XTB
-
- Gaduła
właśnie tacy amatorzy jak Bywalec głównie narzekają na XTB co nawet nie wiedzą jak jest robiona wycena na FX a biorą sie za inwestycje. Nie czytają Regulaminu i "inwestują" przed publikacją danych. Może lepiej zainwestuj w Plus 500 - tam podobną mają super warunki.
Wiadomo coś o konkursie w XTB w tym roku ?
Wiadomo coś o konkursie w XTB w tym roku ?
- klonmarcin
- Maniak
No i dlaczego tak się nad nim znęcacie?? Każdemu mogło się to przydarzyć.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
jestem amatorem, więc przepraszam że tak wtargnałęm do proffessional traders elite club, myslalem ze to forum publiczne ;-)forex_lover pisze:właśnie tacy amatorzy jak Bywalec głównie narzekają na XTB co nawet nie wiedzą jak jest robiona wycena na FX a biorą sie za inwestycje. Nie czytają Regulaminu i "inwestują" przed publikacją danych. Może lepiej zainwestuj w Plus 500 - tam podobną mają super warunki.
na real koncie trzymam sie systemu i idzie mi bardzo dobrze nie potrzebuję rad co mam robic, zwlaszcza ze sa od nie-wiadomo-kogo.
nie pamiętam by w regulaminie czy gdziekolwiek np na www, bylo coś o tym że spread w czasie publikacji danych moze byc 2 x wiekszy , to chyba zasluguje na wzmianke, moze mi umknelo.A to że SL realizuje sie w taki sposob to kierując się logiką nie wchodziło dla mnie w grę, choc w systemach często zaleca się ustawianie sl na poziomie x + spread, nigdy nie wnikalem dlaczego.
Troche mnie ponioslo moze w ostatnim poscie, chciałbym by xtb bylo uczciwe i bez skazy, bo to nasz rodzimy broker.
Ale ja sie nie znecam, ja tylko powiedzialem co prawdopodobnie sie stalo i ze nie ma sensu tego reklamowac. XTB jakie jest kazdy wie, chociaz i u nich idzie zarobic. Rozszerzanie spreadu to niestety u nich norma, tak samo jak ogromne stoplevele (na wiekszych danych na edku 60 pips!).
Cinek - kliknij na wykres prawym daj wlasciwosci/ogolne i zaznacz pokaz na wykresie linie ask. Wtedy bedziesz wiedzial kiedy Ci zamknie SL na spreadzie.
Cinek - kliknij na wykres prawym daj wlasciwosci/ogolne i zaznacz pokaz na wykresie linie ask. Wtedy bedziesz wiedzial kiedy Ci zamknie SL na spreadzie.
mogą być bardzocinek pisze:jak brokerzy (ogolnie) moga byc nieuczciwi ?

PS poczytaj forum ...

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
reptile, zinfiltruje ;-)
zwracam honor pod tym względem , byłem w błędzie.
ze strony XTB:
"Podczas publikacji ważnych danych makroekonomicznych spread na głównych parach walutowych standardowo zwiększany jest do 10 pipsów. Poziom stop/limit zwiększany jest do maksymalnie 40 pipsów w okresie poprzedzającym publikację danych.
Przy publikacji najważniejszych danych ekonomicznych oraz decyzji banków centralnych w sprawie stóp procentowych spread może zostać zwiększony do 15 pipsów a poziom stop/limit do maksymalnie 60 pipsów. Spread wraca do standardowego poziomu tak szybko jak pozwalają na to warunki rynkowe. Zwykle nie przekracza to 2 minut po publikacji."
zwracam honor pod tym względem , byłem w błędzie.
ze strony XTB:
"Podczas publikacji ważnych danych makroekonomicznych spread na głównych parach walutowych standardowo zwiększany jest do 10 pipsów. Poziom stop/limit zwiększany jest do maksymalnie 40 pipsów w okresie poprzedzającym publikację danych.
Przy publikacji najważniejszych danych ekonomicznych oraz decyzji banków centralnych w sprawie stóp procentowych spread może zostać zwiększony do 15 pipsów a poziom stop/limit do maksymalnie 60 pipsów. Spread wraca do standardowego poziomu tak szybko jak pozwalają na to warunki rynkowe. Zwykle nie przekracza to 2 minut po publikacji."
-
- Gaduła
No widzisz Cinek , wszystko jest jak BYK napisane a Ty właśnie nie dołączyłeś do elitarnego klubu professional traders z tego forum bo nawet nie przeczytałeś regulaminu a już zwyzywałeś wszystkich w szczególności XTB (wykasowałeś to i chwała ci za to bo to nie forum gdzie możesz każdego opluć).
Ja nie pałam do nich miłością (choć i u nich konto mam) ale naprawdę wkurza mnie to jak niektórzy po nich jadą zupełnie bezpodstawnie. To, że są MM - a kto nie jest ? przykłady ostatnich dni pokazują, że WAŁEK to jest Plus 500 z Belize i takich należy trzymać się z daleko a to czy ktoś wybierze XTB czy innego brokera to jego sprawa. Jednym przeszkadza to innym tamto a jak nie ma się co pisać złego to się piszę, że szkolenia to ŻENADA - kurde stary ciągnął cię ktoś na nie?
Idź na szkolenia do pana Forexa, zrobi ci się lepiej
BTW jest info o grze na ich stronie - może warto wystartować
XTB Forex Race 2010 rusza 29.03
http://www.xtb.pl/strona.php?info=1809
Ja nie pałam do nich miłością (choć i u nich konto mam) ale naprawdę wkurza mnie to jak niektórzy po nich jadą zupełnie bezpodstawnie. To, że są MM - a kto nie jest ? przykłady ostatnich dni pokazują, że WAŁEK to jest Plus 500 z Belize i takich należy trzymać się z daleko a to czy ktoś wybierze XTB czy innego brokera to jego sprawa. Jednym przeszkadza to innym tamto a jak nie ma się co pisać złego to się piszę, że szkolenia to ŻENADA - kurde stary ciągnął cię ktoś na nie?
Idź na szkolenia do pana Forexa, zrobi ci się lepiej

BTW jest info o grze na ich stronie - może warto wystartować
XTB Forex Race 2010 rusza 29.03
http://www.xtb.pl/strona.php?info=1809
no tak wszystkojest jak byk napisane a ja napisalem co innego - i co lepiej ci ?
do klubow zadnych nie chce nalezec
szkolenia to byla żenada, jesli chodzi o merytoryke, choc organizacja i prowadzenie dobre,
nikt mnie nie ciągnąl ale zachęcal i reklamowal , a dowiedzialem sie tyle co z paru postow z dobrego watku na dobrym forum o forexie , kilka osob wyszlo w trakcie i tez bym wyszedl , ale ze jechgalem 100km to juz zostalem.
to co faktycznie bylo tam konkretnego mozna bylo wyslac mailem . W skrocie duzo krzyku o nic.
chill out, peace & good luck
ah no i dodam ze pojechalem glownie po to bo mialy byc prezentowane "strategie mistrzow" forex cup... no i bylo omowienie statementu zamiast tego, nie wiem, moze dla nich to to samo. , nie podobalo mi sie tez ze gość ktory prowadzil czesc szkolenia, przechwalal sie wynikami, a wprost powiedzial ze wszystkiego nam nie zdradzi , zatkalo mnie.

do klubow zadnych nie chce nalezec
szkolenia to byla żenada, jesli chodzi o merytoryke, choc organizacja i prowadzenie dobre,
nikt mnie nie ciągnąl ale zachęcal i reklamowal , a dowiedzialem sie tyle co z paru postow z dobrego watku na dobrym forum o forexie , kilka osob wyszlo w trakcie i tez bym wyszedl , ale ze jechgalem 100km to juz zostalem.
to co faktycznie bylo tam konkretnego mozna bylo wyslac mailem . W skrocie duzo krzyku o nic.
chill out, peace & good luck
ah no i dodam ze pojechalem glownie po to bo mialy byc prezentowane "strategie mistrzow" forex cup... no i bylo omowienie statementu zamiast tego, nie wiem, moze dla nich to to samo. , nie podobalo mi sie tez ze gość ktory prowadzil czesc szkolenia, przechwalal sie wynikami, a wprost powiedzial ze wszystkiego nam nie zdradzi , zatkalo mnie.