Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Ebirach
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ebirach »

iwan napisal:
No i tak sobie obserwuje tego woodiego, ogladam kurs na DVD i takie mam przemyslenia.

Z pewnoscia ma to wszystko sens, zasady sa jasno opisane, a co do interpretacji wejsc jak zawsze trzeba troche czasu na oswojenie sie i nabranie doswiadczenia.

Ale do rzeczy. Bardzo czesto sygnal ktory otrzymujemy skutkuje ruchem na kilka, góra kilkanascie pips po czym pojawia sie jeden z sygnalow zamkniecia pozycji. Mysle ze to malo w kontekscie grania na M5, kiedy to czasem musimy czekac kilkanascie barow lub wiecej na pojawienie sie sygnalu wejscia.

Z mojego punktu widzenia bardziej sensowne jest granie innym systemem na M1, gdzie wszystko dzieje sie szybciej i w ciagu 2 godzin dziennie ktore poswiecam na siedzenie przed kompem pojawia sie znacznie wiecej sygnalow po 8-12 pips kazdy.
Ja mam dokladnie tak samo czekam i gapie sie godzinami w monitor zeby wypatrzyc wlasciwa formacje a gdy juz sie pojawi to daje w najlepszym przypadku kilkanascie pipsow.
Jesli skupic sie na formacjach ZLR, TLB, Rev Diver, Ghost to skutecznosc jest ok
ale zarobek liczony w pipsach marny, wiec moim zdaniem jedynym rozwiazaniem jest otwierac pozycje wieksza liczba lotow.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Ja mam dokladnie tak samo czekam i gapie sie godzinami w monitor zeby wypatrzyc wlasciwa formacje a gdy juz sie pojawi to daje w najlepszym przypadku kilkanascie pipsow.
Jesli skupic sie na formacjach ZLR, TLB, Rev Diver, Ghost to skutecznosc jest ok
ale zarobek liczony w pipsach marny, wiec moim zdaniem jedynym rozwiazaniem jest otwierac pozycje wieksza liczba lotow.
Słusznie ,wszak, czy mamy stabilny trend :!: :!: :!:
Formacje trendowe które popadłeś to
ZLR i TLB ,RD
Formacje zmiany trendu to:
Ghost
Wiec z jakim trendom grasz :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Witam,
uprzejmie proszę o wyjaśnienie jakie są podstawy otwarcia eLek właśnie w tych miejscach, na załączonym obrazku kolega Chrisdot zaznaczył wejścia wg ZLR,
przynajmniej tak jest to wyjaśnione w podstawach Woodiego Shocked

Pozdro,
Tamte wejścia są pokierowane lekturą tylko i wyłącznie polish-cci.pdf.
Jak się później okazało, aby zaistniało ZLR potrzebnych jest więcej warunków, które są opisane na forum 'Systemy i Strategie -> woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad'

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

Gdzie znajde wskaźnik/strategie Woodies, żebym mógł ja wrzucic na swoja platforme fxpro?

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

dziekuje bardzo czytałem ten wątek pare razy a uciekła mi ta informacja, niech ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :twisted:

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Ja jeszcze porusze temat ZLR. Rozumiem o co chodzi z ta roznica barowa. Roznica pomiedzy ostatnim barem gdy CCI idzie w dol a pierwszym gdy idzie w gore nie powinno byc 15-20. Natomiast nie rozumiem o co chodzi z tym co napisales na rysunku, ze do zmiany CCI wzgledem ZLR brakowalo 42 ptk. barowe i pokazane jest, ze nastepny bar ma 98. jak to rozumiec. Moglbys mi to wytlumaczyc?

Dzieki

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

To był podany przykład ze od tej zasady możesz czasami odstąpić i kontynuować ZLR jeśli pozostałe warunki dla ZLR zostaną spełnione .Po prostu nastąpi chwilowe załamanie ZLR, ale nie tak duże żeby wychodzić z pozycji

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

Ładnie weszło.

Dodano po 10 minutach:

Wyjscie z ejka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Zgrabne zagrania :!:
8)
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

ODPOWIEDZ