Robisz to linią trendu (trendline) - po ustawieniu wchodzisz w jej właściwości i odznaczasz promień w zakładce Parametry.RocNation pisze:Jak na platformie XTB rysować wsparcia ale nie długą czerwoną linią tylko robić takie krótsze kreski?
Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Pytanko
Hej, właśnie dołączyłem do Forum, od kilku tygodni bawię sie platforma demo XTB, tylko bawię ze wzgledu na wszechogarniajaca sesje;/ przeczytałem cały ten temat i juz raz moje pytanie jakgdyby zostąło zadane, lecz odpowiedźi która by mnie satysfakcjonowała nie znalazłem, powiedzcie prosze ile Wam zajęło mniej wiecej czasu opanowanie gry do poziomu w którym nie traciliście wiecej niz zyskiwaliście? mam na mysli czytanie ksiązek oraz wspołprace z Demo...
Szybkość osiąganych wyników jest wprost proporcjonalność do czasu jaki temu poświecisz i odwrotnie proporcjonalna do Twojej chciwościLachu pisze:Hej, właśnie dołączyłem do Forum, od kilku tygodni bawię sie platforma demo XTB, tylko bawię ze wzgledu na wszechogarniajaca sesje;/ przeczytałem cały ten temat i juz raz moje pytanie jakgdyby zostąło zadane, lecz odpowiedźi która by mnie satysfakcjonowała nie znalazłem, powiedzcie prosze ile Wam zajęło mniej wiecej czasu opanowanie gry do poziomu w którym nie traciliście wiecej niz zyskiwaliście? mam na mysli czytanie ksiązek oraz wspołprace z Demo...

Ponieważ tego nie da się wyrazić precyzyjnie w jednostce czasu. Komuś zajmie to miesiąc, innemu rok, a jeszcze innemu 3 lata. Ba, kolejnej osobie może się nigdy nie udać więc po prostu pytanie nie ma większego sensu...Lachu pisze:dzięki ale to nadal nie jest wyrażone w jednostce czasu:P
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie za bardzo wiem jak zadać pytanie aby być dobrze zrozumianym... chodzi mi o to że obserwując ruch par G/U U/CAD trochę nie za bardzo wiem czy linie S/R na nich są ważne skoro tak jak obserwuję są często skorelowane z E/U. Niby wszystko na pierwszy rzut oka się zgadza i respektują linie(wiadomo nie zawsze) ale tak silne powiązanie wprawia mnie w zakłopotanie i nie wiem czy grać "w ciemno" bo i tak chodzą zgodnie z edkiem(lub przeciwnie) czy jak...
Wiem, że pytanie jest trochę "niepoważne" ale męczy mnie to
proszę o odpowiedź i wyrozumiałość
Wiem, że pytanie jest trochę "niepoważne" ale męczy mnie to
proszę o odpowiedź i wyrozumiałość

Linie S/R są liniami subiektywnymi. One mają Ci pomóc a nie dać Ci gwarancję. Nie ma takiej metody czy wskaźnika który zna przyszłość. Są tylko takie które pomagają Ci ją przewidzieć z większym prawdopodobieństwem niż 50%.
Korelacja to tylko miara statystyczna (może pomóc) i nie jest ona sztywna, aczkolwiek można ją wykorzystać do tradów.
Korelacja to tylko miara statystyczna (może pomóc) i nie jest ona sztywna, aczkolwiek można ją wykorzystać do tradów.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Dodam jeszcze że korelacja działa do pewnego czasu i później przychodzi ten moment gdzie trzeba oddać i tylko od wielkości pozycji zależy czy to oddawanie nie skończy się wielkim guzem .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex
Wszystko o rynku Forex