Heniek2x pisze:Aby kogoś oskarżyć musisz mieć jakieś podstawy. Takie podstawy typu: mieli słabe zabezpieczenia itp. nic nie znaczą bo widziały gały co brały. Jeżeli Ty twierdzisz, że było włamanie, broker też stwierdza, że było włamanie to dlaczego nie idziesz tym tropem? Znam się trochę na informatyce i przechwycenie hasła do strony www nie stanowi żadnego problemu. Bardzo prawdopodobne, że ktoś w twojej sieci odpalił sniffera przechwycił niezakodowane hasło i z ciekawości zaczął się bawić, zlecenia na to wskazują. Jedno jest pewne tzw. hakerzy nie zajmują się takimi rzeczami bo duża,łatwa i legalna kasa jest gdzie indziej. Wogóle jaką miałeś strukturę sieci w tamtym czasie? Najlepiej weź adresy IP i idź na policję, niech ustalą kto z nich wtedy korzystał. Z tymi instytucjami to daj sobie spokój bo będą zajmować się twoją sprawą tak aby jej nie zakończyć, w ten sposób chcą usprawiedliwić swoje istnienie i pozyskać więcej kasy od podatników.
Brokera nie porównuj z bankami, bo banki przynajmniej te w Polsce działają na trochę innej zasadzie.
Witam
Nie oskarżam brokera w taki sposób, że to on mi kasę podwędził z konta. Ja twierdzę, że broker nie dopełnił swoich obowiązków i nie zabezpieczył połączenia do mojego konta co mogło skutkować pozyskaniem danych.
Na policję to nie ma co zgłaszać bo znam już takie osoby co zostały okradzione w internecie z gotówki i sprawy wszystkie zostały umorzone. Nikt się nie wysilił szukać złodziejaszków.
Broker nie chciał zawiadomić policji na moją prośbę, a tak powinien uczynić bo to stało w ich firmie.
Poczytaj sobie wątek chyba brokera Gant Capital czy jakoś tak. Tam działy się podobne rzeczy i kasa ludziom ginęła z kont.
Twierdzisz, że ktoś chciał się pobawić ale musiał być w tym dobry bo wiedział jak grać na forexie. Te zlecenia były stawiane w jednym celu, żeby rozwalić konto.
Dlaczego broker zaoferował 6000$ odszkodowania? Tak sobie bo mu szkoda się mnie zrobiło hehe
Zobaczymy na razie oczekuje na rozpoczęcie pełnego śledztwa może się uda coś odzyskać. Na pewno nie odpuszczę i tak wszystko postawiłem na jedną kartę. Wiem też że jednemu z użytkowników z forum ten sam broker nie chce wypłacić kasy i jak mu się nie uda to mam nadzieję, że się przyłączy do skargi.