WORLD TOP INVESTOR 2009/2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
blanker
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: blanker »

MrYogi pisze:To ja zgłosiłem do moderatora, bo się z tym textem zgadzam i należy Ci się pochwała
juz rozumiem i dziekuje za popracie. ten czerwony kolor skojarzyl mi sie troche negatywnie
CoVal pisze:Moze sie po prostu podniecacie tu niezdrowo, obrazajac go i snujac jakies dzwne koncepcje, podbudowane wasza chora zazdroscia ?
Hikari pisze:Najlatwiej jest obsmarowac i zgnoic.
green7 pisze:Poza tym pozostaje mi się tylko podpisać pod tym co wcześniej już wyraził Blanker i CoVal. Obiema rękami oczywiście ....
bardzo sie ciesze z Waszych opinii. naprawde w Polsce trudno czasami egzystowac z negatywnym nastawieniem otaczajacych nas ludzi. troche odeszlismy od tematu ale uwazam, ze warto stanac w obrone w takich sytuacjach i prosze moderatora o nie usuwanie tych postow.

ja z mojej strony dodaje linka do krotkiego tekstu o tolerancji. temat dotyczy rozwoju osobistego i wszystkich zachecam do edukacji w tym zakresie. tekst jest powiazany z naszym tematem i mysle, ze moze wiele wytlumaczyc z wypowiedzi i zachowania niektorych ludzi. czy nasze ocenianie/osadzanie jest odzwierciedleniem nas samych (w tym przypadku naszego doswiadczenia transakcyjnego)? niech kazdy sam sobie odpowie..
http://zenforest.wordpress.com/2008/03/ ... erancyjny/
:D

pozdrawiam!

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Ale emocji w tej dyskusji. :D
Sam czasami myślę o sobie "pizda nie inwestor" (nie wspominając o innych niecenzuralnych określeniach) i fakt że jestem Polakiem, o sorry POLAKIEM, raczej nie ma tu nic do żeczy. Pozatym lubię być inkwizytorem własnych błędów. Spekulacja to raczej zajęcie dla ludzi o silnej osobowości i przewrażliwienie chyba raczej nie jest tu pożądane.
Nie sądzę aby tu ktoś chciał kogokolwiek obrażać. Twarda krytyka to nic złego a że czasami cisną się na usta niecenzuralne słowa, no cóż trudno czasami nie przeklnąć gdy zajmujemy się spekulacją. Gorzej gdy krytykując innych nie jesteśmy w stanie przedstawić konkretnych argumentów przemawiających za taką a nie inną opinią, wówczas możemy mówić o obrażaniu.

Widzę, że pozostali uczestnicy konkursu niepotrzebnie sobie odpuścili rywalizację przed czasem. Ale może to była taka strategia Ganczara: oderwać sie od peletonu a gdy pozostali zniechęcą się i przestaną pedałować, poprostu zaszaleć przed metą.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

CoVal pisze:A czy ktos z was - WIELKICH INKWIZYTOROW zna jego strategie ?

A moze Facet dobrze wie co robi ?
Moze jego strategia polegala wlasnie na otwieraniu duzej ilosci pozycji w trakcie konkursu i zamykaniu np. tylko zyskownych ? a teraz np. przyszedl czas na zamykanie tych niezyskownych ?
No wlasnie o to chodzi, ze zna (tzn strategie wtopy, co niekoniecznie oznacza ze caly czas tak gra) i wlasnie o tym cala dyskusja :P

Ile razy mam pisac ze nie chodzi o sam zjazd tylko o to w jakich frajerskich okolicznosciach do niego doszlo??

Polecam czytac przynajmniej strone wstecz zanim po raz kolejny sie zechce cos madrego napisac.
Z mojej strony to na tyle, bo mam wrazenie ze wszystko co czytacie to 1. zdanie z mojego 1. posta, ktore moze i za mocne bylo :)
Tez zycze temu Panu powodzenia, co nie zmienia faktu ze kasy w zarzadzanie na pewno bym mu nie powierzyl... A kilku Panom co sa za nim moze i owszem...
nara

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Proponuje wzniesc wirtualnego Browara na czesc Pana Mariusza oraz za nasze znakomite samopoczucie!
Bedzie dobrze luz :mrgreen: - @fxlamer jestes wielki!
Drogie ludziska, mogloby byc gorzej, wiec jak to zwykle mawiaja nasi poludniowi sasiedzi:
"Ne ma problema!"
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

byczek
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: byczek »

Nie da się jednak nie zauważyć, że Pan Ganczar "zaszalał na całego".
Na stronie jest napisane, że otworzył na początku pozycję na 2,5 lota i gdy była stratna zwiększał jej rozmiar, aż pozycja doszła do 22,5 lota !
Jest tam gdzieś też napisane, że oprócz sławy i pieniędzy osoba, która wykaże ładną historią rachunku może dostać propozycję pracy za duże pieniądze w banku inwestycyjnym, a kto wie czy nie zgłosiliby do Niego się różni inni.
Pan Ganczar przez 10 miesięcy robił cuda i nagle mit się rozsypał. Szkoda. Ciekaw jestem jego ruchów teraz i tego jak podziała na niego taki kubek zimnej wody.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

moje teoria jest zupełnie inna.

Pan Mariusz potrzebował nagle gotówki i wybrał część kasy, stąd ten śliczny zjazd (kilka złotych na waciki dla żony) :D

pozdrawiam Wszystkich Serdecznie,
TeXs

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

TeXs pisze:moje teoria jest zupełnie inna.

Pan Mariusz potrzebował nagle gotówki i wybrał część kasy, stąd ten śliczny zjazd (kilka złotych na waciki dla żony) :D

pozdrawiam Wszystkich Serdecznie,
TeXs
Nie można było wypłacać :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

oj MrYogi Ty to chyba nie masz żony :)

nawet nie wiesz jak potrafi być przekonywująca jak jej zabraknie na waciki - zmiena zasad takiego konkursu to pikuś (Pan Pikuś)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

fx_killer pisze:Najciężej jest utrzymać kapitał i go obronić po przekroczeniu pewnej granicy psychicznej.
Ciekawe, że coraz częściej zgadzam się z Kerimbem. Zanim ktoś skrytykuje Ganczara, proponuję (jeżeli jest taka możliwość oczywiście) samemu zainwestować ponad 100 k.

Zagrać na Forex za ponad 100 tys. PLN i nie dostać...

rozwolnienia. :P

Za pierwszym razem każdy dostanie, a już na pewno 99% osób.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Panowie - jakoś nikt nie zauważył, że już po konkursie?

I gdzie gratulacje dla zwyciężcy hę ?
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ