To ze robię czasami analizy na H1,H4 i D1 to inna sprawa , a gra to inna sprawa.
Gra się na M1,M3 I M5,analizuje się na tym co Ci pasuje .
Analiza jest twoja podświadomością ,a grasz tak jak widzisz i co widzisz na TF
M1,M3 M5 .Osobiście gram tylko i wyłącznie na M5.
Przestrzeganiu zasad poświeciłem 2 odcinki wątku i jest to niezmiernie ważne i konieczne do skuteczności.Kto odstępuje od zasad niech nie mówi potem ,że system nie działa..
Moje trzydniowe szaleństwa

Przez 19 dni nie miałem żadnej stratnej pozycji i to może wystarczy, aby wyciągnąć jakieś wnioski.
cugan pisze:Na pewno:
- nie jeden powie "kręci ,kombinuje ,oszukuje,ma demo ,gra bez SL,udało mu się,.itd...etc..."
ale nikt nie powie:
-system jest niezły,daje orientacje w rynku,można zarobić, warto dopracować trafność prognoz i strategii.
Skoro system w moich niedoskonałych rękach się sprawdza,przy wiedzy o tradingu na poziomie średnim to należy spodziewać się,że w rękach innego użytkownika odniesie podobny sukces. Kwestia czasu praktyki i obycia z systemem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.