Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
ja
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ja »

Siemka,

na platformie aliora take profit mam jako dystans w pipsach od kursu, a na mt4 jako konkretny kurs, jak zrobić żeby na mt4 też TP był jako dystans?

kosinho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kosinho »

Co oznacza termin świeca popytowa i świeca podażowa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

kosinho pisze:Co oznacza termin świeca popytowa i świeca podażowa?
Prawdopodobnie to samo co świeca wzrostowa i świeca spadkowa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kosinho
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kosinho »

Dzięki, myślałem że to coś bardziej zakręconego.

Awatar użytkownika
temek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: temek »

Witam.

Czy istnieje możliwość usunięcia (wyczyszczenia) historii rachunku z MT4 ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

temek pisze:Czy istnieje możliwość usunięcia (wyczyszczenia) historii rachunku z MT4 ?
Nie. Może to zrobić tylko broker i niektórzy tak robią co jakiś czas jednak główne dane (zarobek/strata w danym okresie) i tak tam widnieje. Możesz conajwyżej wybrać wyświetlanie historii w wybranym okresie czasu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Erykos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Erykos »

Witam Was Serdecznie!
Mam 3 pytania na które nie znalazłem odpowiedzi, od razu mówię, że może coś przeoczyłem, ale... jestem początkujący na MT4 i nie wiem jak na razie dwóch rzeczy:
1) Gdzie na MT4 mam mazak/ marker aby coś narysować, zatoczyć w pętlę itp?
2) Gdzie na MT4 jest narzędzie linia, ale linia nie na długość całego wykresu tylko odcinka długości jakiej chce.
3) Ostatnie, jak zmienić kolor narzędzia poziomy Fibonacciego, bo mam na takim jaskrawym żółtym i nic nie widzę :D .

Z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Erykos pisze:1) Gdzie na MT4 mam mazak/ marker aby coś narysować, zatoczyć w pętlę itp?
Nie ma czegoś takiego. Możesz posługiwać się kształtami i znakami, które są w standardzie (u góry menu Wstaw).
Erykos pisze:2) Gdzie na MT4 jest narzędzie linia, ale linia nie na długość całego wykresu tylko odcinka długości jakiej chce.
Linia trendu -> we właściwościach Parametry odznaczasz promień.
Erykos pisze:3) Ostatnie, jak zmienić kolor narzędzia poziomy Fibonacciego, bo mam na takim jaskrawym żółtym i nic nie widzę
Dwa razy klikasz na zniesienia -> pojawiają się trzy "kropki" -> klik prawym na nie -> właściwości -> Poziomy FIbonacciego -> Styl.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DonZ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: DonZ »

Jako że jestem na etapie lektury o podstawach i już od niej głupieję (to normalne?), obecnie czytam o świecach i są tam formacje szpulek, parasolek, wisielców nagrobków doji... czy to wszystko jest aż tak potrzebne czy jest to jeden a elementów nie aż tak ważnych?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To trochę jakbyś pytał się na studiach lekarskich czy musisz umieć nazwy wszystkich kości czy tylko tych najważniejszych... Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jeśli chcesz wykorzystywać świece to warto choćby wiedzieć o istnieniu takich formacji lub podejść do tego antyakademicko i na chłopski rozum - siadasz przed komputerem z wykresem i analizujesz rynek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ