Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.
Wprost doskonale nie trzeba zbytnio kopać 50 wskaźników żeby tak łatwo to zrobić..Gratuluję:!:jjmtom pisze:To tak sprzed chwili.

Shamu było piękne mnie zmyliło na EU

Nie mam doświadczenia na tej formacji na WE zwykle korzystam z WE w pozycje kiedy ta formacja się kończy.
Musze to przetrenować koniecznie

Trening wykonany efekty jak widać skromne bo skromne i na nadal 100% na plus
Jak widać dalej ciągnąc można było:wszak to był trening a nie doświadczone zagranie.Nie ma co rozpaczać na woodie jest miliony takich zagrań i nie trzeba długo czekać ,żeby zagrać ponownie skutecznie.Liczy się jednak tylko ta zasada:
Nie liczmy tego co mogliśmy zarobić,tylko to co zarobiliśmy!!!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
- Gaduła
Kto pyta nie błądzi?!!! Może w szerszej perspektywie na M5. Jednak nie radze wchodzić w trejd przed danymi istotnymi, bo sam to doświadczyłem. Zająłem pozycję a rynek się obsunął, ale i tak poszedł w tym kierunku jaki pokazał woodie.Tyle ze z poziomu 100 pipek niżej.także na spoko mogłem profitować pozycje z zyskiem dopiero następnego dnia.trader0002 pisze:czy woodie moze pomoc przed danymi w określeniu kierunku a jeśli tak to w jakim procencie się to sprawdza?????
sorry za banalne pytania ale z biegu wszedłem w temat ...gdzie mogę znaleźć materiały i wskaźnik woodiego???
CCI to rzeczywistość jaka jest, a TCCi to nastoje jakie są .
Im są bardziej zgodne to rynek pójdzie w stronę CCI , a jak niezgodne to raczej tak jak TCCI
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
-
- Gaduła
Tu wyłącznie znajdziesz to czego szukasz.Natomiast na tym wątku możemy prowadzić luźne gadki o systemietrader0002 pisze:1.) woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Journal to własność założyciela dziennikatrader0002 pisze:2.) Dziennik Woodie CCI - E/U & G/U
Ja to nazywam Shanu nurkowanie wieloryba ale nie Famir Full raczej skrócony Famir taka formacja gwałtownie może przywrócić poprzednią formację . 
Wyskok wieloryba pod lustro Zero Line - wyskok wieloryba nad lustro Zero Line.
Efekt na wykresie niska lampa
Potem może nastąpić odbicie od lustra Zero -Line i kolejna lampa itd. etc

Wyskok wieloryba pod lustro Zero Line - wyskok wieloryba nad lustro Zero Line.
Efekt na wykresie niska lampa

Potem może nastąpić odbicie od lustra Zero -Line i kolejna lampa itd. etc
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 10:23 przez cugan, łącznie zmieniany 2 razy.
mrpioter pisze:... tworzył się ZLR Long...
To życzeniowe myślenie. Co masz na myśli pisząc "tworzył się"? Ty chciałeś żeby się stworzył, ale to nie znaczy że się stworzy! Odczytuj i interpretuj to co się utworzyło, a nie to co chciałbyś żeby się utworzyło.
Sytuacja, którą opisujesz na screen'ie nie spełnia warunków zaistnienia ZLR, nawet gdyby wskazana przez Ciebie linia doszła i przecięła ZL.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 10:23 przez firma44, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jestem znawcą Woodiego , obserwuje , ale akurat wtedy byłem przy kompie i na historii można mówić że się nie utworzył ale wtedy to inaczej wyglądało, CCI szło do góry, wiec kolega był przekonany o ZL, po czym CCI nagle spadło w dół, więc pytanie, po czym poznać że się utworzył ? Czekać na zamknięcie świeczki kiedy nie będzie już repainował CCi? wtedy się może okazać że już był wystrzał do góry i po ptokach.