Witam, moja strona z twittami odnośnie moich transakcji

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

USD/CAD
Obrazek
Byłbym za sprzedażą teraz i kupnem w okolicach zaznaczonego miejsca, oraz dosyć znacznym s/l około 100pkt przy kupowaniu w dole. Chciałbym to rozegrać tak żeby ewentualne pkt sell zarobiły na znaczny s/l przy tym buy. Jutro albo pojutrze sprzedaje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

obserwuje sobie uważnie usd/cad i aud/usd ostatnimi czasy i aud/usd wygląda też pozytywnie w stosunku do tego co myśle o usd/cad, ogólnie kieruje się dolarem. tutaj Aud USD
Obrazek

i troszke większy t/f
Obrazek

taki zarys co mi się wydaje. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

no i na razie wszystko wygląda obiecująco :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

będe w chodził w sell USD/CAD teraz, ale średnią jednostką 0,02-0,05 max i s/l 100pkt po 1,0600 . Nie wchodziłem wcześniej w AUD/USD więc dopiero wejde z sellem tak jak zaznaczyłem na wykresie, Aud mocno pofrunął więc korekty po drodze mogą mi się dać we znaki i pozycje otwarte mogą margin dotknąć. Więc tylko USD/CAD na sell, dopiero później wejde w AUD/USD na sellu też ale o wiele wyżej i na dłuższy czas.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

swoją drogą ten USD/CAD to zagrywka bardzo na wyrost i przeciw danym które ponoć mają wyjść, ale liczę że zostały wzięte o wiele wcześniej już pod uwagę.

ad. w fxstreet widzę kombinują podobnie
http://mediaserver.fxstreet.com/Reports ... 090041.jpg
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek

jeśli przejdzie przez 38.2 i przetnie kanał to troszkę pod dorzucę drugie tyle sell na USD/CAD z tym samym t/p co poprzednio czyli 1.0370 , myślę że wcześniej nie ruszy w górę, mimo danych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

dane narazie górą, ale poczekam :] hehe i leeecimy ;)? chyba tak. Myśle że za dużo ludzi oczekiwało takich a nie innych danych i efekt był dużo wcześniej, teraz wszystko padnie, w okolice 1,0300, ja tam kupie dużo wyżej dla pewności że załapie się na wzrosty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

I breakeven teraz :), kusi mnie zagranie buy tej samej wielkości co sell od 1,0470 do 1,0550 na korekte trzymając otwarty sell, żeby bardzo nie ryzykować ale zobaczymy co to będzie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

biorę tą korektę, bardzo ostry ruch w dół na usd cad więc warto zeskalpić 30-40pkt, robie tp na 1,0480 i tam też kupuje z t/p na 1,0550 gdzie z kolei sprzedaje ponownie. Coś w ten deseń z tą samą wielkością pozycji w każdą stronę i minimalnie 50pkt stop losem.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

jak to mówią wait for it, 1,0480 to sensowny poziom na kupno, jeśli teraz wybije w górę to w to nie wchodze i zostaje z sellem, ale jak w tym spadku teraz uderzy 1,0480 to jestem jak najbardziej za buy.

Myślę że teraz zahaczy, niby poszło w górę już sporo, ale zbyt blisko świecy spadkowej, heh estetyka się liczy ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ