Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji
USD/CAD nadal :

no więc 3 bramki od których spodziewam się powrotu spadków, licze że pierwsza zadziała, w najgorszym wypadku 3cia, s/l i tak stawiam nad nimi sporo. Koleżanka gra na s/l 100-150pkt i na dobre jej to wychodzi na dłuższą metę przy wykorzystaniu 5% kapitału. Tak czy inaczje, na poziomie 1,0510-0520 zamierzam dołożyć do pieca 0,1 lub 0,2 lota, zobaczę na której wysokości się zatrzyma teraz. Dolar owszem spodziewam się że poszybuje pięknie w górę w najbliższych miesiącach ale najpierw spory dół w stosunku do CAD.

no więc 3 bramki od których spodziewam się powrotu spadków, licze że pierwsza zadziała, w najgorszym wypadku 3cia, s/l i tak stawiam nad nimi sporo. Koleżanka gra na s/l 100-150pkt i na dobre jej to wychodzi na dłuższą metę przy wykorzystaniu 5% kapitału. Tak czy inaczje, na poziomie 1,0510-0520 zamierzam dołożyć do pieca 0,1 lub 0,2 lota, zobaczę na której wysokości się zatrzyma teraz. Dolar owszem spodziewam się że poszybuje pięknie w górę w najbliższych miesiącach ale najpierw spory dół w stosunku do CAD.
Teraz poczekam na USD/CAD jak się będzie wykres formował, planuje kupować przy 1,0300 z s/l 1,0200 i bardzo dużym t/p, niekoniecznie dużą ilość. Jeśli pójdzie zgodnie z planem to będę dodawał przy ruchu w górę na wahaniach. Ewentualnie jest jeszcze ten sell na AUD/USD który wcześniej na wykresach zamieściłem. Jak są jakieś uwagi, rady, pomysły to chętnie posłucham. Ja teraz w całkiem innej branży i 12h dziennie, później padnięty więc za dużo czasu i siły na analizy nie mam. Jak coś mi się rzuci w oczy to zamieszczę, bardziej jako "pomysł na" niż dokładne point-s/l-t/p. pozdrawiam
No więc tak na szybkiego, ja obserwuje korelacje między AUD/USD i USD/CAD ale zerknąłem na EUR/USD i według mnie mogłyby zajść dwie sytuacje następujące. 1. Short z 1,27 tak jak Nmike zauważył i wtedy po odbiciu znowu w górę, lub 2. Atak w górę od razu. Obie opcje pokrywają się dosyć sensownie z tym czego spodziewałem się na AUD i CAD z dolarem.