buntownik pisze:Akhh pisze:15% miesięcznie ludzie by się zabili, żeby Ci kasę dać w zarządzanie.
5% miesięcznie grając rozsądnie i już masz duże zainteresowanie.
Z jednej strony narzekasz na wyniki po kilkaset czy kilka tysięcy procent, z drugiej sam takich oczekujesz. Jak to jest? 15% miesięcznie to 500% rocznie.
15% rocznie dla ludzi z większą kasą to rewelacyjna stopa zwrotu.
wybacz mi ale to po hu............... zajmowac sie forexem takie ryzyko dla takiego zysku smiechu warte naprawde z jednym sie zgodze dla ludzi z wieksza kasa to lakomy kasek
-- Dodano: pt 04-01-2013, 16:00 --
wybacz 5 procent to ja mam na lokacie hehe
O jakimi ryzyku mówisz? Bo nie rozumiem. Zarządzając prawidłowo kapitałem masz mniejsze ryzyko niż na giełdzie np. Tam masz możliwość luki z dnia na dzień i o wiele gorszy mechanizm Stop Loss.
Na obligacjach również ludzie tracili. Państw, a nie korporacyjnych - bo tutaj nasz budowlanka to świeży przykład kiedy ktoś mógł stracić 100% kapitału praktycznie dla 3-5% powyżej lokat (czyli jakiś 10-12% w sumie).
Lokaty? W Polsce może potraktujmy je jako bezpieczne w tych czasach - bankowe oczywiście. Stopy procentowe spadają. 4% niedługo to będzie max co zobaczymy na lokacie. Bez procentu składanego to 15 razy mniej niż wyśmiewane przez Ciebie 5% miesięcznie na FX.
A z lokatami ludzie też wtapiali. Przykład Islandii i banku internetowego, gdzie do dzisiaj toczy się spór z ludźmi z Holandii i UK.
Także gdzie to ryzyko? Bo jeśli chodzi o gwarancje środków to są brokerzy gwarantujący tyle samo co masz jeśli chodzi o depozyt w UE.
-- Dodano: pt 04-01-2013, 16:36 --
Fantômas pisze:15% miesięcznie ludzie by się zabili, żeby Ci kasę dać w zarządzanie.
5% miesięcznie grając rozsądnie i już masz duże zainteresowanie.
Łajno prawda. Jakiś czas temu pokazałem 1800% w sześć dni i cisza jak makiem zasiał, a szewc jak chodził bez trzewików tak chodzi
Buntownik, już Nietzsche wpadl na pomysl przewartosciowania świata, ale zauważ, że demokracja jest czymś naprawde wprost z tatury wyplywajacym i albo godzisz sie z wiekszościa albo giniesz ze zdiagnozowanym skrzywieniem asymilacyjnym

Dobre
Natomiast oczywiście po 6-12 miesiącach z rzędu, z rozsądnym kapitałem startowym można się czegoś spodziewać.
Ktoś to zrobi ze 100USD 10 000USD, nie jest wiarygodną osobą dla kogoś chcącego zainwestować 1mln USD.
Robiąc 1mln z 1 000USD już tak.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów