Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

RocNation pisze:Jak na platformie XTB rysować wsparcia ale nie długą czerwoną linią tylko robić takie krótsze kreski?
Robisz to linią trendu (trendline) - po ustawieniu wchodzisz w jej właściwości i odznaczasz promień w zakładce Parametry.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Lachu
Bywalec
Bywalec

Pytanko

Nieprzeczytany post autor: Lachu »

Hej, właśnie dołączyłem do Forum, od kilku tygodni bawię sie platforma demo XTB, tylko bawię ze wzgledu na wszechogarniajaca sesje;/ przeczytałem cały ten temat i juz raz moje pytanie jakgdyby zostąło zadane, lecz odpowiedźi która by mnie satysfakcjonowała nie znalazłem, powiedzcie prosze ile Wam zajęło mniej wiecej czasu opanowanie gry do poziomu w którym nie traciliście wiecej niz zyskiwaliście? mam na mysli czytanie ksiązek oraz wspołprace z Demo...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Lachu pisze:Hej, właśnie dołączyłem do Forum, od kilku tygodni bawię sie platforma demo XTB, tylko bawię ze wzgledu na wszechogarniajaca sesje;/ przeczytałem cały ten temat i juz raz moje pytanie jakgdyby zostąło zadane, lecz odpowiedźi która by mnie satysfakcjonowała nie znalazłem, powiedzcie prosze ile Wam zajęło mniej wiecej czasu opanowanie gry do poziomu w którym nie traciliście wiecej niz zyskiwaliście? mam na mysli czytanie ksiązek oraz wspołprace z Demo...
Szybkość osiąganych wyników jest wprost proporcjonalność do czasu jaki temu poświecisz i odwrotnie proporcjonalna do Twojej chciwości :D

Lachu
Bywalec
Bywalec

dzięki ale to nadal nie jest wyrażone w jednostce czasu:P

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Lachu pisze:dzięki ale to nadal nie jest wyrażone w jednostce czasu:P
Ponieważ tego nie da się wyrazić precyzyjnie w jednostce czasu. Komuś zajmie to miesiąc, innemu rok, a jeszcze innemu 3 lata. Ba, kolejnej osobie może się nigdy nie udać więc po prostu pytanie nie ma większego sensu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Lachu
Bywalec
Bywalec

:)

Dzięki, w takim razie czeka mnie ciężka praca, mam nadzieje, ze matematyka ma duże znaczenie w tej dziedzinie, prawda?

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Nie za bardzo wiem jak zadać pytanie aby być dobrze zrozumianym... chodzi mi o to że obserwując ruch par G/U U/CAD trochę nie za bardzo wiem czy linie S/R na nich są ważne skoro tak jak obserwuję są często skorelowane z E/U. Niby wszystko na pierwszy rzut oka się zgadza i respektują linie(wiadomo nie zawsze) ale tak silne powiązanie wprawia mnie w zakłopotanie i nie wiem czy grać "w ciemno" bo i tak chodzą zgodnie z edkiem(lub przeciwnie) czy jak...
Wiem, że pytanie jest trochę "niepoważne" ale męczy mnie to

proszę o odpowiedź i wyrozumiałość ;)

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Linie S/R są liniami subiektywnymi. One mają Ci pomóc a nie dać Ci gwarancję. Nie ma takiej metody czy wskaźnika który zna przyszłość. Są tylko takie które pomagają Ci ją przewidzieć z większym prawdopodobieństwem niż 50%.
Korelacja to tylko miara statystyczna (może pomóc) i nie jest ona sztywna, aczkolwiek można ją wykorzystać do tradów.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Dodam jeszcze że korelacja działa do pewnego czasu i później przychodzi ten moment gdzie trzeba oddać i tylko od wielkości pozycji zależy czy to oddawanie nie skończy się wielkim guzem .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ