Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Maaaniekmw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maaaniekmw »

Myślicie, że są szanse na wzrosty jeśli linia TCCI na ponizszym rys.przebije CCI? Wykres daily. Pozniej nalezaloby tez przebic linie TL do trwalszych wzrostow. Jak wy to widzicie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

Maaaniekmw pisze:Myślicie, że są szanse na wzrosty jeśli linia TCCI na ponizszym rys.przebije CCI? Wykres daily. Pozniej nalezaloby tez przebic linie TL do trwalszych wzrostow. Jak wy to widzicie?
ja mysle, ze przebicie CCI przez TCCi nie zwiekszy znaczaco szans na wzrosty, TCCI powinno traktowac sie tylko pomocniczo, na pewno nie jako decydujacy element, dopiero po przebiciu Zero Line przez CCI mozemy mowic wiekszych wzrostach, na razie CCI mowi nam ze bujamy sie dalej w miejscu co widac slychac i czuc :wink:
To predict is for slaves… To react is for kings!

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Borek »

Maaaniekmw pisze:Myślicie, że są szanse na wzrosty jeśli linia TCCI na ponizszym rys.przebije CCI? Wykres daily. Pozniej nalezaloby tez przebic linie TL do trwalszych wzrostow. Jak wy to widzicie?
btw
Woodie dla przedziałów czasowych powyżej 1h używa cci=20 a nie 14 jak u Ciebie.
No chyba że źle zinterpretowałem Twój screenshot.

B.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Koledzy mają rację trudno na podstawie D1 coś wywnioskować ale podam Ci przykład nap TF 360
cugan pisze:360 min -szare bary nie ma spadków- zatrzymanie. -szare bary nie wyrażają nic normalne wahania ceny .LSMA jest zielona to przesłanka do wzrostów .TCCI i CCI jest powyżej ZL to również(Zero Line).
Uznałbym to za zatrzymanie tendencji spadkowej,ale przesłanki do wzrostów są niejednoznaczne ale są.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Klasyczne formacje szkoda,aby uleciały. Dla potomnych :idea:
Obie formacje są sygnałem na L :!:
Na TF M15 odnajdujemy koleją silną formację Ghost powstała tez na HFE jako potwierdzenie
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Kolejne pytanie odnosnie wejscia. Mamy ladny sygnal do zajecia pozycji L tak jak na zalaczonym obrazku. Pytanie jednak ktory moment jest idealny i pewny aby ta pozycje zajac. Czy jest to bar ktory siega dolka CCI, i otwieramy w ostatnich sekundach baru, czy otwieramy pozycje z tworzeniem sie nowego slupka czy moze jeszcze inaczej?

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

GHOST dal sygnal interwencji na USD/JPY :wink:

piekny trade, co najmniej 160 pipsow

takiego wykresu nie zobaczycie na zadnym TF, jest na RANGE BARS z ustawieniem Range 15.

ponizej artykul WOODiego na temat range bars

http://www.futuresmag.com/Issues/2009/N ... spx?page=2

Range bars mozna uzyskac na darmowej platformie NINJA TRADER, dane do FOREX uzyskac mozna z serwera GAIN

Dodano po 1 godzinach 3 minutach:
MajorGC pisze:Kolejne pytanie odnosnie wejscia. Mamy ladny sygnal do zajecia pozycji L tak jak na zalaczonym obrazku. Pytanie jednak ktory moment jest idealny i pewny aby ta pozycje zajac. Czy jest to bar ktory siega dolka CCI, i otwieramy w ostatnich sekundach baru, czy otwieramy pozycje z tworzeniem sie nowego slupka czy moze jeszcze inaczej?
wg moich kryteriow wejscia na Twoim wykresie widze tylko TLB SHORT. Odbicie od drugiej linii trendu rownie dobrze mogloby sie nie wydarzyc i CCI polecialoby w dol nawet ponizej -200.

Co do momentu wejscia to najbardziej prawdopodobne zamkniecie swieczki widac na 40 do 20 sek przed koncem jej formowania ale agresywni traderzy wchodza jak tylko CCI da sygnal wejscia.

Oczywiscie CCI to narzedzie, ktore trzeba dostroic do wlasnych potrzeb i upodoban. A wiec testy moga troche potrwac, oby jak najkrocej :wink:
To predict is for slaves… To react is for kings!

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Witam,

można powiedzieć jestem na forum od paru dni,zaczynałem od różnych artów od pcozątkujących,następnie kilak strategii ale na tej się skupiłem...

Nie ukrywam że mam problemy bo nie rozumiem 90% o czym nei raz mówicie,ale mimo wątpliwości studiuje po kilka razy 1 lekcje by zrozumieć jak najwięcej,

na początku artykułu czytało się całkiem miło,potem miałem wrażenie jakbym rozmawiał z doradca finansowym bądź akwizytorem,Cugan rzuca hasłka z tylu"bedziecie trzepać kapuche" "odzyskacie wszystk oco straciliscie" itd.na część komentarzy w ogole nie odpowiada,więc można pomyśleć"odpisuje na te wygodne pytania" ;)

Ale nie ukrywam jestem wdzięczny Twojej pracy a także tym co to zaczeli,i zapewmne będę tu ślęczał dobrych kilka h dziennie żeby w końcu było to proste jak tabliczka mnożenia do 100;p

jeszcze raz dzieki wszystki co to testuja i nauczycielom tego"wyznania" ;)
sukcesów życze

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Songo89K pisze:Cugan rzuca hasłka z tylu"bedziecie trzepać kapuche" "odzyskacie wszystk oco straciliscie" itd.na część komentarzy w ogole nie odpowiada,więc można pomyśleć"odpisuje na te wygodne pytania"
Bez przesady nie będę maścił o zaletach i wadach systemu bo określają je zasady. Każdy woli mieć ściągawkę (konspekt) do dyspozycji,żeby coś sprawdzić lub sobie przypomnieć co nie co.Na komentarze bez sensu się nie angażuję.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

tzn bezsensownych na pewno nie brakowało i tu Cie rozumiem,ale...a zresztą masz racje,Ty nic nie musisz Nam udowadniać,ale nie ukrywam że wierzę iż te kilkadziesiat,kilkaset a może i więcej h spędzonych na tym systemie zostanei wynagrodzone;)

teraz czytając polish-cci mniej więcej rozumiem o co chodzi:)
tylko prawdę mówiąc po spojrzeniu na kilka walut na M5 na prawdę ciężko znaleźć formacje jak w pdfie;)

Nie mniej jednak coraz więcej sensu w tym widzę.

Nie proszę o sygnały ale jakbyście czasem mogli powiedzieć czy w danym dniu była jakaś formacje to bardzo by to ułatwiło chyba nauke takim jak ja;)

pozdrawiam

EDIT:
odnośnie tego że SYS jest 100% i reszta wina furmana w razie czego...a co w przypadku ZLR i Shanu?

mogę mieć bardzo dobry sygnał na ZLR,wchodzę,idzie jak po maśle a nagle odbicie,czy to jest moja wina? wydaje mi się że po prostu taki jest rynek...czasem bedzie to ZLR,innym razem Shanu,a jeszcze w innym czasie na obydwu się przejedziemy albo wyjdziemy z 0.

Jakiś patent jest na takie sytuacje?

ODPOWIEDZ