XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie mam w tej chwili możliwości przestudiowania ich regulaminu ale na razie wychodzi na to, że Twoje zlecenie zostało zrealizowane częściowo. Czy słusznie? Na pewno odpowiedź na reklamację to wyjaśni... Jeśli niesłusznie to powinni pozycję całkowicie anulować.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Vox
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vox »

Reklamacja rozpatrzona negatywnie....
„XTB nie ponosi odpowiedzialności z tytułu strat poniesionych przez Klienta wynikających z wykonania jego Dyspozycji”.

Jednak wciąż nie jestem przekonany. Nie skladalem Zlecenia numer 3 - zostalo otwarte ono samowolnie przez XTB. Zlecenie numer 1 zostalo zmniejszone do 5 a nastepnie anulowane. Zlecenie numer 2 zostalo anulowane.

zgodnie z regulaminem XTB pozycja winna być odrzucona i zamknieta... A nie wykonana czesciowo. depozyt nie wystarczal na otwarcie 8 lotow. (1.5% wartosci kontraktu).
Regulamin świadczenia uslug, pkt 8.20:

Obrazek

Pozycja nie spelniala wymagan depozytu zabezpieczajacego a pomimo to zostala otwarta w kolejnym zleceniu.
W wartosci 3/8.

Obrazek

Brunon79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Brunon79 »

Jak będziecie na FX Cuffs to chetnie się z Wami spotkam i zobaczymy czy jestem na etacie XTB :)

Poza tym chyba już na tym forum chwaliłem też HFT i Noble'a więc dziwne wnioski :)

grzegorzx7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegorzx7 »

Vox pisze:Reklamacja rozpatrzona negatywnie....
„XTB nie ponosi odpowiedzialności z tytułu strat poniesionych przez Klienta wynikających z wykonania jego Dyspozycji”.

Jednak wciąż nie jestem przekonany. Nie skladalem Zlecenia numer 3 - zostalo otwarte ono samowolnie przez XTB. Zlecenie numer 1 zostalo zmniejszone do 5 a nastepnie anulowane. Zlecenie numer 2 zostalo anulowane.

zgodnie z regulaminem XTB pozycja winna być odrzucona i zamknieta... A nie wykonana czesciowo. depozyt nie wystarczal na otwarcie 8 lotow. (1.5% wartosci kontraktu).
Regulamin świadczenia uslug, pkt 8.20:

Obrazek

Pozycja nie spelniala wymagan depozytu zabezpieczajacego a pomimo to zostala otwarta w kolejnym zleceniu.
W wartosci 3/8.

Obrazek
No to ładne kwiatki na tym XTB...

A co z logami ?
Przesłali Ci jakieś logi z numerami IP tych zleceń ?

PS
Dla mnie sprawą oczywistą jest, że wszystkie 3 zlecenia zostały otwarte przez kogoś z XTB.
A logi to powinny potwierdzić.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2016, 15:10 przez grzegorzx7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

grzegorzx7 pisze: A co z logami ?
Przesłali Ci jakieś logi z numerami IP tych zleceń ?
Logi są niepotrzebne, bo wszystko wskazuje na to, że to zlecenie to nie "przypadek" tylko częściowo zrealizowane zlecenie oczekujące, które było faktycznie ustawione. Więc ja bym przesłał ten punkt regulaminu i zapytał czemu zrealizowali je częściowo zamiast anulować. Być może jest jeszcze jakiś punkt regulaminu, który to wyjaśnia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze: ... wszystko wskazuje na to, że to zlecenie to nie "przypadek" tylko częściowo zrealizowane zlecenie oczekujące, które było faktycznie ustawione. Więc ja bym przesłał ten punkt regulaminu i zapytał czemu zrealizowali je częściowo zamiast anulować. Być może jest jeszcze jakiś punkt regulaminu, który to wyjaśnia.
Klient twierdził, że nie składał takiego zlecenia. Pomijając szczegół, iż mógł zapomnieć, że składał to zlecenie oczekujące jest przecież widoczne na platformie MT4 w okienku "handel". Albo klient gapa i nie widział go, albo ... i tu nie mam drugiego wyjaśnienia. Niech się broker tłumaczy.
raposo pisze: Logi są niepotrzebne
Jeśli klient złożył takie zlecenie to właśnie chyba logi by to potwierdziły ? Jeśli nie będzie nic w logach to świadczyłoby to na korzyść klienta .
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze:
raposo pisze: ... wszystko wskazuje na to, że to zlecenie to nie "przypadek" tylko częściowo zrealizowane zlecenie oczekujące, które było faktycznie ustawione. Więc ja bym przesłał ten punkt regulaminu i zapytał czemu zrealizowali je częściowo zamiast anulować. Być może jest jeszcze jakiś punkt regulaminu, który to wyjaśnia.
Klient twierdził, że nie składał takiego zlecenia. Pomijając szczegół, iż mógł zapomnieć, że składał to zlecenie oczekujące jest przecież widoczne na platformie MT4 w okienku "handel". Albo klient gapa i nie widział go, albo ... i tu nie mam drugiego wyjaśnienia. Niech się broker tłumaczy.
raposo pisze: Logi są niepotrzebne
Jeśli klient złożył takie zlecenie to właśnie chyba logi by to potwierdziły ? Jeśli nie będzie nic w logach to świadczyłoby to na korzyść klienta .
Sprawdź ostatni post na poprzedniej stronie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Vox
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Vox »

Logi są niepotrzebne, bo wszystko wskazuje na to, że to zlecenie to nie "przypadek" tylko częściowo zrealizowane zlecenie oczekujące, które było faktycznie ustawione. Więc ja bym przesłał ten punkt regulaminu i zapytał czemu zrealizowali je częściowo zamiast anulować.
Tak tez twierdzi XTB - czesciowo wykonane zlecenie oczekujace. W momencie zdarzenia nie bylem przy komputerze,
wiec zostaje mi analiza post-mortem.
Nigdy wczesniej nie spotkalem sie z cancelled by dealer, stad moje zdziwienie.

Uważam jednak że XTB tego zlecenia nie powinien wykonać czesciowo - i bylo to dzialanie na moja niekorzysc jako klienta.
regulamin XTB 8.20 mowi wyraznie ze jesli zlecenie wymaga wiekszego depozytu niz dostepne srodki jest anulowane. A nie wykonane w czesci.

Jesli zlecenie wykonali w czesci w na ktora pozwalal depozyt to na co liczyli? Ze zostanie ono zaraz zakmniete jako ze dzwignia jest bliska maksymalnej 1:100. Jak dla mnie jest to nieetyczne dzialanie na szkode klienta. Stad tez moje zaskoczenie ze tak recznie zmodyfikowali zlecenie by wykonalo sie czesciowo...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze: Sprawdź ostatni post na poprzedniej stronie.
Nie zauważyłem go. Skoro tak to w zasadzie wszystko jasne.
Z jednej strony jest strata, ale gdyby weszło całe zlecenie to też by była strata i do tego ponad dwa razy większa. Czyli klient nie powienien mieć pretensji.
Z drugiej strony z mojego doświadczenia wynika, że jeśli stoi zlecenie oczekujące i w chwili jego aktywacji brak jest środków na depo to zlecenie jest odrzucane W CAŁOŚCI. Dziwna więc zagrywka ze strony XTB.
Ciekaw jestem jak się sprawa zakończy.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Vox pisze:
Jesli zlecenie wykonali w czesci w na ktora pozwalal depozyt to na co liczyli? Ze zostanie ono zaraz zakmniete jako ze dzwignia jest bliska maksymalnej 1:100. Jak dla mnie jest to nieetyczne dzialanie na szkode klienta. Stad tez moje zaskoczenie ze tak recznie zmodyfikowali zlecenie by wykonalo sie czesciowo...
MarioDM pisze: Z drugiej strony z mojego doświadczenia wynika, że jeśli stoi zlecenie oczekujące i w chwili jego aktywacji brak jest środków na depo to zlecenie jest odrzucane W CAŁOŚCI. Dziwna więc zagrywka ze strony XTB.
Polityka brokerów w takich sytuacjach jest różna i postępowanie w ich zajściu reguluje umowa. Zatem właśnie użyłbym takiego argumentu i zapytał "czemu tak, a nie inaczej", bo że zostało wykonane częściowo (a nie był to np. żaden włam na konto lub pozycja zawarta przez samego brokera) to wątpliwości nie mam.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ