WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

forexpolska pisze:Witam

Dziś dostałem list z irlandzkiego knf

Obrazek
Pozwolę sobie na przełożenie listu.

"Odnosząc się do wcześniejszego zarzutu i po skontaktowaniu się z obiema stronami, zdecydowano, iż w sprawie powinno zostać przeprowadzone śledztwo.
Niestety ze względu na liczbę skarg, jaką otrzymał urząd w ciągu ostatnich miesięcy badanie skargi może się rozpocząc za 16-20 tygodni."

Robota nie pali im się w rękach.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Heniek2x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Heniek2x »

Aby kogoś oskarżyć musisz mieć jakieś podstawy. Takie podstawy typu: mieli słabe zabezpieczenia itp. nic nie znaczą bo widziały gały co brały. Jeżeli Ty twierdzisz, że było włamanie, broker też stwierdza, że było włamanie to dlaczego nie idziesz tym tropem? Znam się trochę na informatyce i przechwycenie hasła do strony www nie stanowi żadnego problemu. Bardzo prawdopodobne, że ktoś w twojej sieci odpalił sniffera przechwycił niezakodowane hasło i z ciekawości zaczął się bawić, zlecenia na to wskazują. Jedno jest pewne tzw. hakerzy nie zajmują się takimi rzeczami bo duża,łatwa i legalna kasa jest gdzie indziej. Wogóle jaką miałeś strukturę sieci w tamtym czasie? Najlepiej weź adresy IP i idź na policję, niech ustalą kto z nich wtedy korzystał. Z tymi instytucjami to daj sobie spokój bo będą zajmować się twoją sprawą tak aby jej nie zakończyć, w ten sposób chcą usprawiedliwić swoje istnienie i pozyskać więcej kasy od podatników.

Brokera nie porównuj z bankami, bo banki przynajmniej te w Polsce działają na trochę innej zasadzie.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Heniek2x pisze:Aby kogoś oskarżyć musisz mieć jakieś podstawy. Takie podstawy typu: mieli słabe zabezpieczenia itp. nic nie znaczą bo widziały gały co brały. Jeżeli Ty twierdzisz, że było włamanie, broker też stwierdza, że było włamanie to dlaczego nie idziesz tym tropem? Znam się trochę na informatyce i przechwycenie hasła do strony www nie stanowi żadnego problemu. Bardzo prawdopodobne, że ktoś w twojej sieci odpalił sniffera przechwycił niezakodowane hasło i z ciekawości zaczął się bawić, zlecenia na to wskazują. Jedno jest pewne tzw. hakerzy nie zajmują się takimi rzeczami bo duża,łatwa i legalna kasa jest gdzie indziej. Wogóle jaką miałeś strukturę sieci w tamtym czasie? Najlepiej weź adresy IP i idź na policję, niech ustalą kto z nich wtedy korzystał. Z tymi instytucjami to daj sobie spokój bo będą zajmować się twoją sprawą tak aby jej nie zakończyć, w ten sposób chcą usprawiedliwić swoje istnienie i pozyskać więcej kasy od podatników.

Brokera nie porównuj z bankami, bo banki przynajmniej te w Polsce działają na trochę innej zasadzie.

Witam

Nie oskarżam brokera w taki sposób, że to on mi kasę podwędził z konta. Ja twierdzę, że broker nie dopełnił swoich obowiązków i nie zabezpieczył połączenia do mojego konta co mogło skutkować pozyskaniem danych.

Na policję to nie ma co zgłaszać bo znam już takie osoby co zostały okradzione w internecie z gotówki i sprawy wszystkie zostały umorzone. Nikt się nie wysilił szukać złodziejaszków.

Broker nie chciał zawiadomić policji na moją prośbę, a tak powinien uczynić bo to stało w ich firmie.

Poczytaj sobie wątek chyba brokera Gant Capital czy jakoś tak. Tam działy się podobne rzeczy i kasa ludziom ginęła z kont.

Twierdzisz, że ktoś chciał się pobawić ale musiał być w tym dobry bo wiedział jak grać na forexie. Te zlecenia były stawiane w jednym celu, żeby rozwalić konto.

Dlaczego broker zaoferował 6000$ odszkodowania? Tak sobie bo mu szkoda się mnie zrobiło hehe

Zobaczymy na razie oczekuje na rozpoczęcie pełnego śledztwa może się uda coś odzyskać. Na pewno nie odpuszczę i tak wszystko postawiłem na jedną kartę. Wiem też że jednemu z użytkowników z forum ten sam broker nie chce wypłacić kasy i jak mu się nie uda to mam nadzieję, że się przyłączy do skargi.

bonorum
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bonorum »

Nie poddawaj sie stary, trzymam kciuki i mysle ze sie uda!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

broker avafx.com
Broker ten to znany oszust od kilku lat nawet na tym forum niektórzy koledzy mieli w stopce wpis "Trzymaj się z dala od brokera avafx.com to oszust"
Nie czytałem całego wątku ,wiec nie polemizuje.
Informuję tylko wykreślcie sobie tego brokera z listy bookerów ,którymi jesteście zainteresowani albowiem z tego co wiem lista 'cudów" jakie u niego zachodzą jest bogata :!: :!:
Jeśli chcecie tego doświadczyć to próbujcie - Wasza wola :!: :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

bonorum pisze:Nie poddawaj sie stary, trzymam kciuki i mysle ze sie uda!

Witam

Dzięki :)

Ja się nie poddaje cierpliwie czekam na rozpoczęcie pełnego śledztwa i mam nadzieję, że uda mi się odzyskać pieniądze. Dla wszystkich uczestników rynku FOREX niech będzie ta sprawa przestrogą nie tylko przed tym brokerem ale i innymi :(

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Polecam zapoznanie się z tematem: http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... -scam.html

migiss
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: migiss »

Poruszony temat daje do myślenia.
jacy inni brokerzy dopuszaczli sie takich oszustw?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

migiss pisze:Poruszony temat daje do myślenia.
jacy inni brokerzy dopuszaczli sie takich oszustw?

Tego to ja nie wiem bo nie monitoruje rynku brokerów ale jak widać nieźle ludzi robią w balona. Dobry jesteś jak tracisz jak już zyskujesz to trzeba ciebie załatwić.

Andrzejak
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Andrzejak »

to raczej tak nie działa, tylko poprostu przestajesz być opłacalny i nie ma co w ciebie inwestować, bo więcej poieniędzy z ciebie nie wycisnął, jak pokażesz ze się nadajesz to możesz walczyć

ODPOWIEDZ