XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

monikaforexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: monikaforexpolska »

Powiem Wam, że "przedni" numer XTB! Już odwykłam od tego brokera u którego grałam w latach 2007-2011. O ile nie miałam kłopotów z ich rachunkiem giełdowym to na forexowym działy się cuda. Tutaj sprawa do wygrania przed sądem. W danym momencie nie było środków do otwarcia wskazanej pozycji i tyle w temacie To nie broker decyduje o wielkości lecenia. Nie ma wystarczających środków : lecenie jest anulowane i tyle.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
MowmiSasiad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MowmiSasiad »

pracowałem w XTB i powiem Wam tak: reklamacje rozpatruje dział obsługi klienta. Oczywiście są oni w kontaktie z tradingiem, który z natury rzeczy ma raczej w dvpie obsługe klienta. Moim zdaniem ewidentnie błąd tradingu ze otworzyli to zlecenie.

Vox odezwij się do Mirosława Poczynajło, bo on jest szefem działu rozptrującego reklamacje . Może jakiś swiezak rozpatrywał te reklamacje. Pamietaj ze mozesz reklamowac odpowiedz na reklamacje i to ze ci teraz odrzucili to nie zamyka jeszcze sprawy jesli sie na to nie godzisz.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W związku z wycofywaniem się HFT Brokers z rynku XTB rusza z nową promocją i oferuje obniżkę prowizji o 30% do końca 2016 r. dla dotychczasowych klientów HFT, którzy przeniosą do nich rachunek.

http://forexclub.pl/hft-brokers-konczy- ... ja-xtb-30/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:W związku z wycofywaniem się HFT Brokers z rynku XTB rusza z nową promocją i oferuje obniżkę prowizji o 30% do końca 2016 r. dla dotychczasowych klientów HFT, którzy przeniosą do nich rachunek.

http://forexclub.pl/hft-brokers-konczy- ... ja-xtb-30/
"o 30% niższe koszty transakcyjne do końca 2016 roku."

Czyli na max 2 miesiące. Trochę licha oferta i raczej mnie nie skusi :D
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

2 z hakiem ale dalej można otrzymać cashback + pakiet książek + Tradebeat premium z Forex Club ;).

Co by nie było, XTB ma najbardziej zbliżoną konstrukcyjnie ofertę do HFT pod względem platform, ilości instrumentów, rodzajów kont czy zaplecza edukacyjnego patrząc tylko na rynek krajowy. Inne, ciekawe alternatywy dopiero za granicą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:2 z hakiem ale dalej można otrzymać cashback + pakiet książek + Tradebeat premium z Forex Club ;).
Tyle, że ja już mam konto w XTB. Nieużywane od 6 lat, ale mam. Podobnie jak większość starszych stażem graczy. Tylko ci nowi mogli nie korzystać z XTB. W 2007 nie było w zasadzie innej oferty niz XTB. Tylko oni mieli MT4. TMS oferował wtedy jeszcze platformę Saxo, podobnie jak IDM.
W XTB nie podoba mi się chociażby to, że są ujemne swapy na instrumentach, które u większości brokerów nie są obciążane swapem, jak chociażby ropa, platyna itp.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze: Tyle, że ja już mam konto w XTB. Nieużywane od 6 lat, ale mam. Podobnie jak większość starszych stażem graczy. Tylko ci nowi mogli nie korzystać z XTB. W 2007 nie było w zasadzie innej oferty niz XTB. Tylko oni mieli MT4. TMS oferował wtedy jeszcze platformę Saxo, podobnie jak IDM.
Ok ale wystarczy doczytać warunki promocji i okaże się, że możesz otrzymać -30% nawet jak masz już konto w XTB ale nie handlowałeś tam w ostatnich 3 miesiącach, co jest też napisane w linku, który zacytowałeś ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

Drogi Kliencie, pragniemy poinformować, że od 6 listopada 2016 roku w ofercie typu Basic nie będzie możliwy handel automatyczny. Dotyczy to zarówno platformy MT4 oraz handlu przez API na platformie xStation.
To znaczy, że nic nie działa? ani TrailingStop ani SL na BE, automatyczne otwieranie zleceń oczekujących?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

robin2003 pisze:
Drogi Kliencie, pragniemy poinformować, że od 6 listopada 2016 roku w ofercie typu Basic nie będzie możliwy handel automatyczny. Dotyczy to zarówno platformy MT4 oraz handlu przez API na platformie xStation.
To znaczy, że nic nie działa? ani TrailingStop ani SL na BE, automatyczne otwieranie zleceń oczekujących?
Nie no, bez przesady :D. Przez handel automatyczny rozumie się tutaj skrypty i Expert Advisors (EA) / automaty uruchamiane na platformie. SL, TP, TS czy inne zlecenia oczekujące będą funkcjonowały standardowo.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

raposo pisze: Nie no, bez przesady :D. Przez handel automatyczny rozumie się tutaj skrypty i Expert Advisors (EA) / automaty uruchamiane na platformie. SL, TP, TS czy inne zlecenia oczekujące będą funkcjonowały standardowo.
Czyli te automaty o których piszę, przestają działać? czy tylko otwierające zlecenia?

ODPOWIEDZ