Wolne gadki (nie gatki) o woodie -uwagi ,pytania ,etc.

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: floristik »

c_e_r_v_u_s pisze:Czytając o woodim, patrząc na wyniki cugana, mam wrażenie że większość "zgryźliwych" graczy ma garść zazdrości co do jego odczytywania rynku.
jeżeli to było pod moim kierunkiem to już odpowiadam
moje pytania czy uwagi nie są zgryźliwe tylko dociekliwe
i jak zarazie odpowiedzi na nie, nie dostałem

a tak na marginesie to wpadacie na tym forum w taka
"amerykańską marketingowa euforie" moim zdaniem niepotrzebnie
system najlepiej interpretować na zimno bez emocji
a tak każdą uwagę traktujecie jako osobista zniewagę
i poco :?: rynek i tak wszystkich nauczy pokory
pozdrawiam
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

floristik pisze:tak na marginesie to wpadacie na tym forum w taka
"amerykańską marketingowa euforie" moim zdaniem niepotrzebnie
system najlepiej interpretować na zimno bez emocji
a tak każdą uwagę traktujecie jako osobista zniewagę
i poco Question rynek i tak wszystkich nauczy pokory
pozdrawiam
Nikt tu nie robi żadnej "amerykańskiej marketingowej euforiI" wątek leżał kilka lat odłogiem.Nikt nim się nie zajmował.Oglądalność była ok 700 wejść po trzech miesiącach mojego pisania ma ponad 85 tys.a przecież nic nie zrobiłem .Napisałem tak jak jest i niczego nie reklamowałem, ani w TV ,ani w Polskim Radiu.Trzeba było samemu coś zacząć i coś zrobić dla tego forum ,a nie żyć jak pasożyt i dąsać się.Jeśli nic nie masz do powiedzenia,oprócz tego, że potrafisz się czepiać i krytykować, to nie pisz .Wnieś coś do wątku,daj coś z siebie, jeśli nie chcesz tego robić to czytaj i nie nabijaj stron bez sensu.
floristik pisze:rynek i tak wszystkich nauczy pokory
Tak to prawda mnie nauczył i dlatego czynie to, aby był mniej bolesnym dla innych
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 22:22 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

Cugan, jak to jest z tym interwałem na początku inf. że jak najmniejszy m3, m5 a później widzę ze pokazujesz h1 i h4 możesz określić jaki jest najlepszy albo jakie są najlepsze ..dzięki z góry

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

To ze robię czasami analizy na H1,H4 i D1 to inna sprawa , a gra to inna sprawa.
Gra się na M1,M3 I M5,analizuje się na tym co Ci pasuje .
Analiza jest twoja podświadomością ,a grasz tak jak widzisz i co widzisz na TF
M1,M3 M5 .Osobiście gram tylko i wyłącznie na M5.
Przestrzeganiu zasad poświeciłem 2 odcinki wątku i jest to niezmiernie ważne i konieczne do skuteczności.Kto odstępuje od zasad niech nie mówi potem ,że system nie działa..
Moje trzydniowe szaleństwa :lol:
Przez 19 dni nie miałem żadnej stratnej pozycji i to może wystarczy, aby wyciągnąć jakieś wnioski.
cugan pisze:Na pewno:
- nie jeden powie "kręci ,kombinuje ,oszukuje,ma demo ,gra bez SL,udało mu się,.itd...etc..."
ale nikt nie powie:
-system jest niezły,daje orientacje w rynku,można zarobić, warto dopracować trafność prognoz i strategii.
Skoro system w moich niedoskonałych rękach się sprawdza,przy wiedzy o tradingu na poziomie średnim to należy spodziewać się,że w rękach innego użytkownika odniesie podobny sukces. Kwestia czasu praktyki i obycia z systemem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
mrpioter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrpioter »

Już wiem czemu tak Ci dobrze idzie, grasz na kodach! "God mode" i heja! dlatego reszta jest zazdrosna i uszczypliwa :)
Pisałeś we wcześniejszych wątkach, że wskaźnik wyprzedza wszystkie inne wskaźniki co daje szybszy sygnał do WE/WY - ostatnio znalazłem tą zależność i muszę przyznać Ci rację, uchronił mnie przed stratą. Codziennie sa takie sytuacje wiec niebawem wrzuce screena dla przykladu

Awatar użytkownika
norbu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: norbu »

norbu pisze:
norbu pisze:
a jesli ten ghost Long na EU D1 o ktorym mowil wczescniej cugan wypali to byki moga przejac inicjatywe na EU, przynajmniej na jakis czas
no i GHOST na D1 wypalił..... zobaczymy jak dalej sie rozwinie, czesto po przebiciu 100ki CCI wraca do tej lini aby sie od niej odbic co by oznaczalo korekte EURUSD do poziomu 1,2804?? 1,2780??? 1,2750?? kto to wie...

jak widac CCI zatrzymalo sie na lini szyi GHOSTA, zamknalem wiekszosc S, teraz czekamy co sie z tego wykluje, zlamie linie czy sie odbije i jedziemy powyzej 1,30
To predict is for slaves… To react is for kings!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

mrpioter pisze:Już wiem czemu tak Ci dobrze idzie, grasz na kodach! "God mode" i heja! dlatego reszta jest zazdrosna i uszczypliwa Smile
Pisałeś we wcześniejszych wątkach, że wskaźnik wyprzedza wszystkie inne wskaźniki co daje szybszy sygnał do WE/WY - ostatnio znalazłem tą zależność i muszę przyznać Ci rację, uchronił mnie przed stratą. Codziennie sa takie sytuacje wiec niebawem wrzuce screena dla przykladu
Mam gdzieś materiały źródłowe działania CCI ale tego nie analizowałem bo mnie to kompletnie nie interesuję.Po co zaprzątać sobie głowę czymś co mnie nie interesuje i na czym się nie znam.Zagadnienia matematyczne i programistyczne przerabiałem dość dawno na studiach technicznych ale z tego wypadłem więc nie mam wprawy.Mnie bardziej interesuje skuteczność i metodologia gry.Woodie odradzał zgłębiać CCI ,bo dla samego tradera jest to nie istotne.Możliwe, że jakiś programista miałby z tego użytek.
Jeśli natomiast masz mrpioter jakieś materiały ,które udowadniały fakt ,że wskaźnik CCI wyprzedza wszystkie, możliwe wskaźniki to wrzuć to do głównego wątku bo zamknie to buzię licznym niedowiarkom,

jjmtom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jjmtom »

Popołudniowe 6 wejść. Wszystkie zyskowne.

Dodano po 2 godzinach 59 minutach:

Ostatnie wejścia.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

znam ten rynek wiem jak sie je chleb z tego garnka i zastanawiam sie czy polepsze sobie tym wskaznikiem ktory zgoła odmienny jest od mojego sposobu pracy ... chyba bedzie trzeba spróbować

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

trader0002 pisze:znam ten rynek wiem jak sie je chleb z tego garnka i zastanawiam sie czy polepsze sobie tym wskaznikiem ktory zgoła odmienny jest od mojego sposobu pracy ... chyba bedzie trzeba spróbować
Próba nie strzelba a nuż (nóż) wypali :!:

ODPOWIEDZ