Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Dobra to pytanko z innej beczki... Załózmy ze mam kontorealne (rzecziwiste), wplacilem 5000 i zakupilem akcje które na drugi dzien pozbawily mnie wszelkich moich srodkow w stresie wszystko sprzedalem i teraz jestem bankrutem z minusowym kontem zalozymy ze saldo wskazuje -2000 co wtedy ?? czy musze wplacic te 2 000 zł i uregulowac minusa czy poprostu moge odinstalowac program i juz nigdy wiecej nie grac bo i tak bede stratny 5000 ????
Przeczytaj umowę z brokerem. Standardowo musisz zapłacić, ale są brokerzy którzy zerują stan konta i nie dopłacasz.NeonCom pisze:Dobra to pytanko z innej beczki... Załózmy ze mam kontorealne (rzecziwiste), wplacilem 5000 i zakupilem akcje które na drugi dzien pozbawily mnie wszelkich moich srodkow w stresie wszystko sprzedalem i teraz jestem bankrutem z minusowym kontem zalozymy ze saldo wskazuje -2000 co wtedy ?? czy musze wplacic te 2 000 zł i uregulowac minusa czy poprostu moge odinstalowac program i juz nigdy wiecej nie grac bo i tak bede stratny 5000 ????
Swoją drogą stratę można zaliczyć na lukach weekendowych albo na lukach na ważnych danych. A tak to broker wcześniej wykona Margin Call. Czyli automat zamknie pozycje przed uzyskaniem ujemnego salda.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
To kończysz gręNeonCom pisze:Dobra to pytanko z innej beczki... Załózmy ze mam kontorealne (rzecziwiste), wplacilem 5000 i zakupilem akcje które na drugi dzien pozbawily mnie wszelkich moich srodkow w stresie wszystko sprzedalem i teraz jestem bankrutem z minusowym kontem zalozymy ze saldo wskazuje -2000 co wtedy ?? czy musze wplacic te 2 000 zł i uregulowac minusa czy poprostu moge odinstalowac program i juz nigdy wiecej nie grac bo i tak bede stratny 5000 ????

pozdro,
m.
Zależy od sytuacji i jak wyżej napisał Tig3r, od umowy jaką podpisuje/akceptuje się z brokerem. Niektórzy traktują debet na koncie jako normalny dług, który trzeba uregulować.Emde pisze:Czyli nie stracisz wszystkiego,ale zostaniesz pozbawiony mozliwości gry dalszej.Uzupełnisz depo-grasz dalej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Heeh,ile ja tych "debetów" miałemraposo pisze:Zależy od sytuacji i jak wyżej napisał Tig3r, od umowy jaką podpisuje/akceptuje się z brokerem. Niektórzy traktują debet na koncie jako normalny dług, który trzeba uregulować.Emde pisze:Czyli nie stracisz wszystkiego,ale zostaniesz pozbawiony mozliwości gry dalszej.Uzupełnisz depo-grasz dalej.

pzdr,
m.
- magictrader
- Pasjonat
Dzięki za odpowiedzi
Czytałem dawno temu jak się tworzy świeca (ba nawet mam i czytam Nisona
) jednak jak to wszystko widzę to wiem ile nie wiem
i przychodzą mi do głowy myśli które teoretycznie mają mi pomóc zrozumieć zachowanie cen... sami wiecie takie początki - za jakiś czas pewnie będę się śmiał z moich postów a jak na razie próbuję za wszelką cenę znaleźć dziurę w dziurze
Pozdrawiam

- magictrader
- Pasjonat
Ciekawy jeśli chcesz w jakimś stopniu zrozumieć zachowanie się ceny to polecam:
* Teoria Fal Elliotta - Alfred J. Frost, Robert R. Prechter
* Liczby Fibonacciego na giełdzie - Robert Fisher
* Analiza techniczna rynków finansowych - John J. Murphy
* Geometria Fibonacciego - Paweł Danielewicz
mi pomogło
.
* Teoria Fal Elliotta - Alfred J. Frost, Robert R. Prechter
* Liczby Fibonacciego na giełdzie - Robert Fisher