Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
kurcze, żeby te wszystkie definicje były takie łatwe do zrozumienia, patrząc po tym wychodzi że to różnica między ceną kupna i sprzedaży, no ale nadal tego nie rozumiem...
Czy nie powinno być tak, że w momencie gdy wybieram kup lub sprzedaj to w miarę jak świeczki chodzą góra dół to wartość nie powinna iść na plus?
Jakoś tak robiłem przy USDEUR świeczka idzie do góry przy kupowaniu lub przy sprzedawaniu świeczka idzie w dół to bilans idzie do przodu , a tutaj tak czy tak mam minus. Ach i jeszcze jedno, jak to jest że gdy słupek jest na danym poziomie, gdy kupuje lub sprzedaję to poziom wejścia nie jest w tym samym miejscu, zazwyczaj wyżej? Zobrazuję to ze screena zamieszczonego wcześniej, daję kup gdy widzę poziom 76,945 a mnie za pozioma linia przerywana pojawia się np. w połowie tej samej świeczki?
Czy nie powinno być tak, że w momencie gdy wybieram kup lub sprzedaj to w miarę jak świeczki chodzą góra dół to wartość nie powinna iść na plus?
Jakoś tak robiłem przy USDEUR świeczka idzie do góry przy kupowaniu lub przy sprzedawaniu świeczka idzie w dół to bilans idzie do przodu , a tutaj tak czy tak mam minus. Ach i jeszcze jedno, jak to jest że gdy słupek jest na danym poziomie, gdy kupuje lub sprzedaję to poziom wejścia nie jest w tym samym miejscu, zazwyczaj wyżej? Zobrazuję to ze screena zamieszczonego wcześniej, daję kup gdy widzę poziom 76,945 a mnie za pozioma linia przerywana pojawia się np. w połowie tej samej świeczki?
Kiedy idziesz do sklepu kupić kapustę to sprzedawca chce za nią 10 zł ale sam kupił ją za 9 zł. ta różnica odpowiada spreadowi na fx.
EDIT: Ściślej - sprzedawca sprzedaje ją tobie za 10 choć sam kupił za 9 sprzedawca jest tu ułomną analogią broka
Jeśli kupisz walutę za cenę x to gdy aktualny kurs będzi większy od x+spread będziesz na plusie ale póki co spread czyli koszty transakcji musisz ponieść.
Standardowo w MT4 widoczna jest jedynie linia bid to cena po której zawierane są transakcje sprzedaży ( jeśli masz problem ze zrozumieniem co i jak zawsze wybieraj gorszą dla siebie kupujesz i liczysz na wzrosty więc zarobisz mniej gdy kupisz wyżej dlatego bierzesz ask itd ) kupno natomiast jest zawsze za wartość ask ( jeśli masz problem ze zrozumieniem co i jak zawsze wybieraj gorszą dla Ciebie wartość ). Gdy już kupisz aby zamknąć pozycję musisz sprzedać po cenie bid która w chwili kupna jest niżej dlatego masz na starcie minus i analogicznie w drugą sptronę
Pozdrawiam
EDIT: Ściślej - sprzedawca sprzedaje ją tobie za 10 choć sam kupił za 9 sprzedawca jest tu ułomną analogią broka
Jeśli kupisz walutę za cenę x to gdy aktualny kurs będzi większy od x+spread będziesz na plusie ale póki co spread czyli koszty transakcji musisz ponieść.
Standardowo w MT4 widoczna jest jedynie linia bid to cena po której zawierane są transakcje sprzedaży ( jeśli masz problem ze zrozumieniem co i jak zawsze wybieraj gorszą dla siebie kupujesz i liczysz na wzrosty więc zarobisz mniej gdy kupisz wyżej dlatego bierzesz ask itd ) kupno natomiast jest zawsze za wartość ask ( jeśli masz problem ze zrozumieniem co i jak zawsze wybieraj gorszą dla Ciebie wartość ). Gdy już kupisz aby zamknąć pozycję musisz sprzedać po cenie bid która w chwili kupna jest niżej dlatego masz na starcie minus i analogicznie w drugą sptronę
Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów
Amerykanie niekoniecznie muszą mieć konta na swoim podwórku, część na pewno uciekła do Europy ze względu na zmiany jakie zostały wprowadzone w USA dla inwestorów indywidualnych (limity lewarowania itd.). Właśnie w obawie o utratę klientów amerykańscy brokerzy pootwierali spółki córki (m.in. Oanda, MBTrading), aby móc działać poza regulacjami jakie objęły amerykański forex.
Co do statystyk tych z CFTC pamiętajmy, że te dane dotyczą konkretnego kwartału.
Co do statystyk tych z CFTC pamiętajmy, że te dane dotyczą konkretnego kwartału.
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

No nie do końca... Europejscy brokerzy nie mogą przyjmować amerykańskich klientów jeśli nie spełniają tych wymagań. Amerykańscy brokerzy pootwierali podmioty regulowane poza USA po to by móc zaoferować klientom spoza swojego rodzimego kraju równie konkurencyjne jak pozostałe firmy.FX TEAM pisze:Amerykanie niekoniecznie muszą mieć konta na swoim podwórku, część na pewno uciekła do Europy ze względu na zmiany jakie zostały wprowadzone w USA dla inwestorów indywidualnych (limity lewarowania itd.)
Dlatego te statystyki dotyczą klientów amerykańskich i tych inwestorów spoza USA, którym "nie chciało się" przenosić konta.
Inaczej rzecz ujmując - europejczyk może wszędzie, amerykanin tylko w domu

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Nie, przewalutowanie odbywa się po średnim kursie forexowym więc nie tracisz na tym ani nie zyskujesz.kalemeon pisze:Czy mając konto w USD, a grając na parach nie mających USD "w sobie" np. EURJPY, płacę koszty przewalutowania na USD z bazowej JPY.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu