Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Peterr pisze:święte słowa... i jeszcze jedno, nie ma systemów 100% (jak pisze cugan). Jeśli ktoś pisze coś takiego to albo jest oszustem albo jaja se robi z ludzi którzy to czytają...
Nie zaprzeczeniem do sytemu woodie trzeba mieć jaja...
..................jaja jak arbuzy :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

cugan pisze:
Peterr pisze:święte słowa... i jeszcze jedno, nie ma systemów 100% (jak pisze cugan). Jeśli ktoś pisze coś takiego to albo jest oszustem albo jaja se robi z ludzi którzy to czytają...
Nie zaprzeczeniem do sytemu woodie trzeba mieć jaja...
..................jaja jak arbuzy :lol:

moim zdaniem grac to lepiej z głową :lol:
przecież chodzi tu o regularne zarabianie kasy
i nic wiecej
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

floristik pisze:moim zdaniem grac to lepiej z głową Laughing
W woodie Ty atakujesz a nie idziesz tak jak pokazuje wykres.Dlatego trzeba mieć jaja,żeby wejść przeciwnie niż idzie wykres .To jest przewaga tego sytemu ze system każe Ci wejść a Ty tego nie widzisz na wykresie bo po chwili to zobaczysz :lol:
Z mi znanych systemów takie właściwości ma "pemburu pipps" tyle ,ze ten generuje szczyt kiedy w ogólne nie widać z AT ze coś takiego ma być.Sygnały są jednak rzadkie nie nadające się do daytrading ale nie dostrzegłem żeby system się pomylił
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

chłopie co ty tu opowiadasz
ty czytasz to wszystko co tu piszesz :lol:
bo ta twoja kobita na obrazku już jak widać tego nie może czytać :P :lol:
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

chłopie co ty tu opowiadasz
ty czytasz to wszystko co tu piszesz Laughing
bo ta twoja kobita na obrazku już jak widać tego nie może czytać Razz Laughing
No właśnie i na tym polega brak zrozumienia systemu.Ja pisze jak używam, system ,a Ty piszesz ze piszę bzdury,albo chcesz dyskutować i czegoś się dowiedzieć,ale nie podważaj tego czego nie sprawdziłeś lub nie doświadczyłeś

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

ej
wyjeżdżasz na początku na "jajach jak arbuzy" i teraz chcesz żebym Cie poważnie traktował
nie wiem co ja ci tu podważyłem takiego czego nie znam
sam system to dla mnie 20% strategi
ty podchodzisz do fx jak do przygody
ja jak do normalnej pracy gdzie liczy się zarobek na koniec miesiąca

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

cugan pisze:AT (analiza techniczna ) z linii trendu lub z ceny działa "zazwyczaj" wolniej niż CCI. W badaniach porównawczych wykresów ,CCI jest zwykle jeden bar przed linia trendu (Trend Linie) i ceną.
To jest to co ma woodie dlatego mówię o tym jak wejść w pozycje,skutecznie i z 100% zyskiem.Takie wejście nie potrzebuje nawet SL.Woodie to system do "łapania spadających noży" lub "wybitych szczytów", tyle ze poprzedzony sygnałem na modelu woodie Uważasz ze takie wejścia nie wymagają determinacji od inwestora lub posiadania przysłowiowych "jaj"Tu liczą sie sekundy a nie patrzenie na 20 wskaźników czy to właśnie to( generalnie od 15-30 sek. tyle ile trwa przeciętny orgazm)

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

cugan pisze:mówię o tym jak wejść w pozycje,skutecznie i z 100% zyskiem.Takie wejście nie potrzebuje nawet SL
cugan pisze:system do "łapania spadających noży" lub "wybitych szczytów"
ja to bym nazwał raczej głupotą i łatwym oddawaniem pieniędzy brokerowi

życzę powodzenia
bez odbioru

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

floristik pisze:ja to bym nazwał raczej głupotą i łatwym oddawaniem pieniędzy brokerowi
Oczywiście w ogólnym pojęciu dla niedoświadczonego ale nie w przypadku kiedy masz monitoring woodie i wiesz co robisz :!: :!:
Ponieważ:
cugan pisze:Rynek żyje dniem dzisiejszym ,chwilą i emocjami robi to co w danej chwili jest ważne i istotne.Kieruje się zwyczajami modą zyskiem danej chwili a co to wyznacza CCI Trend to jest Twój wskaźnik resztę masz w d.... to twoja krew w żyłach, ale i krew inwestorów, to puls i tętno rynku.
a Ty to widzisz na panelu wcześniej.Widzisz jak gotuje się rynek , jak się nastraja,
żaden wskaźnik inny Ci tego nie pokaże .To jest twoja przewaga nad rynkiem. :lol:
Dlatego musisz mieć ,, jaja jak arbuzy " żeby to wykorzystać dla siebie 8)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Ruszam stronką jak "wolne gadki " to wolne gatki pogatkowac można.
Jak tam wam leci Koledzy systemik . :?:

ODPOWIEDZ