XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Maacios
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maacios »

Ogolnie forexem interesuję się od stosunkowo nie długiego czasu, jednakże jako że XTB jest polskim brokerem zdecydowałem się własnie na ich biuro. Cóż, poza paroma minusami (w tym głownie zmienny spread) nie mam im nic do zarzucenia. Byłem juz na dwóch organizowanych przez nich szkoleniach (jedno w gdańsku, drugie w sopocie) i musze przyznac że naprawde sporo mozna sie nauczyc, ludzie prowadzący owe szkolenia-młodzi i widać że to co robią-robią z pasją (na szczególną pochwałą zasłuzył pan Adam Narczewski, konkretny człowiek z niezłym poczuciem humoru:). No i osobiście jestem srednio zadowolony z mojego "opiekuna". Ale myśle że ten problem da sie rozwiazać:) Póki co polecam XTB.

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Jak ktos gra longterm, badz ogolnie niewiele zlecen to byc moze to nie jest problemem, ale w przypadku kiedy ktos mocno skalpuje, badz sklada wiecej niz kilka zlecen dziennie to po prostu ten broker jest nieoplacalny - spready w zaden sposob nie sa konkurencyjne, a to, ze to "polski" broker nie oznacza, ze musimy doplacac do interesu ;), A, ze na danych maja takie rozjazdy, stop levele itd to co tu komentowac - ktos tu pisal o sl mozliwym 60 pips, to przeciez komedia, 60pips to dla wielu o wiele wiecej niz dzienny target :). Jak chca miec dobra opinie, to niech nie staraja sie dymac nowych na kazdym mozliwym kroku, roztaczjac wokol profesjonalny piar ;). Zreszta dobre ECNy obnizaja progi wstepu coraz bardziej, dla wielu otwieraja sie wiec nowe mozliwosci.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

Kielki pisze:Jak ktos gra longterm, badz ogolnie niewiele zlecen to byc moze to nie jest problemem, ale w przypadku kiedy ktos mocno skalpuje, badz sklada wiecej niz kilka zlecen dziennie to po prostu ten broker jest nieoplacalny - ....... Zreszta dobre ECNy obnizaja progi wstepu coraz bardziej, dla wielu otwieraja sie wiec nowe mozliwosci.
skalperzy żadnemu brokerowi nie w smak a p tym micie ECNów już powiem szczerze nie mogę czytać - co za dziwne przekonanie, że jak już w ten ECN się wejdzie to wszystko będzie pięknie. Toż to kompletna ułuda. Jak ktoś jest niezły to wszędzie sobie poradzi a jak ktoś jest słaby to nigdzie. ECN to nie remedium na wszystko. BTW pana Adam z XTB też znam osobiście i podpisuje się, że wporzo koleś a wiedzę ma :)

konkurs XTB wystartował - nagrody no Merc, wyjazd na Grand Prix i zegarki (fajne)
www.xtb.pl/ForexRace2010

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Chyba chciales napisac, ze skalperzy zadnemu brokerowi MM nie w smak ;) Prawdziwemu brokerowi skalper daje zarobic na prowizjach kiedy trzaska xx operacji dziennie. Broker ECN nie liczy na zlodziejski spread, mozesz handlowac nawet pomiedzy, nie ma sl wzietych z powietrza, ma na tyle dobry system, ze sobie radzi nawet w czasie szybkich ruchow.
Nie kazdy sobie poradzi wszedzie, czesc MMowych bucket szopow zajedzie nawet najlepszy system stworzony pod niski przedzial czasowy, wiec nie mowmy, ze jesli ktos jest dobry, to da rade wszedzie - na pewno bedzie mu prosciej isc po plaskim niz pod gorke.
Poza tym jaki wplyw ma wiedza i ogłada pana XY pracujacego w danej firmie do faktycznych warunkow w jakich przyjdzie traederowi pracowac ;)
Byc moze teraz sie cos zmienilo, zlecenia wchodza w miare plynnie przy dynamicznym graniu, SL nie sa kosmisczne, spready nie wygladaja na razy 3 wzgledem konkurencji, jesli tak to cofam wszystko co napisalem :). A jesli ktos chce sie tym zajmowac profesjonalnie, to w zadnym wypadku nie widze sensu, zeby ponosic dodatkowo wysokie koszty, tylko ze wzgledu, ze broker jest w PL, robi ladna otoczke i wystawia nam pit na koniec roku (chyba, ze ktos gra long term).
Zreszta i tak kazdy robi co chce, to po co sie produkuje :)
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

forexman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forexman »

witam
od kiedy startują futures na kontrakty SP500? czy mozna skladac zlecenia w poniedzialel o polnocy?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

forex_lover pisze:co za dziwne przekonanie, że jak już w ten ECN się wejdzie to wszystko będzie pięknie.
Ja bym powiedział PRZEPIĘKNIE. Szkoda, że nie dostrzegasz różnicy. Np. w dukasie rynek niejednokrotnie podjeżdża pod SL do odległości pół pipsa i ponieważ nie ma ceny na rynku - SL zostaje. U wielu MM podjazd ceny pod stopa w odległości 2 pipsów powoduje najczęściej wywalenie pozycji. Dlaczego tak jest? Odpowiedz sobie sam, ja myślę, że konflikt interesów ma tu niebagatelne znaczenie. I oczywiście - jeśli ktoś jedzie longterm, może nie ma wielkiej różnicy, ale dla daytradingu (a chyba najwięcej zwolenników ma ta działka) wybór powinien być prosty.
Kielki pisze: Zreszta i tak kazdy robi co chce, to po co sie produkuje Smile
Właściwie tak... ;-)
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Matysm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Matysm »

forexman pisze:witam
od kiedy startują futures na kontrakty SP500? czy mozna skladac zlecenia w poniedzialel o polnocy?
Nie przeglądałem szczególowo, ale tu masz czasy handlu:
http://www.xtb.pl/?p=121

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

W sprawie szkolenia.
Byłem na szkoleniu, prowadzą młodzicy.
Zapytałem jakie ma wyniki na prywatnym kapitale. No i ma 60% zwrotu rocznie z kapitału. Jak się Wam to podoba? Do profesjonalizmu daleko.

Spread GBPJPY 11pip trochę zleciało bo było 15pip wcześniej
W FXPRo GBPJPY 5.5pip !
I już wiemy gdzie jesteśmy.
Jeżeli robisz dużo transakcji miesięcznie tak jak ja wyszło ponad 100 transakcji
to uciekaj bo zjedzą cię koszta spraedu.
Jeżeli kilka to i tak duże ryzyko u tego brokera.
Czytałem o konkursie w XTB jak dziewczynę zrobili bez mydła jak nie mogła zamknąć pozycji na cukrze przez kilkaset pipsów.
:!:
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

forex_lover
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex_lover »

NiceFox pisze: Czytałem o konkursie w XTB jak dziewczynę zrobili bez mydła jak nie mogła zamknąć pozycji na cukrze przez kilkaset pipsów.
:!:
Ta sama pani Weronika wygrała w tym roku i już lubi XTB (dział Konkursy), ciekawe co się zmieniło - czy XTB czy pani Weronika ?

DM_POZNAŃ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DM_POZNAŃ »

czy mi sie zdaje , czy jakies nizsze spready sa dzisiaj?

gu 3?
gj 7 pip
au 4
eeugbp 3
ucad 4
nzdusd 5

ODPOWIEDZ