chyba na DJIAgucio pisze:DIJA
XTB
- jasonbourne
- Pasjonat
Niestety xtb okrada klientów, ja nigdy nie gram na danych handluje eurusd, usdpln itd. i nie zawsze, ale często jak otwieram pozycję, nic sie nie dzieje, a występuję zlecenie w trakcie przetwarzania, potem rekwotowanie i w rezultacie przyjęcie zlecenie o 5-10 pipsów gorzej dla mnie. Jak grałem na oandzie nigdy nic takiego nie występowało. Podobnie jest z zamykaniem pozycji. Kradną też stop-lossy, więc zieniłem taktyke i takowych nie ustawiam.Enigma71 pisze:Witam spekulantów
Chciałbym zatem zapytać osób o podobnym nastawieniu do spekulacji jak ja - czy XTB nawet podczas prób otwierania i zamykania pozycji na spokojnym rynku robi jaja pt. zawieszanie pozycji w nieskończoność czy okradanie z pipsów? Albo czy próbują uprzykrzać życie zostawiającym pozycje na kilka dni? I czy da się np. grać stawiając z góry SL i TP, bez obaw że nawet w takim przypadku będą próbowali okraść klienta? Enigma71
Ktoś zapyta dlaczego dalej w xtb? Bo jednak spread na PLN jest niski, mają konto w PLN co ułatwia rozliczenia z US, zwłaszcza jak przetrzymujesz pozycje i masz swapy, no i mają indeksy giełdowe, a ja zaczynam też na nich grę.
Nie gram tez jakimś wielkim kapitałem, bo głównie spekuluję na funduszach inwestycyjnych, wiec na razie nie chce mi się przepłacac, no i gdzie, żeby było wszystko w jednym miejscu? Szybkie i bezpłatne przelewy w obie strony też mają zaletę.
Jednak mimo zalet trzeba jasno powiedziec , że to zwykli oszuści i KNF powinna ich przebadac.
Nie chcę bronić XTB ale prawdą jest to, trafia do nich spora liczba nowicjuszy, którzy dopiero się uczą i posiadają mały kapitał. Minimalna tranzakcja to aż 0,1 lota. Trudno rozporządzać kapitałem jeśli ma się tylko 2000zł.
A winą za porażkę wszyscy obarczają tylko brookera nie widząc własnych błędów. XTB jest tylko dla zaawansowanych z dużym kapitałem, no myślę min. 20 000 PLN.
A winą za porażkę wszyscy obarczają tylko brookera nie widząc własnych błędów. XTB jest tylko dla zaawansowanych z dużym kapitałem, no myślę min. 20 000 PLN.
Ale z Ciebie dowcipniśfernando pisze:Nie chcę bronić XTB ale prawdą jest to, trafia do nich spora liczba nowicjuszy, którzy dopiero się uczą i posiadają mały kapitał. Minimalna tranzakcja to aż 0,1 lota. Trudno rozporządzać kapitałem jeśli ma się tylko 2000zł.

10 rekwotów, przerwy w łączeniu, spreed i złodziejskie praktyki .... nie przesadzaj

Przykład 2 pozycje na weekend przeciwstawne otwarcie luką otwarcie dużo wyższe niż TP - dostajesz cenę po TP ale w drugą stronę SL niższe iż otwarcie dostajesz cenę otwarcia

I gdzie tu sprawiedliwość

Ponadto możesz mieć nawet konto ujemne

Daj spokój, jedyny + to złtówki i rozliczenie ale teraz w zł możesz jeszcze w Admiral Markets i o niebo lepszy broker

Wykorzystują tylko to że są niby polskim brokerem i najszybciej do nich kasę przelać i konto otworzyć wiec litości ...
Sam widzisz jak dum** klientów już na starcie. Nie pakuj im kasy i idź gdzieś indziej i tyle. Dlaczego się na starcie pakować do jednego z najgorszych brokerów ??ziemson pisze:A tak wogóle, to problem z otwarciem konta. Ja juz czekam drugi tydzien na login i haslo. I nic. Na maile nie odpowiadaja. Olewka na calego. Szkoda slow.
No chyba że odrazu zakładasz że i tka stracisz całą kasę. Osobiście bym wolał wydać na panienki czy inne rozrywki niż cokolwiek dać do XTB, ba chyba do śmietnika prędzej bym dał kasę.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Chłopie uciekaj z XTB zanim wszedłeś w to bagno !!!ziemson pisze:A tak wogóle, to problem z otwarciem konta. Ja juz czekam drugi tydzien na login i haslo. I nic. Na maile nie odpowiadaja. Olewka na calego. Szkoda slow.
Jak chcesz zł to AM 2 dni konto przez internet, i dziękuje że w porę sie tam przeniosłem bo 1 depo na konto XTB wystarczy

Już nie korzystam z ich platformyFxPlayer pisze:a masz właczone odchylenie ?:)Spłukany pisze:10 rekwotów, przerwy w łączeniu

I całe szczęście

Chociaż casami zagram na Dax, ale sporadycznie, jak widzę okazje to wtedy

Teraz własnie szukam jeszcze jednego brokera na indeksy

Ale napewno nie bedzie to XTB