XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

gucio pisze:DIJA
chyba na DJIA
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Enigma71
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Enigma71 »

Dzięki gucio - mimo to chyba poczekam, żeby zobaczyć co Admiral Markets zaoferują ;) Mam już u nich konto real, a z rozmowy telefonicznej z panem z AM dowiedziałem się niedawno, że wrzesień/październik mają się pojawić instrumenty oparte na kontraktach na indeksy światowe.

inny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: inny »

Enigma71 pisze:Witam spekulantów ;)
Chciałbym zatem zapytać osób o podobnym nastawieniu do spekulacji jak ja - czy XTB nawet podczas prób otwierania i zamykania pozycji na spokojnym rynku robi jaja pt. zawieszanie pozycji w nieskończoność czy okradanie z pipsów? Albo czy próbują uprzykrzać życie zostawiającym pozycje na kilka dni? I czy da się np. grać stawiając z góry SL i TP, bez obaw że nawet w takim przypadku będą próbowali okraść klienta? Enigma71
Niestety xtb okrada klientów, ja nigdy nie gram na danych handluje eurusd, usdpln itd. i nie zawsze, ale często jak otwieram pozycję, nic sie nie dzieje, a występuję zlecenie w trakcie przetwarzania, potem rekwotowanie i w rezultacie przyjęcie zlecenie o 5-10 pipsów gorzej dla mnie. Jak grałem na oandzie nigdy nic takiego nie występowało. Podobnie jest z zamykaniem pozycji. Kradną też stop-lossy, więc zieniłem taktyke i takowych nie ustawiam.
Ktoś zapyta dlaczego dalej w xtb? Bo jednak spread na PLN jest niski, mają konto w PLN co ułatwia rozliczenia z US, zwłaszcza jak przetrzymujesz pozycje i masz swapy, no i mają indeksy giełdowe, a ja zaczynam też na nich grę.
Nie gram tez jakimś wielkim kapitałem, bo głównie spekuluję na funduszach inwestycyjnych, wiec na razie nie chce mi się przepłacac, no i gdzie, żeby było wszystko w jednym miejscu? Szybkie i bezpłatne przelewy w obie strony też mają zaletę.
Jednak mimo zalet trzeba jasno powiedziec , że to zwykli oszuści i KNF powinna ich przebadac.

fernando
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fernando »

Nie chcę bronić XTB ale prawdą jest to, trafia do nich spora liczba nowicjuszy, którzy dopiero się uczą i posiadają mały kapitał. Minimalna tranzakcja to aż 0,1 lota. Trudno rozporządzać kapitałem jeśli ma się tylko 2000zł.
A winą za porażkę wszyscy obarczają tylko brookera nie widząc własnych błędów. XTB jest tylko dla zaawansowanych z dużym kapitałem, no myślę min. 20 000 PLN.

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spłukany »

fernando pisze:Nie chcę bronić XTB ale prawdą jest to, trafia do nich spora liczba nowicjuszy, którzy dopiero się uczą i posiadają mały kapitał. Minimalna tranzakcja to aż 0,1 lota. Trudno rozporządzać kapitałem jeśli ma się tylko 2000zł.
A winą za porażkę wszyscy obarczają tylko brookera nie widząc własnych błędów. XTB jest tylko dla zaawansowanych z dużym kapitałem, no myślę min. 20 000 PLN.
Ale z Ciebie dowcipniś :D:D
10 rekwotów, przerwy w łączeniu, spreed i złodziejskie praktyki .... nie przesadzaj :D Bez wzgledu na kapitał nie ma co ludzi oszukiwać to nie jest broker dla nikogo...

Przykład 2 pozycje na weekend przeciwstawne otwarcie luką otwarcie dużo wyższe niż TP - dostajesz cenę po TP ale w drugą stronę SL niższe iż otwarcie dostajesz cenę otwarcia :)
I gdzie tu sprawiedliwość :)

Ponadto możesz mieć nawet konto ujemne :lol: :lol: :lol:

Daj spokój, jedyny + to złtówki i rozliczenie ale teraz w zł możesz jeszcze w Admiral Markets i o niebo lepszy broker :lol:

Wykorzystują tylko to że są niby polskim brokerem i najszybciej do nich kasę przelać i konto otworzyć wiec litości ...

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

A tak wogóle, to problem z otwarciem konta. Ja juz czekam drugi tydzien na login i haslo. I nic. Na maile nie odpowiadaja. Olewka na calego. Szkoda slow.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ziemson pisze:A tak wogóle, to problem z otwarciem konta. Ja juz czekam drugi tydzien na login i haslo. I nic. Na maile nie odpowiadaja. Olewka na calego. Szkoda slow.
Sam widzisz jak dum** klientów już na starcie. Nie pakuj im kasy i idź gdzieś indziej i tyle. Dlaczego się na starcie pakować do jednego z najgorszych brokerów ??
No chyba że odrazu zakładasz że i tka stracisz całą kasę. Osobiście bym wolał wydać na panienki czy inne rozrywki niż cokolwiek dać do XTB, ba chyba do śmietnika prędzej bym dał kasę.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

ziemson pisze:A tak wogóle, to problem z otwarciem konta. Ja juz czekam drugi tydzien na login i haslo. I nic. Na maile nie odpowiadaja. Olewka na calego. Szkoda slow.
Chłopie uciekaj z XTB zanim wszedłeś w to bagno !!!
Jak chcesz zł to AM 2 dni konto przez internet, i dziękuje że w porę sie tam przeniosłem bo 1 depo na konto XTB wystarczy :D

ziemson
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziemson »

Tak tez pomyslalem i juz od tygodnia mam AM w Realu. I trudno sie nawet przyczepic :)

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

FxPlayer pisze:
Spłukany pisze:10 rekwotów, przerwy w łączeniu
a masz właczone odchylenie ?:)
Już nie korzystam z ich platformy :) A odchyleńi wlączałem czasmi przy większych zawirowaniach, zawsze na max okradali ...
I całe szczęście :) Koniec z tymi patafianami, dzwoniąc kilka razy na infolinię to nawet nie wiedziieli co z czym jesc :D, raz cały sztab zwoływali bo dziurawe regulaminy mają :D i wisiałem na słuchawce 50 min ...ale w normalnej firmie przecieżby oddzwonili :D
Chociaż casami zagram na Dax, ale sporadycznie, jak widzę okazje to wtedy :D
Teraz własnie szukam jeszcze jednego brokera na indeksy :D
Ale napewno nie bedzie to XTB :D

ODPOWIEDZ