Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

wskoczyłem trochę wyżej z hedgem, niestety niezdążyłem tutaj napisać. będe robił resell na 1,0540 z s/l minimalnie 50pkt i t/p 1,0350
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

USD/CAD nadal :
Obrazek

no więc 3 bramki od których spodziewam się powrotu spadków, licze że pierwsza zadziała, w najgorszym wypadku 3cia, s/l i tak stawiam nad nimi sporo. Koleżanka gra na s/l 100-150pkt i na dobre jej to wychodzi na dłuższą metę przy wykorzystaniu 5% kapitału. Tak czy inaczje, na poziomie 1,0510-0520 zamierzam dołożyć do pieca 0,1 lub 0,2 lota, zobaczę na której wysokości się zatrzyma teraz. Dolar owszem spodziewam się że poszybuje pięknie w górę w najbliższych miesiącach ale najpierw spory dół w stosunku do CAD.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no to sell usd/cad 1,0550 add 1,0500 i add 1,0450 z t/p 1,0350 dla wszystkich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Teraz poczekam na USD/CAD jak się będzie wykres formował, planuje kupować przy 1,0300 z s/l 1,0200 i bardzo dużym t/p, niekoniecznie dużą ilość. Jeśli pójdzie zgodnie z planem to będę dodawał przy ruchu w górę na wahaniach. Ewentualnie jest jeszcze ten sell na AUD/USD który wcześniej na wykresach zamieściłem. Jak są jakieś uwagi, rady, pomysły to chętnie posłucham. Ja teraz w całkiem innej branży i 12h dziennie, później padnięty więc za dużo czasu i siły na analizy nie mam. Jak coś mi się rzuci w oczy to zamieszczę, bardziej jako "pomysł na" niż dokładne point-s/l-t/p. pozdrawiam
Obrazek

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Hmm, ale przy bardzo silnej ujemnej korelacji USD/CAD i EUR/USD przewidujac spadek USD/CAD na 1,02 to tak jakbys podawal prognoze EUR/USD na 1,28-29..
Na wczorajszych spadkach urwalem 90 pips ale juz jestem poza rynkiem bo z moich analiz wynika short na EUR/USD.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

E/U zapewne bedzie testować poziom ok 1,27 bo tam wychodzi opór w kanale spadkowym. Warto poczekać te 50pipek i walnąć shoorta właśnie w okolicy oporu. Co sądzicie o tym poziomie, jaka jest szansa na przebicie się kursu przez 1,27?

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

No więc tak na szybkiego, ja obserwuje korelacje między AUD/USD i USD/CAD ale zerknąłem na EUR/USD i według mnie mogłyby zajść dwie sytuacje następujące. 1. Short z 1,27 tak jak Nmike zauważył i wtedy po odbiciu znowu w górę, lub 2. Atak w górę od razu. Obie opcje pokrywają się dosyć sensownie z tym czego spodziewałem się na AUD i CAD z dolarem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

W tej analizie zrobiłem durny błąd bo pomyliłem linie. Powinienem się trzymać tej wyznaczonej przez dna czyli ta wyższa biała, zatrzymała wzrosty idealnie i fajnie się sprawdza takie zagranie, jeden z analityków dailyfx chyba jeśli dobrze pamiętam w ten sposób grał i całkiem ładnie to szło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

no to się doczekałem więc propozycje to sprzedawać AUD/USD lub kupować USD/CAD , tak jak na wcześniejszych analizach. s/l mimo wszystko 100punktów, t/p od tych transakcji można rzucić w setkach np 300-400. pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Strzałeczka na USD/CAD jest taka długo, bo myślę że to ostatnie wahanie przed wzrostami silnymi dolara, takie miesiące. Jeśli nie to 1,0460 dla mniej odważnych na t/p :)
Obrazek

ODPOWIEDZ