xStation 5

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3072
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Mistyfikator pisze:
13 paź 2021, 14:14
ninjaproject pisze:
13 paź 2021, 13:52
Ja tutaj czytam tak:
2021-10-13_134929.jpg
https://www.xtb.com/pl/api-xstation-kb

Czyli, że można, tylko jakoś nikt nie wie jak?
Czytałem to API, i nie różni się bardzo od innych języków programowania.
Nie mam doświadczenia z XStation, żadnego, więc nie bardzo mam czas i ochotę to rozgryzać.

Tutaj jest dokumentacja:
http://developers.xstore.pro/api
Dzięki. Już coś podobnego wrzucałeś.
To jest chyba jakiś JavaScript?

Liczyłem na trochę prostsze rozwiązanie.
Bardziej na jakiegoś gotowca.
Nie mam obecnie czasu na rozkminianie nowych zagadnień - może kiedyś w wolnej chwili.

Prędzej poszukam innego brokera, tym bardziej że w MT5 właśnie sobie ładnie wszystko zautomatyzowałem...

Szkoda tylko tego statusu klienta doświadczonego. Ale będę szukał
Inni brokerzy też oferują taki status.
Jeżeli przeszedłeś w XTB, to pewnie przejdziesz i u innego.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Mistyfikator
Gaduła
Gaduła
Posty: 208
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

ninjaproject pisze:
13 paź 2021, 14:16
Mistyfikator pisze:
13 paź 2021, 14:14
ninjaproject pisze:
13 paź 2021, 13:52
Ja tutaj czytam tak:
2021-10-13_134929.jpg
https://www.xtb.com/pl/api-xstation-kb

Czyli, że można, tylko jakoś nikt nie wie jak?
Czytałem to API, i nie różni się bardzo od innych języków programowania.
Nie mam doświadczenia z XStation, żadnego, więc nie bardzo mam czas i ochotę to rozgryzać.

Tutaj jest dokumentacja:
http://developers.xstore.pro/api
Dzięki. Już coś podobnego wrzucałeś.
To jest chyba jakiś JavaScript?

Liczyłem na trochę prostsze rozwiązanie.
Bardziej na jakiegoś gotowca.
Nie mam obecnie czasu na rozkminianie nowych zagadnień - może kiedyś w wolnej chwili.

Prędzej poszukam innego brokera, tym bardziej że w MT5 właśnie sobie ładnie wszystko zautomatyzowałem...

Szkoda tylko tego statusu klienta doświadczonego. Ale będę szukał
Inni brokerzy też oferują taki status.
Jeżeli przeszedłeś w XTB, to pewnie przejdziesz i u innego.
Dobre, tylko że trwa to cztery kwartały.
Nie mówiąc o tym, że aby nakręcić wynik potrzebny do uzyskania statusu, trzeba naobracać już całkiem sporym wolumenem...
A różnica jest delikatna, żeby grać sensownie na 1:30 już nie wystarczy depo kilku stówek...
Ech, ci dobroduszni ustawodawcy.

Jak starczy czasu coś skubnę do tego XS.
Wygląda to na coś możliwego do ogarnięcia, ale wolałbym w tym czasie zajmować się handlem

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator
Posty: 9701
Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Skoro masz doświadczonego w XTB, to napewno nie dali go na słowo honoru. Można więc ubiegać się o to także gdzie indziej (o ile oferują doświadczonego, a nie tylko pro).

Z większym lewarem łatwo nie jest ale da się... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Mistyfikator
Gaduła
Gaduła
Posty: 208
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Co do statusu klienta doświadczonego, to nie jest absolutnie problemem zdobyć taki status. Wystarczy mieć czas (4 kwartały), kasę (tak, trzeba mieć kasę, żeby grać małym lewarem - ustawodawca "chciał dobrze", ale raczej dobrze dla brokerów: spowodował że klient chcąc coś ugrać, musi wpłacić do brokera większy depozyt) i umiejętność korzystania z google. To ostatnie dlatego, że należy zdać test online. A jaka jest trudność zdania testu online, kiedy ma się dostęp do internetu, nie muszę chyba tłumaczyć nikomu - jak ktoś nie wie, niech zapyta kogoś kto studiował lub studiuje przez ostatnie 2 lata.

Mam nadzieje, że eurokomuchy nie wymyślą już niczego gorszego - tak jak opcje binarne, poszły w p****, żeby zarabiania na CFD też nie trafił szlag.

Sory za offtop. Wracając do tematu - szybciej rozkminię jak napisać rozszerzenie do xStation, niż wyrobię status klienta doświadczonego u innego brokera.
A jeszcze szybciej znajdę możliwość grania gdzieś indziej.
Szkoda tylko grania w XTB, bo fajną apkę mają - skok o przynajmniej 2 generacje w porównaniu z MT5 - chodzi o wygląd i interfejs - meta jest pod tym względem jeszcze w XX wieku niestety (chociaż ma też plusy - temu nie zaprzeczę). Ale widocznie X nie dadzą w pakiecie czegoś takiego jak autobreakeven - nie jest to w interesie brokera, żeby dać klientowi możliwość zyskania tak dużej przewagi z urzędu.

A jeżeli chcesz mieć tę przewagę: sam się naucz i napisz sobie...
Tyle lat nie mogę się zmotywować do konkretnej pracy nad nauką programowania (nie moja dziedzina - tyle w temacie - ciężko tu wykrzesać jakąś pasję, pomimo wielu podejść i literatury na półce), ale mając konkretne cele może być łatwiej. Pytanie tylko, czy jest sens zagłębiać się w taką dziedzinę, mając tylko na celu napisanie jednej funkcji dla istniejącej już apki.
No chyba, że przez CFD-ki pójdę z torbami i trzeba będzie iść w branżę, która daje w miarę normalnie przyzwoite zarobki :D :D :D

Online
Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak
Posty: 3072
Rejestracja: 30 lip 2019, 13:15

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Mistyfikator pisze:
15 paź 2021, 00:07
Co do statusu klienta doświadczonego, to nie jest absolutnie problemem zdobyć taki status. Wystarczy mieć czas (4 kwartały), kasę (tak, trzeba mieć kasę, żeby grać małym lewarem - ustawodawca "chciał dobrze", ale raczej dobrze dla brokerów: spowodował że klient chcąc coś ugrać, musi wpłacić do brokera większy depozyt) i umiejętność korzystania z google. To ostatnie dlatego, że należy zdać test online. A jaka jest trudność zdania testu online, kiedy ma się dostęp do internetu, nie muszę chyba tłumaczyć nikomu - jak ktoś nie wie, niech zapyta kogoś kto studiował lub studiuje przez ostatnie 2 lata.

Mam nadzieje, że eurokomuchy nie wymyślą już niczego gorszego - tak jak opcje binarne, poszły w p****, żeby zarabiania na CFD też nie trafił szlag.

Sory za offtop. Wracając do tematu - szybciej rozkminię jak napisać rozszerzenie do xStation, niż wyrobię status klienta doświadczonego u innego brokera.
A jeszcze szybciej znajdę możliwość grania gdzieś indziej.
Szkoda tylko grania w XTB, bo fajną apkę mają - skok o przynajmniej 2 generacje w porównaniu z MT5 - chodzi o wygląd i interfejs - meta jest pod tym względem jeszcze w XX wieku niestety (chociaż ma też plusy - temu nie zaprzeczę). Ale widocznie X nie dadzą w pakiecie czegoś takiego jak autobreakeven - nie jest to w interesie brokera, żeby dać klientowi możliwość zyskania tak dużej przewagi z urzędu.

A jeżeli chcesz mieć tę przewagę: sam się naucz i napisz sobie...
Tyle lat nie mogę się zmotywować do konkretnej pracy nad nauką programowania (nie moja dziedzina - tyle w temacie - ciężko tu wykrzesać jakąś pasję, pomimo wielu podejść i literatury na półce), ale mając konkretne cele może być łatwiej. Pytanie tylko, czy jest sens zagłębiać się w taką dziedzinę, mając tylko na celu napisanie jednej funkcji dla istniejącej już apki.
No chyba, że przez CFD-ki pójdę z torbami i trzeba będzie iść w branżę, która daje w miarę normalnie przyzwoite zarobki :D :D :D
A wiesz, że w USA CFD są całkowicie zabronione?
A ty piszesz o Eurokomuchach???
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Mistyfikator
Gaduła
Gaduła
Posty: 208
Rejestracja: 05 lip 2021, 20:35

Re: xStation 5

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

Komuchy, czy amerykańskie, czy europejskie - ten sam problem dla świata.

Dobrze, jeśli nasi "politycy" nie wiedzą o istnieniu kontraktów CFD - i tak trzymać.
Akurat w tej dziedzinie bardzo dobrze, jeśli są niedouczeni

ODPOWIEDZ