XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

JKL pisze:błędy w cenach instrumentów finansowych
a poco sie meczyc z arbitrazem , a poszli w piz...u ,

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
outa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: outa »

właśnie, nie ma błednej ceny, może być błednie podana lub inna u innego brokera, a to już nie powinien być mój problem tylko XTB - jeśli u nich gram to po ich cenach, a inne ceny wogóle nie powinny być brane pod uwagę do rozliczeń czy czegokolwiek !
-----------
shit goes down, money goes up ;-)

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

outa pisze:jeśli u nich gram to po ich cenach, a inne ceny wogóle nie powinny być brane pod uwagę do rozliczeń czy czegokolwiek !
co jeśli zlecenie skasowałby Ci sl na jakimś tam poziomie który cena osiągneła tylko w xtb a u nikogo więcej coś takiego miejsca by nie miało, też byś się upierał że grasz tylko po ich cenach...? :)

raaz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: raaz »

Witam.

już drugi raz pojawia mi sie taka sytuacja.
chcę ustawić trailing stopa lub zwykły StopLoss na otwartym zleceniu (np. dziś około 1435-1442) i minimalny poziom jaki mi platforma pokazuje to 60pipsów od aktualnej ceny !!!!
jednocześnie XTBi Calculator pokazuje mi spread cały czas 2pipsy

To normalne zachowanie platformy??

xtb-treader, eur/usd
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

raaz pisze:To normalne zachowanie platformy??
Rozszerzają spready i stop-limity chwilę przed publikacjami danych makroekonomicznych do czasu aż sytuacja na rynku się wyklaruje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

raaz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: raaz »

o, teraz już moge ustawić nawet 5pipsów.

skoro tak rozszerzyli je, to znaczy że ten wskaźnij XTBi Calculator nie pokazuje aktualnych spreadów (cały czas pokazywał 2)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Jak ja lubię takie regulaminy :)

Tendencyjne wyjątki:
Klient przyjmuje do wiadomosci, że kwotowania (ceny) Instrumentów Finansowych podawane przez X-Trade Brokers (..) moga zawierac błedy
Klient jako inwestor powinien przed dokonaniem każdej Transakcji w XTrade Brokers zaznajomic sie z aktualna przybliżona Cena Rynkowa Instrumentu Bazowego
Pytanie po co nam w ogóle po kwotowania z XTB jeśli mamy i tak sprawdzać "aktualną przybliżoną cenę rynkową".? I gdzież to mamy z tą aktualną ceną się zaznajomić ?

X-Trade Brokers nie bedzie odpowiedzialne wobec Klienta za straty lub utracone korzysci
no jasne ....ale ....
Klient zobowiazuje sie do naprawienia szkód, jakie moze poniesc XTrade Brokers w wyniku realizacji błednych zlecen Klienta

reasumując: czy dobrze rozumiem, że jak klient przypadkiem nie dopełni obowiązku sprawdzenia "aktualnej przybliżonej ceny rynkowej" i tak mu się trafi, że złoży "błędne zlecenie" to w efekcie zamiast zarobić zapuka do niego komornik ?
BTW: jakie zlecenie jest błędne ? i jak to jest że system dopuszcza błędne zlecenia?

Wybór rodzaju Transakcji i ceny, po której Klient zawrze Transakcje na danym Instrumencie Finansowym jest autonomiczna decyzja Klienta
Super ... ale ...
Transakcja na Equity CFD zawarta przez Klienta powoduje w wiekszosci przypadków zawarcie transakcji na Instrumencie Bazowym na jednej lub wiecej Giełdzie Bazowej. Kwotowanie Equity CFD dostepne w ESPZ ma charakter informacyjny i nie jest gwarantowane, że Klient zawrze transakcje dokładnie po tym kwotowaniu.
Czyli jako klient autonomicznie decyduję po jakiej cenie chcę kupić ale co mi po tej autonomii jak cena po jakiej transakcja będzie zrealizowana i tak jest dowolna :)

BTW: fajnie jest też sformułowanie:
powoduje w wiekszosci przypadków zawarcie transakcji na Instrumencie Bazowym na jednej lub wiecej Giełdzie Bazowej

Znaczy mniej więcej tyle, że nie zawsze handlujemy bezpośrednio z brokerem. Takie zawoalowane przypomnienie o tym, że mamy do czynienia z MM ....

Coś ten regulamin mocno asymetryczny jest .... wiadomo na czyją korzyść ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Zastanawiam się czy, niektórych pkt. nie powinno się zgłosić do KNF.
Jak to jest możliwe, że oferta brokera nie jest wiążąca. Po co w takim razie ich notowania skoro nie można się na nich opierać. No i ta możliwość anulowania każdej zyskownej transakcji. Jeśli u nich występują błędy to oni powinni być za to odpowiedzialni. Okazuje się, że to klient jest za wszystko odpowiedzialny i nie ma żadnych praw.
Może warto zgłosić te zmiany w regulaminie do KNF ? Co o tym myślicie ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
MarioDM pisze:Zastanawiam się czy, niektórych pkt. nie powinno się zgłosić do KNF.
Jak to jest możliwe, że oferta brokera nie jest wiążąca. Po co w takim razie ich notowania skoro nie można się na nich opierać. No i ta możliwość anulowania każdej zyskownej transakcji. Jeśli u nich występują błędy to oni powinni być za to odpowiedzialni. Okazuje się, że to klient jest za wszystko odpowiedzialny i nie ma żadnych praw.
Może warto zgłosić te zmiany w regulaminie do KNF ? Co o tym myślicie ?
W stopce masz tak fajnie napisane: Jeśli masz wątpliwości to ... nie masz wątpliwości - czyli Twój pomysł, Twoje wykonanie.

Z chęcią przeczytamy na forum co KNF zdziałałą w tej sprawie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

maxam007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maxam007 »

Witam, mam problem z zalogowaniem się do pokoju inwestora na stronie XTB. Wpisuje login i hasło a ciągle wyskakuje mi komunikat, że podałem błędne dane. Jest to niemożliwe, ponieważ na platformę, w której obowiązują te same dane, dostaje się bez problemu... Czy komuś przytrafiło się coś podobnego i jak to można "naprawić" nie kontaktując się z brokerem?

ODPOWIEDZ