XTB
http://www.xtb.pl/repository/Dokumenty% ... owych1.pdf
czyzby xtb zamierza wprowadzic konta ze zmiennym spreadem?
czyzby xtb zamierza wprowadzic konta ze zmiennym spreadem?
Po pierwsze w tym roku nie wygrałam konkursu. Wygrałam jeden dzienny. A po drugie, zmieniłam się i ja i zapewne XTB.
Wydaje mi się, że po prostu jeśli ktoś chce grać za pomocą XTB to musi ich pokochać takimi jakim są. Mają wady jak każdy broker ale i zalety.
Ostatnie konkursy na pewno były w pełni uczciwe. Nawet na logikę, aktualnie XTB ma takie obroty, że ich stać na Merca, więc jaki sens ryzykować przekręt? żaden.
Ja powiem szczerze, że polubiłam XTB, obserwuje ich od początku istnienia w Polsce. Jak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy, ale to w zasadzie u każdego brokera w Polsce, oraz kompletnie nie konkurencyjne spready. A to że grają z klientem, hm, taki to już MM, i jak dla mnie nie ma to znaczenia. Plusy to jednak rachunek w PLN, dla uczciwych graczy PIT, siedziba w Polsce, support w Polsce, choć mało kompetentny, ale OK.
Mam już po prostu przez te lata trejdowania sentyment do XTB
Niech im się dobrze dzieje. A początkującym polecam. Sama się wychowałam na XTB i nie żałuje
Wydaje mi się, że po prostu jeśli ktoś chce grać za pomocą XTB to musi ich pokochać takimi jakim są. Mają wady jak każdy broker ale i zalety.
Ostatnie konkursy na pewno były w pełni uczciwe. Nawet na logikę, aktualnie XTB ma takie obroty, że ich stać na Merca, więc jaki sens ryzykować przekręt? żaden.
Ja powiem szczerze, że polubiłam XTB, obserwuje ich od początku istnienia w Polsce. Jak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy, ale to w zasadzie u każdego brokera w Polsce, oraz kompletnie nie konkurencyjne spready. A to że grają z klientem, hm, taki to już MM, i jak dla mnie nie ma to znaczenia. Plusy to jednak rachunek w PLN, dla uczciwych graczy PIT, siedziba w Polsce, support w Polsce, choć mało kompetentny, ale OK.

Niech im się dobrze dzieje. A początkującym polecam. Sama się wychowałam na XTB i nie żałuje

akcje polskie na platformie kgh.pl pgn.pl ........... itp.
Witam,
Mam pytanie, czy ktoś grał na akcjach na platformie forexowej xtb - chodzi mi o to, czy w miare płynnie to chodzi tzn. w najprostszym tego słowa znaczeniu, czy jak zajmę długą pozycję (bo innej się nie da) to czy później można to sprzedać po cenie giełdowej czy ceny się jakoś w dziwny sposób zmieniają tzn. są ustalane przez brokera, a także czy da się sprzedać to w krótkim czasie. Sorry sa dużo wyrazów czy:)
Mam pytanie, czy ktoś grał na akcjach na platformie forexowej xtb - chodzi mi o to, czy w miare płynnie to chodzi tzn. w najprostszym tego słowa znaczeniu, czy jak zajmę długą pozycję (bo innej się nie da) to czy później można to sprzedać po cenie giełdowej czy ceny się jakoś w dziwny sposób zmieniają tzn. są ustalane przez brokera, a także czy da się sprzedać to w krótkim czasie. Sorry sa dużo wyrazów czy:)
jeszcze tu nic nie ma dopiero zaczynam;p
weronika przepisy się zmieniły na korzyść.
Pozdrawiam.
Jest gwarancja depozytu z KDPW do 22 tyś. Euro.Nie jest to może dużo lecz na pewno jest to ważne.weronika pisze:ak dla mnie mają dwie wady, to że nie ma mozliwość gwarancji bezpieczeństwa pieniędzy
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
-
- Gaduła

Różnie to bywa.
Głównie w Dukascopy,
ale też Oanda, Jadefx, xtb, mam tez konta jeszcze u może 2 brokerów, ale nie używane.
I powiem szczerze, że nie ma dla mnie znaczenia czy to MM czy ECN.
W zasadzie nie miewam kłopotów o jakich się pisze. W ogóle uważam, że 90% problemów jakie miewają ludzie to z ich winy, niewiedzy, braku doświadczenia, a nie z winy brokerów.
Wreszcie sensowna wypowiedz o xtb.Jestem tam od kilku lat i prawda jest ze ich nie pokochalem ale sie do nich przyzwyczailem.Jestem tez na innych platformach i tez jak xtb naja swoje wady i zalety.Ogolnie jak jestesmy na plusie to wszystko gra ale jak tracimy to wina nie nasza tylko brokera.weronika pisze:Po pierwsze w tym roku nie wygrałam konkursu. Wygrałam jeden dzienny. A po drugie, zmieniłam się i ja i zapewne XTB.
Xtb trzeba poznac.Np.-wiedza na jakim poziomie jest ustawionych najwiecej SL i jak moga to nieraz kurs podciagna do tego poziomu, ale i na to jest rada.Zaleta jak dla mnie to cztery cyfry po przecinku /na moich parach/