A czym to sie rozni od martingale, skoro idac pod prad podwaja stawki? (bo zakladam, ze to z grubsza ten sam cwaniak, ktorego zachowanie pokazywales wczesniej)mike_05 pisze:nie martyngał, taki jeden cwaniak
Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Bardziej moneyGrid niż martyngale, oba sposoby mają bardzo podobne działania. Martyngale działają na słupkach przeważnie, tu są wejścia ze wskaźników AT.
@green
masz moze jakiś patent na zapisywanie logu z dziennika z dodatkiem milisekund? Mt4 zapisuje sekundowe dokładności. Jeżeli
Zlecenie>akceptacja serwera>realizacja>potwierdzenie zlecenia
wykazane jest w jednej tej samej sekundzie, prawdopodobna ingerencji maklera jest mała, jeżeli natomiast rozłożone jest to na dwie kolejne sekundy, zlecający nie wie, czy to dlatego, ze ping poszedł pod koniec sekundy, czy zwłoka jest wynikiem dodatkowego przetwarzania "automatu bezpieczeństwa" przez serwer brokera.
@green
masz moze jakiś patent na zapisywanie logu z dziennika z dodatkiem milisekund? Mt4 zapisuje sekundowe dokładności. Jeżeli
Zlecenie>akceptacja serwera>realizacja>potwierdzenie zlecenia
wykazane jest w jednej tej samej sekundzie, prawdopodobna ingerencji maklera jest mała, jeżeli natomiast rozłożone jest to na dwie kolejne sekundy, zlecający nie wie, czy to dlatego, ze ping poszedł pod koniec sekundy, czy zwłoka jest wynikiem dodatkowego przetwarzania "automatu bezpieczeństwa" przez serwer brokera.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, 14:48 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Nie - log dziennika jest z rozdzielczością do sekund. W ogóle czas w mqlu ma taką rozdzielczość.mike_05 pisze:@green
masz moze jakiś patent na zapisywanie logu z dziennika z dodatkiem milisekund?
Trzeba sobie obudować ordersend dodając własne logi i pomiar czasu, można użyć GetTickCount który ma rozdzielczość w milisekundach.
Kod: Zaznacz cały
[DllImport("kernel32.dll", CharSet=CharSet.Auto, ExactSpelling=true)]
public static extern int GetTickCount();
Dodano po 5 minutach:
jest jeszcze
Kod: Zaznacz cały
GetTickCount64(void)
Wracając do NoLagMa.
Tu gostek napisał EA i połączył działania ze średnią TEMA.
http://www.forex-tsd.com/metatrader-4/2 ... ma-ea.html
Wczoraj to zapuściłem, ale cos z wersjami chyba pochrzaniłem, albo co, bo otworzył mi dwie pozycje, ale natychmiast je zamykał.
Tu gostek napisał EA i połączył działania ze średnią TEMA.
Wczoraj to zapuściłem, ale cos z wersjami chyba pochrzaniłem, albo co, bo otworzył mi dwie pozycje, ale natychmiast je zamykał.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2011, 14:11 przez mike_05, łącznie zmieniany 1 raz.
- jamesfisher
- Pasjonat
Właśnie zapuściłem z wersją "Cross NonLag-Tema with XARD SSA V1.4a" ale pozycji żadnych nie otwiera mimo, że się ładnie załadowała strategia.mike_05 pisze:Wracając do NoLagMa.
Tu gostek napisła EA i połączył działania ze średnią TEMA.
Jak poczytać watek, to ktoś zwracał uwagę na to, że system pożera masę zasobów komputera. Na teście zapuściłem, ale długo myślał, wiec z braku czasu wyłączyłem, ale zwróćcie uwagę na zasoby systemowe po zapuszczeniu tego. Sam NonLagMa jest rozbudowane i włączenie samego wskaźnika nawet bez EA pokazuje długą reakcję mt4. Nie siedziałem w piątek nad ty za długo, więc dalsze relacje w poniedziałek.
Na razie to MikroCwaniaka szlifuję.
Na razie to MikroCwaniaka szlifuję.
Napisałem sobie w excelu (załącznik) formuły które mogą być pomocne przy zarządzaniu ryzykiem, zrobiłem tą kalkulację pod siebie a konkretnie pod EA FXprofit może ktoś korzystał...?
Proszę kogoś o opinie lub wskazanie błędów, niedoskonałości.
Bo chciałbym to wykorzystać jako swój powiedzmy "plan finansowy"
Proszę kogoś o opinie lub wskazanie błędów, niedoskonałości.
Bo chciałbym to wykorzystać jako swój powiedzmy "plan finansowy"

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- jamesfisher
- Pasjonat
To prawda. Dużo mocy obliczeniowej potrzebamike_05 pisze:Jak poczytać watek, to ktoś zwracał uwagę na to, że system pożera masę zasobów komputera.