Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

No i tak sobie obserwuje tego woodiego, ogladam kurs na DVD i takie mam przemyslenia.

Z pewnoscia ma to wszystko sens, zasady sa jasno opisane, a co do interpretacji wejsc jak zawsze trzeba troche czasu na oswojenie sie i nabranie doswiadczenia.

Ale do rzeczy. Bardzo czesto sygnal ktory otrzymujemy skutkuje ruchem na kilka, góra kilkanascie pips po czym pojawia sie jeden z sygnalow zamkniecia pozycji. Mysle ze to malo w kontekscie grania na M5, kiedy to czasem musimy czekac kilkanascie barow lub wiecej na pojawienie sie sygnalu wejscia.

Z mojego punktu widzenia bardziej sensowne jest granie innym systemem na M1, gdzie wszystko dzieje sie szybciej i w ciagu 2 godzin dziennie ktore poswiecam na siedzenie przed kompem pojawia sie znacznie wiecej sygnalow po 8-12 pips kazdy.

Jesli ktos ma inne zdanie i doswiadczenia to bardzo prosze o podzieenie sie. Jestem bardzo ciekaw innych opinii bo jestem w momencie "dawania szansy" temu systemowi i pilnie go obserwuje.

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

ok, to ja powiem co ja mysle. system woodiego jest ciekawy. wg mnie swiadczy o tym fakt, ze faktycznie - dlugie czekanie na set-up a potem marne 8-12 pipsow da sie wyciagnac. ALE Profit/Loss mi wychodzi bardzo dobry, jednak 90% tradów jest zyskowna i to wg mnie zdumiewające.
nie można tym trzaskać jakiejś potężnej kasiory, ale dla totalnego amatora, który wręcz już przyzwyczaił się do tracenia na niepotrzebnie wiele tradów dziennie, jest to ciekawa opcja. przynajmniej dla mnie. choć fakt, usunąć wykres ceny i robić tylko to co jest w opisie danego patternu, i jest ok.

żeby nie było, że jestem nieobiektywny, czy jakiś zachwycony (cechuje mnie wrodzony sceptycyzm i podejrzliwość) - na każdy temat można znaleźć plusy i minusy. wystarczy wgooglać ken wood woodie fraud i wyskakuje pokaźna ilość linków do tekstów ludzi z klubu woodiego, którzy podejrzewają, że on w ogóle nie gra, a zbiera kasę tylko ze szkoleń i jako IB PFG

można zacząć tu:
http://thelonelytrader.wordpress.com/20 ... e-a-fraud/
w komentarzach dużo ostrych słów, link w notce prowadzi do kolejnych oskarżeń i mnóstwa linków dot. przekrętów woodiego.

tak więc, nie sądze, że jest to genialny system, i że robi choćby 50% z tego co zachwyca się cugan czy woodie czy jego pochlebcy.

niemniej jednak dzięki niemu znacznie wzrosła skuteczność moich tradów, a przecież w sumie tylko o to chodzi. więc póki co przy tym zostanę.

pozdro

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

a moze by tak wstawiac tu jakies screeny z wejsciami?
Masz instrukcję po polsku i pdf .tam są setupy w głównym wątku Temat wymaga rozpracowania powolnego i to własnymi słowami albowiem zasady woodie w formie club są strzeżone patentem.Zrobię to w niedługim czasie w postaci mini-serialu rozłożonego na okres około 1/2 roku.Pierwsze rozdziały już są będą dalsze.
8)

Dodano po 1 godzinach 19 minutach:
pan tadeusz pisze:ALE Profit/Loss mi wychodzi bardzo dobry, jednak 90% tradów jest zyskowna i to wg mnie zdumiewające.
Po "owocach go poznasz' reszta to raczej wina małego ogrania z systemem ,doświadczenia, a być może,niekompletnej wiedzy lub nieumiejętności z powodu poprzednich powodów jej wykorzystania

Dodano po 11 godzinach 3 minutach:
pan tadeusz pisze:żeby nie było, że jestem nieobiektywny, czy jakiś zachwycony (cechuje mnie wrodzony sceptycyzm i podejrzliwość) - na każdy temat można znaleźć plusy i minusy. wystarczy wgooglać ken wood woodie fraud i wyskakuje pokaźna ilość linków do tekstów ludzi z klubu woodiego, którzy podejrzewają, że on w ogóle nie gra, a zbiera kasę tylko ze szkoleń i jako IB PFG
A czy Tobie ktoś każe grac stwórz dobry system i sprzedawaj go :!: :!:
8)
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

czytaj ze zrozumeniem Rumie :) (politycznie poprawny cugan)

ja gram co na koncu napisalem bo faktycznie skutecznosc wzrosla, ale fakt podalem jako minus skoro podaje plusy. :)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

pan tadeusz
Jak tan nowe rozdziały o woodie podobają się :?:

tpsarro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tpsarro »

mnie się podobają, drukuję sobie... odwalasz kawał dobrej roboty a nie tylko napi**rzasz puste nic nie warte posty jak większość.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Pierwszy etap to było zachęcenie ,potem zamierzam dokładnie omówić system W dalszej części poruszę ogólne zasady wejścia i wyjścia w pozycje. Na koniec formacje.Wszystko bez pośpiechu powoli krok po kroku.Chodzi o to aby z tych treści inni mogli skorzystać,jak ze ściągawki w razie zapomnienia czegoś. Forma musi być prosta trochę brutalna, żeby się nie zanudzić i dotrzeć do wszelkiej maści łepetyn czyli uniwersalna. Na samym końcu może robot dla uwieńczenia. 8)

Awatar użytkownika
nexus7
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nexus7 »

Czy istnieje Woodie-Panel-Heart ale dla mt5 :?:
Przekopałem internet jak narazie znalazłem tylko instrukcję translacji z mt4 na mt5. Ale za dużo roboty narazie się za to nie biorę. Może kiedyś.
Dla mt4 najnowsza wersja to: Woodie-Panel-Heart-v4.zip

Awatar użytkownika
$tanBe
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: $tanBe »

Witam,
uprzejmie proszę o wyjaśnienie jakie są podstawy otwarcia eLek właśnie w tych miejscach, na załączonym obrazku kolega Chrisdot zaznaczył wejścia wg ZLR,
przynajmniej tak jest to wyjaśnione w podstawach Woodiego :shock:

Pozdro,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Bez próżnowania nie ma prawdziwego szczęścia" A. Czechow

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Co zrobił to jego sprawa ,jak pojął system też,dlatego lepiej krok po kroku poznać system i jego wady i zalety aby korzystać z niego w sposób skuteczny.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

ODPOWIEDZ