Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Syfiarz
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Syfiarz »

Ja mam takie może trochę głupie pytanie, ale trudno.

Często padają pytania w stylu "Czy rachunek real mocno różni się od dema?" w kontekście różnych platform. No i najczęściej padają odpowiedzi, że różni się i to bardzo.

Interesuje mnie na czym przede wszystkim polega ta różnica bo domyślam się, że głównie na ograniczonej płynności (szczególnie na mniej popularnych parach), ale czy na czymś jeszcze ?

Szczególnie interesuje mnie jak to wygląda w AM i XTB.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Syfiarz tematy te były wałkowane n razy :D nie zdziwi sie jak nikt nie odpowie bo po co sie powtarzać
Obrazek Szukaj
Syfiarz pisze:Interesuje mnie na czym przede wszystkim polega ta różnica bo domyślam się, że głównie na ograniczonej płynności
na demo masz 100% płynnosci :mrgreen: broker nie hedguje na demo rachunkach swojego zerowego ryzyka :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Serfer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serfer »

Mam maly problem z systemem a mianowicie zciagnolem wszystkie potrzebne wskazniki wrzucilem je w indyka i wszystko gra, ale pobralem tez szablon ktory byl potrzebny wrzucilem go do folderu ''templates'' ,odpalilem wskazniki i tu pytanie za 100 punktow CO DALEJ Z TYM SZABLONEM ZROBIC? Poniewarz na wykresie nie pojawia sie to co powinno prosze o pomoc bo wyczerpaly mi sie pomysly.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Serfer pisze:CO DALEJ Z TYM SZABLONEM ZROBIC?
U góry na pasku -> Wykresy -> Szablon -> wybierasz dany szablon.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
fxBobi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxBobi »

Jak w testerze starategi na poglądzie gdy wykres jest zatrzyamny przełączenie na kolejne śiweczki , używam F12 ale jest to bardzo wolna tzn. prędkość która jest ustawiona na suwaku a ja chce po naciśnięciu pokazywała sie kolejna świeczka czy jest to możliwe ?

Serfer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Serfer »

Wielkie dzięki raposo. To było takie proste że aż niewiarygodne :P

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

7087822 pisze:Jak w testerze starategi na poglądzie gdy wykres jest zatrzyamny przełączenie na kolejne śiweczki , używam F12 ale jest to bardzo wolna tzn. prędkość która jest ustawiona na suwaku a ja chce po naciśnięciu pokazywała sie kolejna świeczka czy jest to możliwe ?
Tak, o ile użyjesz trybu co świecę a nie co tick.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

maciekj12
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciekj12 »

Witam, chiałem zadać 2 pytania: w jakich porach najwieksza jej zmienność kursu, czyli o jakiej porze najlepiej siadać na giełde ? Slyszalem że jak w USA są godziny pracy to jest wiekszy zmiennik kursu ?
i drugie pytanie Jakie platformy polecicie na początek w wersji demo oczywiscie ? I jeszcze jedno, zrobilem pozycje krótka na 2 loty, gdy przychodze do domu po kilku godzinach, straciłem czesc srodków i nie ma otwartych zadnych pozycji ? To jest takie coś jak "stop loss" tylko ze platforma ustawia takie coś ? Jaki jest optymalny czas zachowania pozycji np. dlugiej ? śledzimy bezpośrednio, jak mamy trend spadkowy to sprzedajemy ? Czy np. czekamy bo za 2 dni ma sie odbić itp ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

maciekj12 pisze:w jakich porach najwieksza jej zmienność kursu, czyli o jakiej porze najlepiej siadać na giełde ?
Zależy od pary walutowej. Choć można przyjąć, że na majorsach największa zmienność jest przeważnie (ale absolutnie nie zawsze) w ciągu sesji europejsko-amerykańskiej.
maciekj12 pisze:Jakie platformy polecicie na początek w wersji demo oczywiscie ?
Bez większej różnicy. Demo pomoże Ci na początku poznać tylko mechanizmy jakie funkcjonują na rynku FX.
maciekj12 pisze:To jest takie coś jak "stop loss" tylko ze platforma ustawia takie coś ?
Prawdopodobnie nastąpił tzw. margin call (+ stop-out level) - o tym poczytasz wpisując te hasła w forumowej wyszukiwarce.
maciekj12 pisze:Jaki jest optymalny czas zachowania pozycji np. dlugiej ? śledzimy bezpośrednio, jak mamy trend spadkowy to sprzedajemy ? Czy np. czekamy bo za 2 dni ma sie odbić itp ?
Te pytania są bez sensu ale niedługo sam dojdziesz do tego dlaczego... :)

Powodzenia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

maciekj12
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maciekj12 »

Dziękuję.
Przeczytałem książkę FOREX podstawy giełdy Walutowej autor: Piotr Surdel.
Jaką książke dalej mi polecisz by zgłębić wiedzę ? Może jakies kursy bezpłatne są ?

ODPOWIEDZ