ZERO LINE Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

radoslav47 pisze:najtrudniejsze tutaj wg mnie jest spokojne obserwowanie i spokój aby nie wchodzić za szybko, tylko PO reakcji
najtrudniejsze tutaj wg mnie jest ustawienie SL, bo nawet po wejściu na tym FBO, jak ktoś ma jaja, to i tak mógł parę pipsów zarobić. Fajnie się to opowiada na historii .

radoslav47
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: radoslav47 »

weź to jakoś rozwiń
Pisząc ten podpis, czuję, że piszę historię.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

radoslav47 pisze:weź to jakoś rozwiń
besot pisze:najtrudniejsze tutaj wg mnie jest ustawienie SL
radoslav47
Przepraszam, ale nie zauważyłem , że to Twój post, w przeciwnym razie nie próbowałbym na niego odpowiadać. :|
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 15:39 przez besot, łącznie zmieniany 1 raz.

radoslav47
Gaduła
Gaduła

besot pisze:bo nawet po wejściu na tym FBO, jak ktoś ma jaja, to i tak mógł parę pipsów zarobić.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

A cóż to za kierunek z tymi BO i FBO? :shock:

Pojadę z Nietzschego - ZL ist tot :wink:

radoslav47
Gaduła
Gaduła

paweldobkowski - w wątku pie, opisywałeś kiedyś szczegółowo failed low/high czyż to nie to samo co fbo ?

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Osobiście korzystam przede wszystkim z SD ale od jakiegoś czasu łącze to z ZL, na slajdzie można zobaczyć czym było FBO wg mnie.

Pozdrawiam
wng
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

FBO, BO, ZL, S/R, TL żółwie, motyle, chwasty i inne.... Dla kogoś działa jedno dla innego nie działa..... PRAWDA JEST TAKA, ŻE NIE SYSTEM ZARABIA TYLKO TRADER. Tyle.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

radoslav47 pisze:wirus, czego tu nie rozumiesz ?
Bo ja to w ogóle taki tępawy jestem i trzeba mi długo tłumaczyć ;-)
na tej dużej zielonej świecy na wyskokim poziomie cenowym(która jest FBO)
No właśnie nie rozumiem, dlaczego FBO, a nie BO? Przecież cena nie wróciła?
zlecenia składają nowicjusze, którzy liczą, że po tych wzrostach które były, trend wzrostowy sie utrzyma,
Czyli idzie świeca i się wypala; w tym momencie wchodzą nowicjusze (1 linia "akcja") i podbijają jeszcze cenę, która dochodzi do 2 linii Akcja? Co to jest BE? Gdzie wchodzą "profesjonalni" gracze i w którą stronę?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

radoslav47 pisze:sorry czerwinek, że tak Ci się wpieprzam w wątek, ale dużo rozmyślam o ZL ostatnio i muszę gdzieś to z siebie wyrzucić
Pisz ile wlezie gdyż piszesz mądrze :) Poza tym journal założyłem dla wszystkich któryz intersują się więc nie traktuję to jako mój journal, choć dla mnie nie jest to już ZL a BO i FBO :)
Wydaje się to takie proste i na historii narazie wszystko ładnie widać, kwestia czasu aby na realu wyczuć to wszystko. Ale mimo, że ostatni szło mi całkiem nieźle na FX to czuję że BO i FBO to jedyna słuszna droga :)

Radoslav a mógłbyś jakoś się ustosunkowac do mojego zrzutu z EUR/AUD wrzucony na poprzedniej stronie i jakąś radę jak ustrzec się takich wycinań z rynku? :)
Madins pisze:FBO, BO, ZL, S/R, TL żółwie, motyle, chwasty i inne.... Dla kogoś działa jedno dla innego nie działa..... PRAWDA JEST TAKA, ŻE NIE SYSTEM ZARABIA TYLKO TRADER. Tyle.
Dokładnie Madins :)
Ale, że tak napiszę nie można nazwać BO i FBO systemem to jest po prostu rynek i dzięki temu grasz to co widzisz.
Wirus pisze:Co to jest BE?
Tig3r pisze:Break Even - próg rentowności, czyli poziom przy którym zamknięta pozycja wychodzi na 0 (czyli cena otwarcia = cenie zamknięcia).
Jeżeli ktoś w ogóle nie kuma co to jest BO i FBO to kolejny raz zapraszam do wątku w strategiach o ZL i tam zacząć temat od 100 strony.
Przeczytajcie przyanjmniej do 110 strony wypowiedzi Thoreza, jeżeli ktoś nie skumał (tak jak ja :) ) to niech czyta ponownie aż skuma i tak do bólu, aż zobaczy, że to naprawdę ma sens i działa :)

A od poniedziałku jedziemy ostro ze zrzutami :)
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ODPOWIEDZ