WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Jak to ktoś powiedział - w sądzie nie liczy się prawda tylko siła argumentów.
Tutaj niestety byłeś na przegranej pozycji.
Broker zarzucał Ci że mogłeś sam się zalogować z innego IP a potem jak nie poszło w Twoją stronę starałeś się zrzucić na nich odpowiedzialność.
Jeślibyś zebrał odpowiednie argumenty mówiące o tym że np. zgłosiłeś na policję i sprawdzono że to było włamanie a nie Twoje zagranie, lub że po tym incydencie zmieniono zabezpieczenie co by mówiło że broker mimo wszystko uświadomił sobie że był słabo zabezpieczony etc.
Ja prawnikiem nie jestem ale od początku to krucho mi wyglądało, i niestety w oczach postronnej osoby bez mocnych argumentów z Twojej strony mogło to wyglądać jako próba naciągnięcia broka.
Wedle nich brok dał Ci korzystne warunki ugody które Ty odrzuciłeś, w oczach rozpatrującego sprawę wyszedł pewnie na aniołka.
W życiu jak na forex nie ważne jest kto ma rację ale to kto wygrał.
Masz 21 dni na odwołanie.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

daromanchester pisze:Jak to ktoś powiedział - w sądzie nie liczy się prawda tylko siła argumentów.
Tutaj niestety byłeś na przegranej pozycji.
Broker zarzucał Ci że mogłeś sam się zalogować z innego IP a potem jak nie poszło w Twoją stronę starałeś się zrzucić na nich odpowiedzialność.
Jeślibyś zebrał odpowiednie argumenty mówiące o tym że np. zgłosiłeś na policję i sprawdzono że to było włamanie a nie Twoje zagranie, lub że po tym incydencie zmieniono zabezpieczenie co by mówiło że broker mimo wszystko uświadomił sobie że był słabo zabezpieczony etc.
Ja prawnikiem nie jestem ale od początku to krucho mi wyglądało, i niestety w oczach postronnej osoby bez mocnych argumentów z Twojej strony mogło to wyglądać jako próba naciągnięcia broka.
Wedle nich brok dał Ci korzystne warunki ugody które Ty odrzuciłeś, w oczach rozpatrującego sprawę wyszedł pewnie na aniołka.
W życiu jak na forex nie ważne jest kto ma rację ale to kto wygrał.
Masz 21 dni na odwołanie.

Te odwołanie to już mi nic nie daje bo trzeba się odwoływać już do sądu i tu zaczynają się koszty można przegrać 2 razy i stracić 2 razy czyli doliczyć ogromne koszty każdej rozprawy tam.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Tak jak się obawiałem KNF może sprawdzić systemy, popytać i tyle. Nie ma raczej "władzy" w rozstrzyganiu sporów - jeśli nie ma ewidentnych błędów broker'a.

Sprawdził "zabezpieczenia" -> login, hasło, sll. Włamania na konto nie da się udowodnić (zawsze na pierwszym miejscu jest domniemanie niewinności więc jak nie ma dowodów skazujących to uważa się że ktoś jest niewinny) w erze bramek ip, braku dostępu do danych.

Jeśli dalej byś chciał próbować przez KNF, to chyba jedynie kwestia sprawdzenia wszystkich IP z jakich odbywały się transakcje - i czy rzeczywiście tylko reklamowane nie pochodziły z PL.

Szkoda że to nie USA, bo tam prawnicy są nawet za darmo (jak przegrasz) -> No Win - No Fee. Może takie coś działa też w irlandii..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Tig3r pisze:Tak jak się obawiałem KNF może sprawdzić systemy, popytać i tyle. Nie ma raczej "władzy" w rozstrzyganiu sporów - jeśli nie ma ewidentnych błędów broker'a.

Sprawdził "zabezpieczenia" -> login, hasło, sll. Włamania na konto nie da się udowodnić (zawsze na pierwszym miejscu jest domniemanie niewinności więc jak nie ma dowodów skazujących to uważa się że ktoś jest niewinny) w erze bramek ip, braku dostępu do danych.

Jeśli dalej byś chciał próbować przez KNF, to chyba jedynie kwestia sprawdzenia wszystkich IP z jakich odbywały się transakcje - i czy rzeczywiście tylko reklamowane nie pochodziły z PL.

Szkoda że to nie USA, bo tam prawnicy są nawet za darmo (jak przegrasz) -> No Win - No Fee. Może takie coś działa też w irlandii..

Takie zasadnicze pytani co ja mam robić dalej z tym ?

Jak ja mam iść teraz z tym do ich sądu to na pewno zabraknie tej kasy na pokrycie kosztów, a jak nie wygram to trzeba drugie tyle dołożyć.

Czy jest możliwość odwołać się do tego knf do jakiejś instytucji w KE

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

W Irlandii też są tego rodzaju prawnicy "No win no fee". Wystarczy poszukać.
Spróbuj się mailowo skontaktować z taką firmą i przedstaw im swoją sprawę.
Oni pobieżnie oceniają czy są w stanie wygrać i ewentualnie się tego podejmą.
Możesz im dać pełnomocnictwo i może nawet nie będziesz się musiał ruszać z domu.
Poszukaj takich kancelarii w necie i roześlij do wszystkich maile wraz z całą dokumentacją którą uzbierałeś i jak ktoś się odezwie to może będzie szansa.
Bo oni podejmują się tylko spraw które z ich doświadczenia są w stanie wygrać.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:W Irlandii też są tego rodzaju prawnicy "No win no fee". Wystarczy poszukać.
Spróbuj się mailowo skontaktować z taką firmą i przedstaw im swoją sprawę.
Oni pobieżnie oceniają czy są w stanie wygrać i ewentualnie się tego podejmą.
Możesz im dać pełnomocnictwo i może nawet nie będziesz się musiał ruszać z domu.
Poszukaj takich kancelarii w necie i roześlij do wszystkich maile wraz z całą dokumentacją którą uzbierałeś i jak ktoś się odezwie to może będzie szansa.
Bo oni podejmują się tylko spraw które z ich doświadczenia są w stanie wygrać.
Rozumiem, a jakie koszta są w przypadku wygranej już tylko tak teoretycznie się pytam

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

forexpolska pisze:zumiem, a jakie koszta są w przypadku wygranej już tylko tak teoretycznie się pytam
Oni biorą X% od wygranej i 0 od przegranej. Pewnie biorą coś ok 30%.
Tylko oprócz tego co straciłeś doliczą Y, za straty moralne itp itd..

jeśli będziesz szedł w tą stronę to najlepiej aby napisać odwołanie do KNF miomo wszystko - aby przeciągnąć ich na czasie 9coby jeszcze adwokat miał możliwość do nich odpowiedzieć) i aby zebrać więcej danych - jak np napisałem wcześniej - informacje na temat IP z ktorych były wykonywane twoje transakcje
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Twoja sprawa jest b. ciekawa naukowo... śledzę ten temat z wielką uwagą...
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

dorzuć jeszcze utratę zysków
konto było dochodowe - byly zyski
brak konta = brak zysków

to powiększy ewentualna pule do wygrania w sądzie = większa kasa dla prawnika to większe prawdopodobieństwo ze sie tego podejmie
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Mavratus pisze:Twoja sprawa jest b. ciekawa naukowo... śledzę ten temat z wielką uwagą...

Pod jakim względem? To że z poszkodowanego stałem się oszustem w KNF :)

Teraz dostałem info w innej sprawie przed innym KNF i nie wie mczy się śmiać czy płakać.

Dear Mr ..........

Thank you for the response. The information you have provided has assisted us with our enquiries.

At this stage we are conducting an enquiry into the business activities of Alpari NZ Ltd. Unfortunately we are unable to assist you further with your complaint. You will need to take this further with Alpari NZ Ltd directly. If this situation changes in the future I will be in contact with you via this e-mail address.

Regards

Od razu dodam, że to nie jest taka sama sprawa jak z ava żeby nie było ale obnaża to instytucje KNF

ODPOWIEDZ