Ja mam dokladnie tak samo czekam i gapie sie godzinami w monitor zeby wypatrzyc wlasciwa formacje a gdy juz sie pojawi to daje w najlepszym przypadku kilkanascie pipsow.No i tak sobie obserwuje tego woodiego, ogladam kurs na DVD i takie mam przemyslenia.
Z pewnoscia ma to wszystko sens, zasady sa jasno opisane, a co do interpretacji wejsc jak zawsze trzeba troche czasu na oswojenie sie i nabranie doswiadczenia.
Ale do rzeczy. Bardzo czesto sygnal ktory otrzymujemy skutkuje ruchem na kilka, góra kilkanascie pips po czym pojawia sie jeden z sygnalow zamkniecia pozycji. Mysle ze to malo w kontekscie grania na M5, kiedy to czasem musimy czekac kilkanascie barow lub wiecej na pojawienie sie sygnalu wejscia.
Z mojego punktu widzenia bardziej sensowne jest granie innym systemem na M1, gdzie wszystko dzieje sie szybciej i w ciagu 2 godzin dziennie ktore poswiecam na siedzenie przed kompem pojawia sie znacznie wiecej sygnalow po 8-12 pips kazdy.
Jesli skupic sie na formacjach ZLR, TLB, Rev Diver, Ghost to skutecznosc jest ok
ale zarobek liczony w pipsach marny, wiec moim zdaniem jedynym rozwiazaniem jest otwierac pozycje wieksza liczba lotow.