Chciałbym przetestować TCiMA V08 i może używać go do dalszego budowania. Czy możliwe jest, że akcja ktoś jest?
Jeszcze raz dziękuję wszystkim.

Pomijając Twoją historię: jak już koledzy pisali to nie jest tak, że odwrócisz stratne sygnały i będziesz zarabiał.259 pisze:A jednak znalazłem coś takiego co można odwrócić
No nie sprawdzałem ale:Wszystkie pięknie zaliczyły SL więc wystarczyło tylko odwrócić...
Po pierwsze potraktuj to trochę z przymrużeniem oka - mówiłem, że nie jest to idealny przykład. I nie upieram się, że to jest właściwa droga.green7 pisze: Czy jesteś pewien, że Guru myli się aż tak ? By cokolwiek zarabiać musiałby mylić się w 7miu razach na 10.
Na tym przykładzie widać jak sądzę, dlaczego odwracanie pozycji systemu który traci nie równa się automatycznie systemowi zarabiającemu.
Po dłuższym przemyśleniu dochodzę do takiego wniosku:Tymek pisze:Tak.Te średnie których używasz nie są najważniejsze - to tylko wyzwalacz.
Trick polega na czym innym, a Ty wziąłeś proste średnie aby udowodnić, że można skutecznie zbierać zyski w oparciu o prosty choć kiepski i spóźniony sygnał. Mam rację?
Dla samej strategii nie jest ważne czy kupię teraz czy za 10min
Średnie dają impuls do działania.
Heh - a skąd będziesz wiedział, że właśnie nie następuje zmiana okresu złego na dobry bądź odwrotnie ?:)259 pisze:Nasz guru miewa złe i dobre okresy. Z tym że tych złych jest więcej niż dobrych. Zdecydowanie więcej niż 66%.
W złych zalicza 4-5 strat na 5. W dobrych 0-2 na 5. W tych dobrych taki odwrócony system miałby się źle.
Skoro sam guru tego nie wie, to jak ja maluczki miałbym to wykombinować?green7 pisze:Heh - a skąd będziesz wiedział, że właśnie nie następuje zmiana okresu złego na dobry bądź odwrotnie ?:)259 pisze:Nasz guru miewa złe i dobre okresy. Z tym że tych złych jest więcej niż dobrych. Zdecydowanie więcej niż 66%.
W złych zalicza 4-5 strat na 5. W dobrych 0-2 na 5. W tych dobrych taki odwrócony system miałby się źle.
Innymi słowy musisz wyczuć zmianę trendu transakcji guru