Liczenia gdzie? Na wykresie? W historii transakcji? W transakcjach, które są nadal otwarte?kosinho pisze:Czy w MT4 jest narzędzie do liczenia ilości pipsów?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0Gwisu pisze:Witam. Mam takie pytanie:chciałem połączyć swoje konto u brokera z myfxbook, jak długo czeka się na połączenie bo narazie od 3 dni mam status "czekujące"?
Solą życia jest kasa.
Chyba nie odkryłeś do końca funkcji krzyżyka. Właśnie za jego pomocą można odczytać cenę w dwóch punktach i od razu widać różnicę w pipsach. Wystarczy ustawić krzyżyk na jakimś poziomie, nacisnąć lewy klawisz myszki (trzymać cały czas i nie puszczać) i zacząć przesuwać krzyżyk na wykresie. Będziesz na bieżąco widział nowy poziom i różnicę w stosunku do poziomu początkowego. W chwili puszczenia klawisza myszki krzyżyk znika, ale można go znów przywołać klikając na wykresie przy pomocy rolki w myszce (o ile myszka ma rolkę).Fx_boy pisze:To wiadomo, ale zapewne chodzi o coś innego jeżeli podaje cenę w 2-ch punktach?, - krzyżyk tylko w jednym.HunterPL pisze:zwykly krzyżyk mi na codzien wystarczy:) macie go w narzedziach ...
w temacie http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=150 dowiedziałem sie ze przy 0,2 lota 1pip na parze eurusd powinien mieć wartośc koło 2.00GBP dlaczego u mnie ta wartoś wynosi 0.13 GBP ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dlatego że pips to 4 cyfra po przecinku. Z tej pozycji twój zysk to 0.3 pipsa
20 000 usd * 0.0001 (pips) = 2 usd
2 USD =~ 1,27 GBP
1.27 GBP / 10 = 0.13 GBP
20 000 usd * 0.0001 (pips) = 2 usd
2 USD =~ 1,27 GBP
1.27 GBP / 10 = 0.13 GBP
Ostatnio zmieniony 30 lis 2011, 20:56 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.