XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

maja zabojcze spready to moze zmniejszyli. swapy dzisiaj uaktualniaja..
..no chyba ze ze wzgledu na plytki rynek

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

http://www.xtb.pl/repository/Dokumenty% ... owych1.pdf

czyzby xtb zamierza wprowadzic konta ze zmiennym spreadem?

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Po pierwsze w tym roku nie wygrałam konkursu. Wygrałam jeden dzienny. A po drugie, zmieniłam się i ja i zapewne XTB.
Wydaje mi się, że po prostu jeśli ktoś chce grać za pomocą XTB to musi ich pokochać takimi jakim są. Mają wady jak każdy broker ale i zalety.
Ostatnie konkursy na pewno były w pełni uczciwe. Nawet na logikę, aktualnie XTB ma takie obroty, że ich stać na Merca, więc jaki sens ryzykować przekręt? żaden.
Ja powiem szczerze, że polubiłam XTB, obserwuje ich od początku istnienia w Polsce. Jak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy, ale to w zasadzie u każdego brokera w Polsce, oraz kompletnie nie konkurencyjne spready. A to że grają z klientem, hm, taki to już MM, i jak dla mnie nie ma to znaczenia. Plusy to jednak rachunek w PLN, dla uczciwych graczy PIT, siedziba w Polsce, support w Polsce, choć mało kompetentny, ale OK.
Mam już po prostu przez te lata trejdowania sentyment do XTB :)
Niech im się dobrze dzieje. A początkującym polecam. Sama się wychowałam na XTB i nie żałuje :)

Awatar użytkownika
rootmar
Uczestnik
Uczestnik

akcje polskie na platformie kgh.pl pgn.pl ........... itp.

Nieprzeczytany post autor: rootmar »

Witam,
Mam pytanie, czy ktoś grał na akcjach na platformie forexowej xtb - chodzi mi o to, czy w miare płynnie to chodzi tzn. w najprostszym tego słowa znaczeniu, czy jak zajmę długą pozycję (bo innej się nie da) to czy później można to sprzedać po cenie giełdowej czy ceny się jakoś w dziwny sposób zmieniają tzn. są ustalane przez brokera, a także czy da się sprzedać to w krótkim czasie. Sorry sa dużo wyrazów czy:)
jeszcze tu nic nie ma dopiero zaczynam;p

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

weronika przepisy się zmieniły na korzyść.
weronika pisze:ak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy
Jest gwarancja depozytu z KDPW do 22 tyś. Euro.Nie jest to może dużo lecz na pewno jest to ważne.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

weronika
Gaduła
Gaduła

No tak, dobre i te 22 tys. euro, czyli jak mówię, na początek jest OK :)
Nie pamiętam regulaminu, ale jeśli gwarancja KDPW też tyczy rachunków forexowych to OK.

Ostatnio popatrzyłam troszkę , i nawet jestem zdziwiona, że zlecenia wchodzą naprawdę szybko. Możliwe, że tak trafiłam akurat :)

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

weronika - to gdzie teraz trejdujesz ?

weronika
Gaduła
Gaduła

:)
Różnie to bywa.
Głównie w Dukascopy,
ale też Oanda, Jadefx, xtb, mam tez konta jeszcze u może 2 brokerów, ale nie używane.
I powiem szczerze, że nie ma dla mnie znaczenia czy to MM czy ECN.
W zasadzie nie miewam kłopotów o jakich się pisze. W ogóle uważam, że 90% problemów jakie miewają ludzie to z ich winy, niewiedzy, braku doświadczenia, a nie z winy brokerów.

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

weronika pisze:Po pierwsze w tym roku nie wygrałam konkursu. Wygrałam jeden dzienny. A po drugie, zmieniłam się i ja i zapewne XTB.
Wydaje mi się, że po prostu jeśli ktoś chce grać za pomocą XTB to musi ich pokochać takimi jakim są. Mają wady jak każdy broker ale i zalety.
Ostatnie konkursy na pewno były w pełni uczciwe. Nawet na logikę, aktualnie XTB ma takie obroty, że ich stać na Merca, więc jaki sens ryzykować przekręt? żaden.
Ja powiem szczerze, że polubiłam XTB, obserwuje ich od początku istnienia w Polsce. Jak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy, ale to w zasadzie u każdego brokera w Polsce, oraz kompletnie nie konkurencyjne spready. A to że grają z klientem, hm, taki to już MM, i jak dla mnie nie ma to znaczenia. Plusy to jednak rachunek w PLN, dla uczciwych graczy PIT, siedziba w Polsce, support w Polsce, choć mało kompetentny, ale OK.
Mam już po prostu przez te lata trejdowania sentyment do XTB :)
Niech im się dobrze dzieje. A początkującym polecam. Sama się wychowałam na XTB i nie żałuje :)
Wreszcie sensowna wypowiedz o xtb.Jestem tam od kilku lat i prawda jest ze ich nie pokochalem ale sie do nich przyzwyczailem.Jestem tez na innych platformach i tez jak xtb naja swoje wady i zalety.Ogolnie jak jestesmy na plusie to wszystko gra ale jak tracimy to wina nie nasza tylko brokera.
Xtb trzeba poznac.Np.-wiedza na jakim poziomie jest ustawionych najwiecej SL i jak moga to nieraz kurs podciagna do tego poziomu, ale i na to jest rada.Zaleta jak dla mnie to cztery cyfry po przecinku /na moich parach/

Maximus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maximus »

Czy XTB zamierza wprowadzić od 1 lipca pozycję krótką na polskich cfd?

ODPOWIEDZ