XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

ra74
Bywalec
Bywalec

Re: requotowanie

Nieprzeczytany post autor: ra74 »

raidman pisze:Witam wszystkich :) Jako nowy...dzień dobry :)
Takie mam głupie pytanie. Od jakiegoś czasu jestem na Real XTB i zauważyłem takie dziwne coś :). Np. wyznaczając linie trendu po wierzchołkach, wszystko ładnie połączone na interwałach H4, H1, M30 co do pipsa wierzchołki się łączą a jak przełączam na M15 to różnica od linii 3-10 pipsów pod nią lub przebicie?! Dlaczego tak jest? AM korzysta praktycznie z tego samego programu, tam też dzieją się takie rzeczy?
ja nie wiem ale zobacz sobie ile pipsów masz na skali i ile zajmuje to pixeli i możesz obliczyć ile pipsów się mieści w 1 pixelu

Dodano po 2 minutach:
Janek Trader pisze:
ra74 pisze:Dziś taki ciekawy case. Ruch na rynku niewielki, składam zlecenie i dostaje requote i zazwyczaj klikam ok bo tak czy siak chce na rynek wejść. Ale przyuważyłem że system proponuje mi cenę o 15 pips wyżej :shock: , klikam anuluj i jeszcze raz Kup i cena ok. Ze trzy razy tak miałem
Mniej więcej o której godz. i na jakiej parze?
eurusd, godzin nie pamiętam ale tak w okolicy południa chyba

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Giełda - Sidoma trader
Forex -MT4
Opcje - option trader

Główny rachunek to rachunek na rynek forex, opcje to specjalne subkonto, gpw chyba też, ale pewien nie jestem, gdyż już z nimi nie współpracuję.

Najlepiej zapytać ich telefonicznie lub mejlowo
Trade what you see, NOT what you hear or think

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

Chyba tak jest jak napisał mój przedmówca, znajomy mial u nich konto i zrezygnował, nie polecam ich

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Nievinny pisze: gdyż już z nimi nie współpracuję.
Zaczeli Ci utrudniać trading (jakieś szczegóły) , czy tylko przeniosłeś się do kogoś kto daje korzystniejsze warunki, jeśli można to gdzie?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cóż, nie było tragicznie. Ogólnie rekwotowania zdarzały się dość często, ale moje metody mogą dopuścić odchylenie kilka pips (zawsze jestem gotowy na poślizgi cenowe). Zwykle odchylenie od ceny równe 5 wystarczyło, aby transakcja weszła. Nie było mocnych utrudnień, raz pamiętam poszło o swapy (odbiegały od innych brokerów mocno) to coś tam pogadali i na tym się skończyło. Być może dlatego, że nie było tam ogromnych kwot jak na DM.
Przeniosłem się głównie dlatego, aby mieć lepsze warunki i uwolnić się od MM - wolę mieć pośrednika, który nie dotknie mojego zlecenia, nawet kosztem mniejszej płynności, niż takiego, który będzie drugą stroną transakcji. Tak jak to jest na rynkach regulowanych - normalnie.
Wybór padł na IB, ale tylko do składania zleceń, słabo znam ich oprogramowanie.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nievinny Poruszyłeś bardzo istotny temat.Jakbyś mógł osobny wątek o IB i jego oprogramowania itp. .Ten broker istnieje ok.40 lat,zawierają na nim transakcje duże banki itp.Coś bliżej o płynnosci np w nocy,ponieważ słyszałem że 50 mln nie ma problemu a innym razem że 15-20 lotów problem.Pozdrawiam.

Dodano po 16 minutach:

Ps.Pytanie w imieniu mojego kolegi czy na XTB jak dałeś odchylenie 5pip to żeczywiście nie miałeś problemów?,z tego co tu czytamy aż się wierzyć nie chce,2 pytanie czy jak dałeś 5 pip odchylenia to tak Tobie brało,czy też bywało że było mniej np.1-2-3 pip?.Pozdrawiamy.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ostatni weszło za pierwszym razem, oczywiście po maksymalnym odchyleniu. To było tylko 0,8 lota, więc z wejściem nie było problemu, a że pozycją była stratna to z wyjściem tym bardziej :). Naprawdę, nie ma aż takiej mocnej tragedii, ale różowo też nie jest. Generalnie nie krytykuję (mocno), ale też i nie polecam.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nievinny a co wątku IB może byś się podją osobnego tematu.Bozia w dzieciach Tobie to wynagrodzi.Uważam że to b. ważny wątek dla nas wszystkich i prędzej,czy póżniej wylądujemy na IB.Jest to trudny technicznie temat.Sam bym to zrobił niestety nie znam angielskiego.Nawet dobrzy fachowcy tego tematu unikają.Pozdrawiam.

//Poczekaj aż dojdzie PM, tam co nieco napisałem, sam niestety za mało wiem,a by podjąć się tematu, ale spróbuję.

ADICEMAN
Bywalec
Bywalec

xtb umowa

Nieprzeczytany post autor: ADICEMAN »

Ktoś się orientuje o co chodzi w tym punkcie umowy xtb ?

1.18 Limit Transakcyjny przyznawany na podstawie
odrębnej umowy limit,wykorzystywany jak substytut
Zabezpieczenia Rozliczeniowego do zabezpieczania
Otwartej Pozycji na Instrumentach Finansowych;

http://www.xtb.pl/strona.php?p=119
  • Regulamin świadczenia usług pośrednictwa oraz wykonywania zleceń w obrocie instrumentami finansowymi i prowadzenia rachunków i rejestrów związanych z tym obrotem przez XTB - rynek OTC
do Nievinny za 1 razem brakło kontekstu (od razu winie xtb za niemozliwosc wklejenia całosci ) :lol: mam nadzieje, że znałeś ten pkt. jako cały bo inaczej powstało zamieszanie :roll:

- chodzi mi o tą odrębną umowę.. czo je to ? :lol: kiedyś tego nie było ...
Ostatnio zmieniony 28 sie 2008, 19:50 przez ADICEMAN, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To formalne napisanie tego, iż jak zabraknie marginu to pozycji nie otworzą.
Inaczej ilość maksymalnie otwartych pozycji zależy od wielkości wolnego depozytu - tak mi się wydaje. Bo szczerze mówiąc to i tak nie rozumiem tego zapisu.

ODPOWIEDZ