Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Sytuacja na USD/CAD którą wcześniej rozrysowałem już się raczej wypełniła więc zamieszczam nowe wykresy apropo tego co myślę że może się stać.
Weekly USD/CAD
Obrazek

Przypuszczalny kanał jaki może się uformować na USD/CAD ( jeśli się uda będę go wykorzystywał do dodawania do otwartej pozycji)
Obrazek

I poziomy fibo które będę obserwował po otwarciu dzisiejszym
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Kupiłem już teraz bo nie wydaje mi się żeby USD/CAD znowy zbliżyło się tak bardzo do poziomu 1,0000 , ale jeśli się mylę to ponowie kupno w dolnej granicy tego przypuszczalnego kanału który naskrobałem. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

A tutaj EUR/USD tak jak mi się wydaje, zaczną się spadki bo korekta wygląda na idealnie ukończoną.
Daily
Obrazek

i H4
Obrazek
wydaje mi się że tutaj jest dobry moment na sprzedawanie ku dalszym ostrym spadkom, pozdrowienia dla Nmike'a, bo pytałeś o ten sell na 1,2700
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

I jeszcze AUD/USD bo o nim też wcześniej pisałem i też już osiągnęło cel.
Więc Daily
Obrazek

i teraz
Obrazek

sell ale z dużym s/l koło 100pkt bym proponował, gdyby jednak miało zrobić kopie ruchu z dna. Jednak para była silnie związana z USD/CAD ostatnio więc byłbym za sprzedawaniem już teraz. t/p gdzieś daleko bo to na dłuższy termin, miesięczne spadki. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

wszystko tymczasowo zgodnie z planem, za jakieś 50-70pkt breakeven na wszystkich parach.

Nadal bez zmian w planach. s/l wytrzymają spokojnie nawet nie 100pkt a mniej. Będę umieszczał nowe wykresy z małymi wskazówkami w miarę rozwoju sytuacji i możliwości dostępu do komputera. Pozdrawiam, mam nadzieje że ktoś mimo wszystko siedzi ze mną w tych transakcjach :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jednak dobrą rzeczą były wielkie s/l, wg mnie nadal ruchy będą przedstawiać się tak samo jak na wykresach wyżej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

może dzisiaj wkońcu się doczekam większego ruchu w górę na USD/CAD i w dół na AUD/USD, bo ciągle waha w górę i w dół. Tak jak mówie ja kierunki obrałem na obu parach. Duże s/l bo bardzo duże t/p, wiec ryzykuje. Pozdrawiam

PS. na chartach widać moje s/l więc są wystarczające, dopiero po stuknięciu w nie będę myślał o zmianie strategii. Na eur/usd narazie nie grałem ale logiczne chyba że skoro na AUD/USD jest setka albo więcej s/l to na innej parze z USD zrobiłbym podobnie, szczególnie że spodziewam się dużego ruchu, a przed takimi wszystko się waha.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

podsumowując, warto poczekać było na AUD i CAD eur usd jednak walnęło to 1,29 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

a żeby tak odświeżyć analizka z eur usd którą dawałem wcześniej http://img821.imageshack.us/i/eurusddailylipiec.gif/
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

0,8775 na AUD/USD dobrze dorzucić do sella troche :]

Obrazek

Liczę że fibek zatrzyma wzrosty, 50s/l minimum itak
Obrazek

ODPOWIEDZ