coś w kodzie zmieniłeś teraz?personov pisze:Taka jest już idea martygnału - zarobek regularny, ale jak strata to ogromna. Coś za coś.
Jedynym sposobem jest znlezienie trafnych warunków otwarcia dla buy i sell. Martygnał jest tak naprawdę odpowiedzialny za sfinalizowanie transakcji.
Pod koniec grudnia dodałem w temacie taki szablon, gdzie można sobie do kodu wpisać własne warunki otwierania transakcji.
Tak też powstała wersja z warunkami mike_05.
Własne EA, czyli poszukiwanie Złotego Grala
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Jak się wyciągnie opóźnienie stocha do ustawienia, lekkie przesunięcie w stosunku do D o 1-2 punkty czasem poprawia. Na jakimś tam robocie szukając sensownych ustawień, pokazało mi nawet najlepsze wyniki w odwróceniu skali, D mniejsze od slowing.
Martingały z jednej strony produkowane na potęgę, z drugiej strony krytykowane. Ze spotkanych zasad spotkałem dwa główne rozwiązania, pomijając warunki otwarcia. Jedne stawiają pozycję od pierwszej wg jakiegoś klucza jako zlecenia PCR, drugie nie otwierają następnych lecz stawiają pozycje oczekujące. Ostatnio podrzucono mi taki wynalazek, który działa na zasadzie traulera. Jak rybacy ciągną sieć za sobą, tak ten stawia za sobą "miny" w postaci zleceń oczekujących przeciwnych do ruchu ceny, i po odwróceniu trendu lub korekcie, sam je zbiera uruchamiając w ruchach powrotnych. Stosuje ktoś takie rozwiązanie?
greetings to the supervisor

Martingały z jednej strony produkowane na potęgę, z drugiej strony krytykowane. Ze spotkanych zasad spotkałem dwa główne rozwiązania, pomijając warunki otwarcia. Jedne stawiają pozycję od pierwszej wg jakiegoś klucza jako zlecenia PCR, drugie nie otwierają następnych lecz stawiają pozycje oczekujące. Ostatnio podrzucono mi taki wynalazek, który działa na zasadzie traulera. Jak rybacy ciągną sieć za sobą, tak ten stawia za sobą "miny" w postaci zleceń oczekujących przeciwnych do ruchu ceny, i po odwróceniu trendu lub korekcie, sam je zbiera uruchamiając w ruchach powrotnych. Stosuje ktoś takie rozwiązanie?
greetings to the supervisor
Nie to, chodzi o to, ze w tych pozycjach na kablu, konkretnie na 2 nie było SL i TP na zleceniu. Błąd mt4, serwera? Ja zamknąłem z palca. Druga z bliźniaków jest sell, to nie zamknąłem, bo ok 11K na minusie była, teraz -2,1K
Dodano po 17 godzinach 47 minutach:
dołożyłem egzotyczne pary USDZAR USDHUF
teraz na 6 wykresach
Dodano po 17 godzinach 47 minutach:
dołożyłem egzotyczne pary USDZAR USDHUF
teraz na 6 wykresach