a poco sie meczyc z arbitrazem , a poszli w piz...u ,JKL pisze:błędy w cenach instrumentów finansowych
XTB
co jeśli zlecenie skasowałby Ci sl na jakimś tam poziomie który cena osiągneła tylko w xtb a u nikogo więcej coś takiego miejsca by nie miało, też byś się upierał że grasz tylko po ich cenach...?outa pisze:jeśli u nich gram to po ich cenach, a inne ceny wogóle nie powinny być brane pod uwagę do rozliczeń czy czegokolwiek !

Witam.
już drugi raz pojawia mi sie taka sytuacja.
chcę ustawić trailing stopa lub zwykły StopLoss na otwartym zleceniu (np. dziś około 1435-1442) i minimalny poziom jaki mi platforma pokazuje to 60pipsów od aktualnej ceny !!!!
jednocześnie XTBi Calculator pokazuje mi spread cały czas 2pipsy
To normalne zachowanie platformy??
xtb-treader, eur/usd

już drugi raz pojawia mi sie taka sytuacja.
chcę ustawić trailing stopa lub zwykły StopLoss na otwartym zleceniu (np. dziś około 1435-1442) i minimalny poziom jaki mi platforma pokazuje to 60pipsów od aktualnej ceny !!!!
jednocześnie XTBi Calculator pokazuje mi spread cały czas 2pipsy
To normalne zachowanie platformy??
xtb-treader, eur/usd

Rozszerzają spready i stop-limity chwilę przed publikacjami danych makroekonomicznych do czasu aż sytuacja na rynku się wyklaruje.raaz pisze:To normalne zachowanie platformy??
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jak ja lubię takie regulaminy 
Tendencyjne wyjątki:
reasumując: czy dobrze rozumiem, że jak klient przypadkiem nie dopełni obowiązku sprawdzenia "aktualnej przybliżonej ceny rynkowej" i tak mu się trafi, że złoży "błędne zlecenie" to w efekcie zamiast zarobić zapuka do niego komornik ?
BTW: jakie zlecenie jest błędne ? i jak to jest że system dopuszcza błędne zlecenia?

BTW: fajnie jest też sformułowanie:
Znaczy mniej więcej tyle, że nie zawsze handlujemy bezpośrednio z brokerem. Takie zawoalowane przypomnienie o tym, że mamy do czynienia z MM ....
Coś ten regulamin mocno asymetryczny jest .... wiadomo na czyją korzyść ....

Tendencyjne wyjątki:
Klient przyjmuje do wiadomosci, że kwotowania (ceny) Instrumentów Finansowych podawane przez X-Trade Brokers (..) moga zawierac błedy
Pytanie po co nam w ogóle po kwotowania z XTB jeśli mamy i tak sprawdzać "aktualną przybliżoną cenę rynkową".? I gdzież to mamy z tą aktualną ceną się zaznajomić ?Klient jako inwestor powinien przed dokonaniem każdej Transakcji w XTrade Brokers zaznajomic sie z aktualna przybliżona Cena Rynkowa Instrumentu Bazowego
no jasne ....ale ....X-Trade Brokers nie bedzie odpowiedzialne wobec Klienta za straty lub utracone korzysci
Klient zobowiazuje sie do naprawienia szkód, jakie moze poniesc XTrade Brokers w wyniku realizacji błednych zlecen Klienta
reasumując: czy dobrze rozumiem, że jak klient przypadkiem nie dopełni obowiązku sprawdzenia "aktualnej przybliżonej ceny rynkowej" i tak mu się trafi, że złoży "błędne zlecenie" to w efekcie zamiast zarobić zapuka do niego komornik ?
BTW: jakie zlecenie jest błędne ? i jak to jest że system dopuszcza błędne zlecenia?
Super ... ale ...Wybór rodzaju Transakcji i ceny, po której Klient zawrze Transakcje na danym Instrumencie Finansowym jest autonomiczna decyzja Klienta
Czyli jako klient autonomicznie decyduję po jakiej cenie chcę kupić ale co mi po tej autonomii jak cena po jakiej transakcja będzie zrealizowana i tak jest dowolnaTransakcja na Equity CFD zawarta przez Klienta powoduje w wiekszosci przypadków zawarcie transakcji na Instrumencie Bazowym na jednej lub wiecej Giełdzie Bazowej. Kwotowanie Equity CFD dostepne w ESPZ ma charakter informacyjny i nie jest gwarantowane, że Klient zawrze transakcje dokładnie po tym kwotowaniu.

BTW: fajnie jest też sformułowanie:
powoduje w wiekszosci przypadków zawarcie transakcji na Instrumencie Bazowym na jednej lub wiecej Giełdzie Bazowej
Znaczy mniej więcej tyle, że nie zawsze handlujemy bezpośrednio z brokerem. Takie zawoalowane przypomnienie o tym, że mamy do czynienia z MM ....
Coś ten regulamin mocno asymetryczny jest .... wiadomo na czyją korzyść ....
Zastanawiam się czy, niektórych pkt. nie powinno się zgłosić do KNF.
Jak to jest możliwe, że oferta brokera nie jest wiążąca. Po co w takim razie ich notowania skoro nie można się na nich opierać. No i ta możliwość anulowania każdej zyskownej transakcji. Jeśli u nich występują błędy to oni powinni być za to odpowiedzialni. Okazuje się, że to klient jest za wszystko odpowiedzialny i nie ma żadnych praw.
Może warto zgłosić te zmiany w regulaminie do KNF ? Co o tym myślicie ?
Jak to jest możliwe, że oferta brokera nie jest wiążąca. Po co w takim razie ich notowania skoro nie można się na nich opierać. No i ta możliwość anulowania każdej zyskownej transakcji. Jeśli u nich występują błędy to oni powinni być za to odpowiedzialni. Okazuje się, że to klient jest za wszystko odpowiedzialny i nie ma żadnych praw.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Witam.
Z chęcią przeczytamy na forum co KNF zdziałałą w tej sprawie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W stopce masz tak fajnie napisane: Jeśli masz wątpliwości to ... nie masz wątpliwości - czyli Twój pomysł, Twoje wykonanie.MarioDM pisze:Zastanawiam się czy, niektórych pkt. nie powinno się zgłosić do KNF.
Z chęcią przeczytamy na forum co KNF zdziałałą w tej sprawie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam, mam problem z zalogowaniem się do pokoju inwestora na stronie XTB. Wpisuje login i hasło a ciągle wyskakuje mi komunikat, że podałem błędne dane. Jest to niemożliwe, ponieważ na platformę, w której obowiązują te same dane, dostaje się bez problemu... Czy komuś przytrafiło się coś podobnego i jak to można "naprawić" nie kontaktując się z brokerem?