bez potwierdzenia bym nie wchodził

czerwinek mówiłeś od poniedziałku zaczynamy ze screenami - to jedziemy :D

krótki opis

wejście po fbo zaznaczonym czerwoną linią,, w pewnym momencie zrobił się nawet śliczny patern ZL na H1(możliwość wejścia dla mniej agresywnych graczy), tp delikatnie poniżej ZL na H4 sl 7, tp 26

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

To i ja wrzucę coś od siebie :)
Cena nie doszła do mojego TP ale nie chciałem ryzykowac o głupie 5 pipsów :)

tutaj było ZL i FBO, cena zawróciła i nawet powstało ZL spadkowa ale byłem z większym TF z H1 na longa.

ODPOWIEDZ