WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

U nas Urząd możesz skarżyć w sądzie administracyjnym, a tam to pewnie jest taki sam odpowiednik. Ale lepiej zadzwoń i porozmawiaj, przecież napisali że w ciągu 5 tygodni się zorientują.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Czy do rzecznika praw obywatelskich czy może do Europejskiego banku centralnego?
BC ?
Na policję wyślij opis sprawy.. sami ruszą KNF.. wtedy trafi do prokuratory.
BC to ma w d. :wink:
Zostaje Ci jeszcze rzecznik konsumenta i rózne federacje.
Jeśli nie stać Cię na sąd UE organizuje różne programy mające wspierać w konfliktach na swojej strefie.. trzeba się zgłosić do takiego punktu.. poszukać strony. Pomogą sprawę skierować do sądu.. najwyżej umorzą..
Mozna by się jeszcze skontaktować z jakimis portalami finansowymi, itp.. ktore moglyby troche tam sprawe nagłosnic.. w stylu "ile spraw ma KNF i jakie skoro nie wyrabia".

A tu CFTC znowu pozawieszało platformy.. sie nie pierd.. :mrgreen:

Dojdzie po chwili do tego ze kazdy bedzie gral u krajowego brokera :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Jak zauważyliście to KNF miał zacząć sprawę po 5 tygodniach a do dziś jest już ponad 10 i nie dostałem, żadnej informacji, że już działają. Prowadzić sprawę 12 miesięcy to skandal.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

bonorum
Uczestnik
Uczestnik

Przedawnienie

Nieprzeczytany post autor: bonorum »

Jak tak dalej pojdzie to twoja sprawa sie przedawni, a broker pokaze ci duzy srodkowy palec...

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Dziś dostałem od Irlandzkiego KNF list, w którym informują mnie o rozpoczęciu śledztwa. Dostarczyli też do mnie pismo z podsumowaniem sprawy oraz zawartymi pytaniami do AVAFX i teraz AVAFX ma 20 dni na odpowiedzenie na te pytania, które to ja następnie dostanę i będę mógł się odnieść do tego wszystkiego.

1.Ważne że ruszyło z miejsca.

2. Zobaczymy jak teraz AVAFX podejdzie do tego.

3. Sprawa strasznie długo się toczy w tym KNF. chyba przebili nawet polski knf.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Teraz to widać jak giną ludzie w biurokratycznych systemach

Dodano po 11 minutach:

Tak teraz rozmawiamy z kolegą o tej sprawie to w moim przypadku 95% ludzi poddała by się i odpuściła. Nie wiem co mnie jeszcze trzyma ale nie odpuszczę tym ... tej sprawy moich pieniędzy.

Takie pytanie do osób bardziej obeznanych z tematem takich spraw.

Jakie wogle prawa posiada taki KNF już pomijając czy ten czy inny chcę po prostu zobrazować sytuację.

Czy taki knf może uznać brokera za winnego oszustwu lub winnego złego zabezpieczenia i nakazać wypłatę wszystkich utraconych środków + ewentualne straty z zatrzymania środków + straty z kursów walutowych i ewentualne odszkodowanie czy coś w tym stylu lub wypłatę części utraconych środków.

Czy tylko taki urząd uzna że jego zdaniem broker miał złe zabezpieczenia itp i poda brokera do sądu i tam będzie toczyła się sprawa czy karze klientowi kierować sprawę do sądu?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

AdamoFX pisze:Ponieważ pierwszy lepszy cwaniaczek, mógłby w wątpliwym dla niego dniu zalogować się poprzez proxy i w razie wygenerowania strat pójść płakać, że doszło do włamania na konto.
:clap:
Kiedyś uważałem że autor tego wątku miał dobre intencje.
Po dłuższym czasie przyglądając się jego poczynaniom na forum mam coraz większe wątpliwości.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

AdamoFX pisze:
Tak teraz rozmawiamy z kolegą o tej sprawie to w moim przypadku 95% ludzi poddała by się i odpuściła. Nie wiem co mnie jeszcze trzyma ale nie odpuszczę tym ... tej sprawy moich pieniędzy.
Moim zdaniem jest to raczej niemożliwe, żeby broker był bezpośrednim sprawcą włamania. Wietnamskie IP, oznacza zazwyczaj że polecenia wysyłane z czyjegoś komputera przeleciały przez kilkanaście, lub kilkadziesiąt serwerów na całym świecie i namierzenie sprawcy, nie mówiąc już o wykazaniu winy jest raczej nierealne.

To, co piszecie o "dymaniu" , jest zwykłą teorią spiskową i to poniżej poziomu. Firma zaproponowała użytkownikowi forexpolska dżentelmeńskie rozwiązanie sprawy, mimo że nie miała obowiązku prawnego żeby uznać tą reklamację.

Dlaczego firma nie chciała oddać całej kwoty?

Ponieważ pierwszy lepszy cwaniaczek, mógłby w wątpliwym dla niego dniu zalogować się poprzez proxy i w razie wygenerowania strat pójść płakać, że doszło do włamania na konto.

Ale oczywiście według ideologii panującej na tym forum, niezaprzeczalne jest istnienie międzynarodowego spisku brokerów forex, którzy tylko czekają, aby ukraść pieniądze i "wydymać" biednego tradera.

@forexpolska, jeśli naprawdę masz podstawy żeby sądzić że zostałeś poszkodowany, skontaktuj się z prawnikiem w Irlandii i podejmij kroki z udziałem lokalnego wymiaru sprawiedliwości (czy też cywilnie). .

Mogę ci polecić kancelarię prawną, która może pomóc ci w tej kwestii:

http://www.williamfry.ie

Witam

AdamoFX nie jestem pierwszym lepszym jakimś cwaniaczkiem. Ja nikogo nie oszukuje i nie pozwolę sobie na oszukiwanie mnie. Rozumiem ciebie, że zapoznałeś się z sprawą powierzchownie i tak mogłeś to zrozumieć.

1. Była nie dawno sprawa jednego z brokerów, który sprzedał czy jakoś tak dane do kont swoich klientów, którzy stracili swoje pieniądze. Dokładnie już nie pamiętam jak to się odbywało bo w tym czasie byłem zajęty moją sprawą ale wysłałem linki z tym wątkiem do KNF Irlandzkiego.

2. Dlaczego firma chciała oddać 6000$ jak była nie winna? Dlatego że zaczęło się robić o tym głośno na forum FPA itp. Dlaczego firma AVA prowadziła szantaż w wystawieniu stanowiska o, które poprosił KNF albo kasa 6k$ albo stanowisko? Czy tak wyglądają rozmowy dżentelmeńskie?

3. Obecnie prowadzona jest sprawa w KNF Irlandzkim i wierzę, że dzięki tej instytucji finał będzie pozytywny. Zaraz wstawię dokumenty jakie dziś dostałem.

4. Sprawa w sądzie + prawnik + koszty podróżowania tam dają w opcji wygranej stratę albo wyjście na 0. W opcji przegranej kolejne koszta.

5. Dlaczego broker odmówił zawiadomienia policji jeżeli jego klienta okradziono?

6. Poczytaj wątki na FPA jak tam załatwił broker AVA klientów to może zmienisz zdanie.

Dziś otrzymałem dokumenty z KNF irlandzkiego jakie zostały przekazane z AVAFX w odpowiedzi na ostatnie pytania KNF-u Irlandzkiego. Jest tego ponad 300 stron ale większość to są po prostu historie transakcyjne. Zrobiłem scana tylko tych, których tyczyły się ostatnie zapytania w tej sprawie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak ktoś z was ma jakieś ciekawe wnioski albo podpowiedź w sprawie to bardzo proszę pisać albo tu na forum albo prywatną wiadomość na forum.

AdamoFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: AdamoFX »

AdamoFX nie jestem pierwszym lepszym jakimś cwaniaczkiem. Ja nikogo nie oszukuje i nie pozwolę sobie na oszukiwanie mnie. Rozumiem ciebie, że zapoznałeś się z sprawą powierzchownie i tak mogłeś to zrozumieć.
Nie odbieraj tego, jako atak na twoją osobę. Po prostu staram się patrzeć na sprawę obiektywnie i bez emocji :)
1. Była nie dawno sprawa jednego z brokerów, który sprzedał czy jakoś tak dane do kont swoich klientów, którzy stracili swoje pieniądze. Dokładnie już nie pamiętam jak to się odbywało bo w tym czasie byłem zajęty moją sprawą ale wysłałem linki z tym wątkiem do KNF Irlandzkiego.
Czy był to rzetelny i licencjonowany broker z siedzibą na terenie UE?

2. Dlaczego firma chciała oddać 6000$ jak była nie winna? Dlatego że zaczęło się robić o tym głośno na forum FPA itp. Dlaczego firma AVA prowadziła szantaż w wystawieniu stanowiska o, które poprosił KNF albo kasa 6k$ albo stanowisko? Czy tak wyglądają rozmowy dżentelmeńskie?
Ustąpili, bo chcieli uniknąć narażania dobrego imienia firmy.

Nikt ciebie nie szantażował - po prostu każda kontrola ze strony nadzoru finansowego oznacza koszty prawne i chcieli upewnić się, czy przypadkiem mimo zwrotu nie zgłosisz ich tak i tak.
Sprawa w sądzie + prawnik + koszty podróżowania tam dają w opcji wygranej stratę albo wyjście na 0. W opcji przegranej kolejne koszta.
Koszt biletu do Dublina to ok. 500 zł... zresztą myślę, że w XXI wieku nie trzeba jechać do innego kraju, aby efektywnie przeprowadzić tam sprawę sądową.

Kosztów prawnika zapewne nie sprawdzałeś, więc zakładanie z góry nie jest najlepsze. :)
5. Dlaczego broker odmówił zawiadomienia policji jeżeli jego klienta okradziono?
Uzasadnili w jakiś sposób odmowę zgłoszenia na policję?
6. Poczytaj wątki na FPA jak tam załatwił broker AVA klientów to może zmienisz zdanie.
Jeśli możesz podaj linki.

Jeśli chodzi o załączone dokumenty, nie świadczą one o tobie najlepiej. Odpowiedz proszę na pytania:
"did not highlight to your office the profit making alleged "hacked trades"
Jakiej wysokości zysk został osiągnięty, w wyniku działań "hackera"?

"traded the account for a number of months despite the fact that the account was allegedly hacked
Dlaczego korzystałeś z konta, mimo że doszło do włamania?
"then traded the alleged "hacked trades" , instead of closing them completely and pursuing his case
Dlaczego nie zamknąłeś transakcji ustawionych przez hackera?

I jak udowodnisz, że na twoim komputerze nie było keyloggerów lub wirusów?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

AdamoFX pisze:
Nie odbieraj tego, jako atak na twoją osobę. Po prostu staram się patrzeć na sprawę obiektywnie i bez emocji :)
Czy był to rzetelny i licencjonowany broker z siedzibą na terenie UE?

Ustąpili, bo chcieli uniknąć narażania dobrego imienia firmy.

Nikt ciebie nie szantażował - po prostu każda kontrola ze strony nadzoru finansowego oznacza koszty prawne i chcieli upewnić się, czy przypadkiem mimo zwrotu nie zgłosisz ich tak i tak.
Sprawa w sądzie + prawnik + koszty podróżowania tam dają w opcji wygranej stratę albo wyjście na 0. W opcji przegranej kolejne koszta.
Koszt biletu do Dublina to ok. 500 zł... zresztą myślę, że w XXI wieku nie trzeba jechać do innego kraju, aby efektywnie przeprowadzić tam sprawę sądową.

Kosztów prawnika zapewne nie sprawdzałeś, więc zakładanie z góry nie jest najlepsze. :)
Uzasadnili w jakiś sposób odmowę zgłoszenia na policję?
Jeśli możesz podaj linki.

Jeśli chodzi o załączone dokumenty, nie świadczą one o tobie najlepiej. Odpowiedz proszę na pytania:
"did not highlight to your office the profit making alleged "hacked trades"
Jakiej wysokości zysk został osiągnięty, w wyniku działań "hackera"?

"traded the account for a number of months despite the fact that the account was allegedly hacked
Dlaczego korzystałeś z konta, mimo że doszło do włamania?
"then traded the alleged "hacked trades" , instead of closing them completely and pursuing his case
Dlaczego nie zamknąłeś transakcji ustawionych przez hackera?

I jak udowodnisz, że na twoim komputerze nie było keyloggerów lub wirusów?

Witam

Czytając te twoje odpowiedzi widać, albo jesteś od kogoś z ava albo jesteś mało zorientowany.

Niestety nie ma biletów po 500 zł może kiedyś były ale ja przeszukałem wszystko co było do przeszukania w tej sprawie i bilet dla 2 osób opcjonalnie 3 osób to koszt kilku tysięcy a nie 500 zł.

Dodam jeszcze, że tam trzeba lecieć w danym terminie, a nie pod promocje linii lotniczych.

Tu niestety nie udało ci się.

Do tego trzeba doliczyć koszty hotelu, które w najdroższym mieście europy zachodniej nie są najtańsze. Po co hotel, a no po to, że negocjacje mogą się nie skończyć w 1 dzień i trzeba zostać z 2-3 dni.

Od razu uprzedzę twoją odpowiedź taką informacje przysłał mi urząd. Jak dobrze pamiętam to nie ma lotów codziennie bezpośrednio więc trzeba by i tak nocować. Tak można wracać przez Londyn ale to na pewno nie obniża kosztów.

Czy to był rzetelny broker to tego nie wiem ani ja ani ktoś inny bo tak czytając po forach każdy jest rzetelny do czasu jak nie wydyma klientów. Licencjonowany jest w irlandi więc w UE.

Nie można jak widać bo firma AVAFX nie zgodziła się na ugodę za pomocą online czyli telekonferencja czy coś takiego.

Tak na pewno ten zlepek informacji, który przysyłają zapewne kosztował ich 6000$ szkoda bardzo chyba z 60$.

Po pierwsze to ciężko znaleźć prawnika, który będzie chciał podjąć się sprawy za granicami kraju i na pewne taka kwota do odzyskania go nie zainteresuje bo jego koszty mogą przekroczyć wartość odzyskanej sumy jeżeli by się udał oto odzyskać.

Prawnik nie będzie płacił za siebie za bilety, a jak ma płacić to i tak to wliczy w koszta. Jak się domyślasz to taka sprawa może nie skończyć się na 1 rozprawie i może to być 3 albo 10 i teraz sobie policz koszty samej podróży.

Odmowa była prosta i jasna, że oni nie zgłoszą tego i tyle bo oni nie widzą problemu. To kto ma widzieć problem? jak ich klient zgłasza taką sprawę do nich oni oświadczają że było włamanie na rachunek z wietnamu, a potem odmawiają zawiadomienia policji.

Jak odszukam link to tam sobie poczytaj jak traktują klientów i jak pięknie ich olewają w rozmowie. Koleś zamieścił tam całą rozmowę ze swoim opiekunem rachunku.

Sprawę już opisywałem na forum warto sięgnąć do początku wątku i będzie wszystko jasne. Ja tylko przypomnę były 2 włamania pierwsze mniej dotkliwe, które dały stratę, którą odrabiałem i potem dostałem 2 strzała takiego mega już niszczącego. Jak dobrze pamiętam to pierwszy strzał był chyba w tym czasie co ja miałem platformę odpaloną i to zapewne będzie do sprawdzenia jak nie sfałszują danych czyli chodzi o logi w tym czasie.

1. Ja widząc sytuacje szybko zgłaszam to do mojego opiekuna na czacie i co tam się dzieje każą czekać bo opiekuna nie ma czy poszedł na przerwę. ja co robię w tym czasie nic nie ruszam, żeby nie było na mnie myślałem, że to jakiś błąd systemu i coś u nich się stało. Jak pojawił się opiekun rachunku to co on próbuje zrobić wmówić mi że to ja sam zrobiłem no i wtedy jakoś dałem sobie to wmówić myślę może coś na klawiaturze wcisnąłem. Tam powstały pozycje, które zrobiłem headingem i pracowałem nad tym, żeby to wyprowadzić na zero.

Może to o to im chodzi ale jak broker wypina tyłek na ciebie to co masz robić zamknąć to i pogodzić się z sporą stratą ?

Nie martw się oni jakby mieli coś takiego i by były pozycje zyskowne od razu by się do ciebie zgłosili, że to trzeba wycofać bo to nie było twoje działanie tylko hakera.

2 strzał to już był taki ewidentny, że nie które osoby prywatnie mi mówiły, że to na pewno ktoś od brokera bo to było na rozwalenie konta i tyle.

Dlaczego korzystałem z konta bo mi opiekun konta kazał zmienić hasło i tyle próbowałem wyprowadzić pozycje na + ale nie udało się bo 2 strzał załatwił całe konto na amen.

Zadam ci takie samo pytanie jak udowodnisz że były?

Ja ci powiem tak mam konta maklerskie bankowe i forexowe i przez tyle lat nie było próby włamania na to konto, ani włamania więc coś o tym świadczy.

Ja napisałem do kilku firm od zabezpieczeń, każda z nich uznała to samo ze logowanie do konta na www w AVAFX nie ma szyfrowania czyli nie jest bezpieczne.

Masz tu link o którym pisałem wcześniej: http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... eater.html

może zmienisz zdania o AVAFX, która gościowi zabrała prawie 14.000€ bo manipulował rynkiem hahaha jak pisze pod koniec coś pękło i oddali chyba podziałało zgłoszenie do KNF Irlandzkiego

ODPOWIEDZ