Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Testowanie testerem na zamkniętym rynku chyba często daje ERR130, trzeba poczekać albo nieco rozciągnąć TP i SL. Moze tak być? Mam to od wczoraj na jednej z instalacji 5 cyfrowej.259 pisze:Może inaczej: jeżeli był napisany pod 5 cyfr i ma np. ustawione TP=500 czyli 50.0 pips, to dla 4-ech trzeba wpisać 50. W drugą stronę trzeba pomnożyćpersonov pisze: Nie, bo 60 pips (4digits) to 6 pips (5 digits).
Chyba, że coś tam jest pokombinowane i np. wpisuje się TP w całych pipsach (4-o cyfrowych), a on to wewnętrznie mnoży przez 10 żeby dopasować do 5-u. Wtedy trzeba podzielić.
Ale namieszałem
I jeszcze jeden myk na innej instalacji, na zamkniętym rynku ECN mam tak:
GBPUSD,M1: Robot is OFF :: Real avg. spread is too high for this scalping strategy ( 0.00054 > 0.00040 )
i te > 52 jest na wszystkich praktycznie parach.
Dodano po 23 minutach:
Zgadza się, rynek otwarty, spred spadł do 0,00009
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- kubuś puchatek
- Gaduła
DS - poziom SL i TP w pipsach ( SL=TP);
AV - poziom autovolumenu, czyli jak bardzo ma zwiększać się lot w stosunku do depozytu. Ustawienia od 0 do 7;
Fa - max. ilość faz podwajania lota ( 0-10 ) . Po porażce robot otwiera taką samą transakcję z dwa razy większym lotem. Jak ustawisz 10 to będzie tak robil 10 razy, jak ustawisz 4 to po czwartej porażce zamknie ze stratą i będzie czekał na nowy sygnał.
AV - poziom autovolumenu, czyli jak bardzo ma zwiększać się lot w stosunku do depozytu. Ustawienia od 0 do 7;
Fa - max. ilość faz podwajania lota ( 0-10 ) . Po porażce robot otwiera taką samą transakcję z dwa razy większym lotem. Jak ustawisz 10 to będzie tak robil 10 razy, jak ustawisz 4 to po czwartej porażce zamknie ze stratą i będzie czekał na nowy sygnał.
Solą życia jest kasa.
AutoVol to włączenie lub wyłączenie autovolumenu.
PR to rozszerzenie lub zwężenie siatki TP SL. Jak ustawisz PR na 5 to każda kolejna faza będzie otwierała zlecenie z TP i Sl o 5 pips wiekszym. Jak dasz -10 to każda kolejna faza będzie miala TP i Sl o 10 pips mniejszy.
Rozszerzenie takiej siatki daje jakby większą możliwość przetrwania na dużej obsówce ceny. Jak ustawisz TP i SL na 20 pips, a PR na 5 to kolejne fazy po porażce bedą otwierane na 25 pips, 30 pips, 35 pips itd.
PR to rozszerzenie lub zwężenie siatki TP SL. Jak ustawisz PR na 5 to każda kolejna faza będzie otwierała zlecenie z TP i Sl o 5 pips wiekszym. Jak dasz -10 to każda kolejna faza będzie miala TP i Sl o 10 pips mniejszy.
Rozszerzenie takiej siatki daje jakby większą możliwość przetrwania na dużej obsówce ceny. Jak ustawisz TP i SL na 20 pips, a PR na 5 to kolejne fazy po porażce bedą otwierane na 25 pips, 30 pips, 35 pips itd.
Solą życia jest kasa.
- kubuś puchatek
- Gaduła
Taka jest już idea martygnału - zarobek regularny, ale jak strata to ogromna. Coś za coś.
Jedynym sposobem jest znlezienie trafnych warunków otwarcia dla buy i sell. Martygnał jest tak naprawdę odpowiedzialny za sfinalizowanie transakcji.
Pod koniec grudnia dodałem w temacie taki szablon, gdzie można sobie do kodu wpisać własne warunki otwierania transakcji.
Tak też powstała wersja z warunkami mike_05.
Jedynym sposobem jest znlezienie trafnych warunków otwarcia dla buy i sell. Martygnał jest tak naprawdę odpowiedzialny za sfinalizowanie transakcji.
Pod koniec grudnia dodałem w temacie taki szablon, gdzie można sobie do kodu wpisać własne warunki otwierania transakcji.
Tak też powstała wersja z warunkami mike_05.
Solą życia jest kasa.