Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Wszystko zależy od polityki brokera jakie ma praktyki i przepisy .
Musisz napisać coś więcej .
Standardowo gdy nie wystąpi luka cenowa broker zamknie pozycję i ocali 20-30 % depozytu z otwartej pozycjiczyli pozostanie Ci ok 10PLN .
Musisz napisać coś więcej .
Standardowo gdy nie wystąpi luka cenowa broker zamknie pozycję i ocali 20-30 % depozytu z otwartej pozycjiczyli pozostanie Ci ok 10PLN .
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex
Wszystko o rynku Forex
Jestem na etapie wchłaniania wiedzy z książek i od dzisiaj posiadam konto demo na TMS ale wypróbować go dziś nie moge bo giełda jest zamknięta. Zaciekawiła mnie możliwość dźwigni kupuję waluty pobierany zostaje depozyt za który mogę obracać 10 000 czyli jest dźwignia 1:400 czy jak zacznę tracić to jak to się odbija na tych 10 000 np. straciłem 1000 czyli będzie to 10% depozytu
i jak to się odbija na pipy ile pipów powoduję taką stratę w tym przypadku biorąc euro i dolara.
i jak to się odbija na pipy ile pipów powoduję taką stratę w tym przypadku biorąc euro i dolara.
Czy przy dźwigni 1:500, na 1 pipsie zarabiamy/tracimy 5 razy więcej niż przy dźwigni 1:100?
Update:
Czy te "poziomy fibo" naprawdę cokolwiek pomagają? Czy może działa to na zasadzie... tu 2 kreski się pokryły, więc fibo działa, tam 3 kreski nie pokryły się z niczym, ale na to nie patrzmy...
Update:
Czy te "poziomy fibo" naprawdę cokolwiek pomagają? Czy może działa to na zasadzie... tu 2 kreski się pokryły, więc fibo działa, tam 3 kreski nie pokryły się z niczym, ale na to nie patrzmy...
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 23:22 przez pax, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko zależy od wielkości otwartej pozycji przy 10 000 tzn 0,1 lotastazzz pisze:Jestem na etapie wchłaniania wiedzy z książek i od dzisiaj posiadam konto demo na TMS ale wypróbować go dziś nie moge bo giełda jest zamknięta. Zaciekawiła mnie możliwość dźwigni kupuję waluty pobierany zostaje depozyt za który mogę obracać 10 000 czyli jest dźwignia 1:400 czy jak zacznę tracić to jak to się odbija na tych 10 000 np. straciłem 1000 czyli będzie to 10% depozytu
Po 330 pipsach będziesz miał stratę ok 1000PLN .
Tak jak MrYogi napisał Lewar nie wpływa na wielkość straty/zysku do pipsa , tylko na możliwości otwarcia pozycji .
Jeżeli będzie duże zagęszczenie poziomów fibo w jednym punkcie jest duże prawdopodobieństwo że dany poziom zadziała jako opór/wsparcie .pax pisze:Czy te "poziomy fibo" naprawdę cokolwiek pomagają? Czy może działa to na zasadzie... tu 2 kreski się pokryły, więc fibo działa, tam 3 kreski nie pokryły się z niczym, ale na to nie patrzmy...
RaposoTo też zależy od pary walutowej.

Ostatnio zmieniony 08 lut 2010, 11:15 przez Cool, łącznie zmieniany 5 razy.
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex
Wszystko o rynku Forex
To też zależy od pary walutowej.Cool pisze:Po 330 pipsach będziesz miał stratę ok 1000PLN .
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jeśli chodzi o wolumen na MT4 to nie. Jest to tylko ilość ticków w danym okresie czasu (interwał świeczki). U brokerów ECN z reguły jest dostęp tylko do wolumenu wewnętrznego, a nie do całego na rynku - po taki trzeba się udać np. do Reutersa z workiem pieniędzy.RocNation pisze:Czy volume jednej świeczki to liczba podmiotów,które w tym czasie kupują czy liczba zleceń w tej świeczce?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
To ja pokuszę się, żeby odpisać, choć jestem jeszcze początkujący - jak coś, to poprawcie.daamiian pisze:Załóżmy że mam rachunek w dolarach.
Kupuje parę EUR/GBP a następnie jej kurs wzrasta więc ją sprzedaje.
Teoretycznie powinienem zarobić, ale co jeśli kurs na parze GBP/USD
drastycznie spadnie. Czy w takiej sytuacji zamiast zyskać stracę ?
Nie stracisz, bo kurs musiałby być minusowy, ale możesz mniej zyskać. Z tym, że takie zmiany nie wpływają znacząco na zarobek, bo GBP wymienia się wtedy na USD bez żadnych dźwigni, więc nawet kilkaset pipsów w dół na parze GBP/USD nie zmieni Ci znacząco wygranej.