xStation 5
xStation 5
Witam,
Po pozytywnej opinii jednego z użtykowników wczoraj wypróbowałem nową platformę XTB i powiem Wam że pomimo że na razie jeszcze na real gram na MT4 to już po woli zaczynam myśleć o zmiania choćby z częścią mojego kapitału.
Nie znam jeszcze wszystkich funkcji więc za dużo nie napisze niestety ale mają na nowej platformie heatmapy z których kiedyś korzystałem na myfxbook, mają też prosty skaner spółek choć ja się akurat na spółkach nie znam i statystyki też są fajne.
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie ale do końca października będę testował i wtedy podejmę decyzję co dalej. Będę was updatował
Po pozytywnej opinii jednego z użtykowników wczoraj wypróbowałem nową platformę XTB i powiem Wam że pomimo że na razie jeszcze na real gram na MT4 to już po woli zaczynam myśleć o zmiania choćby z częścią mojego kapitału.
Nie znam jeszcze wszystkich funkcji więc za dużo nie napisze niestety ale mają na nowej platformie heatmapy z których kiedyś korzystałem na myfxbook, mają też prosty skaner spółek choć ja się akurat na spółkach nie znam i statystyki też są fajne.
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie ale do końca października będę testował i wtedy podejmę decyzję co dalej. Będę was updatował
Re: xStation 5
Zgadza się, warto wspomnieć jeszcze o kalkulatorze, który ułatwia liczenie np. rozmiarów pozycji. Ogólnie z tego co zdążyłem zauważyć to opinie na temat tej platformy są pozytywne. Sam również mam dobre odczucia. No i zapomniałem dodać, że działa bardzo szybko i płynnie.
Jestem podobnego zdania. xStation w wersji 5.0 naprawdę im wyszło . Widzę pewne niedoróbki ale jak na platformę Web to na pewno zrobili kawał dobrej roboty i idą w odpowiednim kierunku. Traderom, którym niepotrzebne są dodatkowe/niestandardowe wskaźniki, automaty czy skrypty na pewno umożliwi to całkowite zastąpienie np. platformy MT4.
Zdecydowaliśmy się nawet zrecenzować xStation:
http://forexclub.pl/recenzja-platformy- ... ation-5-0/
Zdecydowaliśmy się nawet zrecenzować xStation:
http://forexclub.pl/recenzja-platformy- ... ation-5-0/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Kiedyś używałem w starej wersji tylko kalkulatora ale tradowałem na MT4. Od 2 tygodni już tylko na nowej platformie i jakbym miał wypunktować funkcje to poza kalkulatorem najbardziej mi się podobają heatmapy i skaner spółek.
widziałem recenzję nowej platformy XTB i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony. Do poprawy są detale. Prawdą jest też to, że MT4 działa zauważalnie szybciej
Niedoróbki są ale xStation 5 jest na rynku miesiąc (?), a MT4 od 11 lat . Na pewno idą w dobrym kierunku...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
xStation nie pozwala wyłączyć handlu jednym kliknięciem, jak dla mnie to dyskwalifikacja
bawiąc się na demo nie wiem nawet kiedy otworzyłem jakąś przypadkową pozycję na 1 lota.. gdyby to był real to miałbym kilka stów w plecy..
poza tym myślę, że to fajna intuicyjna platforma dobra szczególnie dla początkujących, tylko niech dadzą możliwość wyłączenia tego jednoklikowego cholerstwa
bawiąc się na demo nie wiem nawet kiedy otworzyłem jakąś przypadkową pozycję na 1 lota.. gdyby to był real to miałbym kilka stów w plecy..
poza tym myślę, że to fajna intuicyjna platforma dobra szczególnie dla początkujących, tylko niech dadzą możliwość wyłączenia tego jednoklikowego cholerstwa
Salceson, daj proszę znać gdzie jest opcja one click bo ja jej nawet nie widziałem
Mnie zawsze prosi o potwierdzenie niezależnie czy klikam na samym wykresie czy w "market watchu".
Dz!
Mnie zawsze prosi o potwierdzenie niezależnie czy klikam na samym wykresie czy w "market watchu".
Dz!
-
- Bywalec
Często platforma mi się zawiesza lub się wyłącza.Nie wiem w czym może być problem? Mam odpalonegoteż MTi cT.Czy to może mieć wpływ?
Wątpię ale wystarczy zrobić szybki eksperyment - wyłącz te platformy i zobaczysz czy to coś zmieni ale raczej nie. Prawdopodobnie to kwestia przeglądarki i/lub systemu. Być może pora na reinstalację, porządek w rejestrach, wyczyszczenie plików cookies, sprawdzenie co obciąża łącze i sam komputer.Tomaszek2145 pisze:Często platforma mi się zawiesza lub się wyłącza.Nie wiem w czym może być problem? Mam odpalonegoteż MTi cT.Czy to może mieć wpływ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu