Jak cie okradna to idziesz do lekarza lub prezydenta z prosba by to zglosil na policje ? Laughing
Dales ciala noo Wink gdyby wyszlo ze jest cos nie tak dostaliby po d. gdyby wyszlo ze to t to ty bys dostal po d.
Jest tak, że zawiadamiamy firmę u której mamy konto i ta firma dalej podejmuje działania.
Ja w tym roku na wiosnę miałem włamanie do elektronicznego portfela Neteller który ma login z kilkunastu cyfr + hasło + numer zabezpieczający składający się z cyfr.
Złodziej - haker ukradł 1000$ i od razu zawiadomiłem firmę Neteller, która od razu przez telefon zebrała wszystkie potrzebne dane do śledztwa wewnętrznego i zablokowali konto. Całe śledztwo trwało długo według mnie bo do września (może tak miało trwać) ale kasę oddali w całości z przeprosinami itp.
Jakby mi kazali zawiadamiać policje itp to wszystko by trwało dużo więcej i kasę zapewne bym nie odzyskał
Inny przypadek jaki miałem do innego portfela elektronicznego też próbowano się włamać kilka razy ( w przeciągu kilku dni podejrzewam, że to jedna i ta sama osoba przez te kilka dni próbowała się włamać) dzięki zabezpieczeniu dodatkowemu po przez token to się nie udało. Po tym fakcie więcej już nie miało miejsca takie coś. Działanie firmy od razu przychodziły meile, że ktoś próbuje się logować błędnie, a po kilku godzinach dostałem informacje z tej firmy, że ktoś próbował się włamać.
To jest działanie poprawne i tak powinno wyglądać, a jeżeli broker ma w dupie zawiadomienie policji i podniesienia zabezpieczeń to już o czymś powinno świadczyć. Ma w dupie bezpieczeństwo swoich klientów.
W tej perspektywie to trzeba było by teraz skarżyć KNF i brokera razem szkoda, że nie ma jakiejś innej większej instytucji nad tym KNF. Jakbym chciał coś wyłudzić to bym wziął 6000$ i poszedł sobie spokojnie ale ja walczę o uczciwość i sprawiedliwość. przeczytajcie sobie wątki na FPA o AVAFX jak tam ludzi oszukują na kasę na dużą kasę.KNF to nie jest organ śledczy wbrew twoim wyobrazeniom.. oni mogli takie cos oswiadczyc policji jak podejrzenie gdyby argumenty byly mocne. Ale broker sie obronil obrazkami a ty nic nie pokazales.. z tej perspektywy gdybys tearz rozpoczal sad moglbys zostac pozwany za wyludzenie, gdyby dowody nie byly wystarczajace.. nie ma sie co ludzic zbytnio ze policja lub sad uzyska kopie zapasowe serwerow z starymi skryptami ze strony..
Tu kasa na dobrych prawników zapewne załatwiła by sprawę ale to mogło by iść w setki tysięcy €Oni sa od dawania licencji i pobierania % Wink to taki IB do matrixu ktroy cie dopadl Mr. Green a ukłąd załatwił hehe..
Tak,ale nic ci to nie da..
Ktore KNF? Rzecznik praw obywatelskich i sprawy konsumenckie. Co da skarga ? Nic. Mozesz co najwyzej wymusic zmiany.. ale swoim kosztem ?
Karać ich za opieszałość w sprawie i zaprzepaszczenie ważnych dowodów, które można było uzyskać.
Pozostaje ci to forum na ktorym jako uzytkownicy wiemy ze zmienili system logowania rejestracji. Mozesz ponownie zgodzic sie na ugode z mediacji w zamian za rezygnacje z wystapienia da sadu o sledztwo w sprawie systemu i IP. Nim Europol sie za to wezmie minie z wiecej niz pol roku.. chyba ze to nie byl 1 raz u tego brokera lub ogolnie..
Co do tych 6000$ to nie było z mediacji bo do takiej nie doszło nie zgodzili się na mediacje online tylko chcieli na żywo. Ja nie chciałem bo koszta za duże. Oni chcieli mi dać 6000$ po tym jak się sprawa ukazała na forum FPA o tyle powiem w tym temacie ugodowym. Ile takich spraw było to nie wiem na pewno jak były to większość ludzi machnęła ręką i tyle.
Proszę o pomoc w odnalezieniu wątku na tym forum lub na zagranicznym z okresu 2009-2010 tak mi się wydaje że to wtedy było jak to brokera złapano na tym że współpracował z hakerami którzy włamywali się i czyścili konta podobnie jak moje.