Sytuacja na USD/CAD którą wcześniej rozrysowałem już się raczej wypełniła więc zamieszczam nowe wykresy apropo tego co myślę że może się stać.
Weekly USD/CAD
Przypuszczalny kanał jaki może się uformować na USD/CAD ( jeśli się uda będę go wykorzystywał do dodawania do otwartej pozycji)
I poziomy fibo które będę obserwował po otwarciu dzisiejszym
Kupiłem już teraz bo nie wydaje mi się żeby USD/CAD znowy zbliżyło się tak bardzo do poziomu 1,0000 , ale jeśli się mylę to ponowie kupno w dolnej granicy tego przypuszczalnego kanału który naskrobałem. Pozdrawiam
I jeszcze AUD/USD bo o nim też wcześniej pisałem i też już osiągnęło cel.
Więc Daily
i teraz
sell ale z dużym s/l koło 100pkt bym proponował, gdyby jednak miało zrobić kopie ruchu z dna. Jednak para była silnie związana z USD/CAD ostatnio więc byłbym za sprzedawaniem już teraz. t/p gdzieś daleko bo to na dłuższy termin, miesięczne spadki. Pozdrawiam
wszystko tymczasowo zgodnie z planem, za jakieś 50-70pkt breakeven na wszystkich parach.
Nadal bez zmian w planach. s/l wytrzymają spokojnie nawet nie 100pkt a mniej. Będę umieszczał nowe wykresy z małymi wskazówkami w miarę rozwoju sytuacji i możliwości dostępu do komputera. Pozdrawiam, mam nadzieje że ktoś mimo wszystko siedzi ze mną w tych transakcjach
może dzisiaj wkońcu się doczekam większego ruchu w górę na USD/CAD i w dół na AUD/USD, bo ciągle waha w górę i w dół. Tak jak mówie ja kierunki obrałem na obu parach. Duże s/l bo bardzo duże t/p, wiec ryzykuje. Pozdrawiam
PS. na chartach widać moje s/l więc są wystarczające, dopiero po stuknięciu w nie będę myślał o zmianie strategii. Na eur/usd narazie nie grałem ale logiczne chyba że skoro na AUD/USD jest setka albo więcej s/l to na innej parze z USD zrobiłbym podobnie, szczególnie że spodziewam się dużego ruchu, a przed takimi wszystko się waha.