Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
co to znaczy niedoświadczony trader? bo moja babcia to np niedoświadczony trader
ja bym Ci zaproponował książkę "forex dla bystrzaków", fajnie jest tam wszystko wytłumaczone od podstaw po trochę bardziej konkretne rzeczy
a po lekturze będziesz mógł tu zadawać konkretne pytania na które odpowie kilku doświadczonych traderów
książka kosztuje 35 zł
ja bym Ci zaproponował książkę "forex dla bystrzaków", fajnie jest tam wszystko wytłumaczone od podstaw po trochę bardziej konkretne rzeczy
a po lekturze będziesz mógł tu zadawać konkretne pytania na które odpowie kilku doświadczonych traderów
książka kosztuje 35 zł
witam i kłaniam nisko,
na forum trafiłem wczoraj koło 22.00 i właśnie po całonocnej lekturze otwarłem pierwszą demówkę, bardziej żeby się klikać nauczyć póki co niż cokolwiek poważnie analizując - i mam pytanie z całą pewnością trywialne, tylko że nos mi już na spację opada i nie mam siły szukać, a będzie mnie męczyć i nie zasnę ;)
z czego wynikają widełki ograniczające mi możliwość ustawienia SL i TP do 50 pipsów od aktualnej ceny?
z wejściem trafiłem oczywiście "perfekcyjnie", i teraz chciałbym potrzymać to powiedzmy kilka godzin z nadzieją na BE, a tu się nie da, albo nie wiem jak.
(chodzi mi o zrozumienie kwestii; że to strategicznie gupie to już wiem)
na forum trafiłem wczoraj koło 22.00 i właśnie po całonocnej lekturze otwarłem pierwszą demówkę, bardziej żeby się klikać nauczyć póki co niż cokolwiek poważnie analizując - i mam pytanie z całą pewnością trywialne, tylko że nos mi już na spację opada i nie mam siły szukać, a będzie mnie męczyć i nie zasnę ;)
z czego wynikają widełki ograniczające mi możliwość ustawienia SL i TP do 50 pipsów od aktualnej ceny?
z wejściem trafiłem oczywiście "perfekcyjnie", i teraz chciałbym potrzymać to powiedzmy kilka godzin z nadzieją na BE, a tu się nie da, albo nie wiem jak.
Witaj w FX- Worldheroldman pisze:witam i kłaniam nisko,
na forum trafiłem wczoraj koło 22.00 i właśnie po całonocnej lekturze otwarłem pierwszą demówkę, bardziej żeby się klikać nauczyć póki co niż cokolwiek poważnie analizując - i mam pytanie z całą pewnością trywialne, tylko że nos mi już na spację opada i nie mam siły szukać, a będzie mnie męczyć i nie zasnę

hmm może 5 pipsów od ceny(ja tyle mam na fx pro), ograniczenia te nakłada broker, imho jest to spowodowane iż w ten sposób się próbuje zabezpieczyć tak aby mógł takie zlecenie wysłać dalej (zareagować).
btw, spokojnie z tym przyswajaniem wiedzy, co za dużo to nie zdrowo, powoli i sukcesywnie i będzie OK
EDIT: Chyba źle przeczytałem, pisze że max 50 pipsów tp,sl możesz ustawić, jaki to broker ??
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Lepiej poszukaj innego brokera bo się szybko zniechęcisz do forexa.
A swoją ciekawe jaką ma odległość zleceń oczekujących (200?)
Widziałem kiedyś brokera który reklamował się zerowym spredem na majorsach.
Tylko że TP można było ustawić minimum chyba na 140 (dokładnie nie pamiętam).
Pozdrawiam
A swoją ciekawe jaką ma odległość zleceń oczekujących (200?)

Widziałem kiedyś brokera który reklamował się zerowym spredem na majorsach.
Tylko że TP można było ustawić minimum chyba na 140 (dokładnie nie pamiętam).
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
hm, jeżeli to nie jest normalne, tzn. że ciemnota chyba nie umiem po prostu opcji w programie znaleźć - bo to jest MT4 na Admiralu, czyli nie jakaś egzotyka, na ile się zdążyłem zorientować
przy otwarciu - z tych nerwów prawiczka
- zapomniałem o SL, a potem jak klikam 'modyfikuj lub usuń zlecenie' to mi mówi 'Możesz ustawić Stop Loss lub Take Profit 50 pipsów od ceny rynkowej', i jak się w tym nie mieszczę, to guzik potwierdzenia wyszarzony.
to głupi jestem, czy przeklęty?
ps
swoją drogą mimo wszystko przyszłość swą widzę świetlaną, bo z szybkiego riserczu wychodzi mi, że w pierwszej próbie zupełnie od niechcenia wykonałem najgorszy z pojedynczych ruchów możliwych dzisiaj od 9.00.
w skali całej planety, to nie w kij pierdział w końcu
przy otwarciu - z tych nerwów prawiczka

ps
swoją drogą mimo wszystko przyszłość swą widzę świetlaną, bo z szybkiego riserczu wychodzi mi, że w pierwszej próbie zupełnie od niechcenia wykonałem najgorszy z pojedynczych ruchów możliwych dzisiaj od 9.00.

Dzisiaj zauważyłem, że w pewnym momencie gdy edek spadał kabel spadał 2 razy mocniej i szybciej. Widziałem na wykresach, że takie zachowanie powtarza się co jakiś czas. Czym to jest spowodowane, że kabel spadał 2 razy mocniej? nie wiem czy dobrze rozumiem, że jak edek spada i kabel to jest dodatnia korelacja...
Stosunki korelacyjne mają to do siebie, że ulegają zmianie...Ciekawy pisze:nie wiem czy dobrze rozumiem, że jak edek spada i kabel to jest dodatnia korelacja...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
heroldman pisze:hm, jeżeli to nie jest normalne, tzn. że ciemnota chyba nie umiem po prostu opcji w programie znaleźć - bo to jest MT4 na Admiralu, czyli nie jakaś egzotyka, na ile się zdążyłem zorientować
przy otwarciu - z tych nerwów prawiczka- zapomniałem o SL, a potem jak klikam 'modyfikuj lub usuń zlecenie' to mi mówi 'Możesz ustawić Stop Loss lub Take Profit 50 pipsów od ceny rynkowej', i jak się w tym nie mieszczę, to guzik potwierdzenia wyszarzony.
ps
Spokojnie z samokrytyką

Myślę ze masz normalne 5 pipsów, tylko AM chyba tez już ma kwotowania na majorach do 5 miejsca po przecinku (0.1 pipsa) także chyba wszystko ok i masz jak każdy

Wystarczy że spojrzysz co robił w tym czasie E/G i już masz rozwiązanieCiekawy pisze:. Czym to jest spowodowane, że kabel spadał 2 razy mocniej?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _