WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Może i masz racje ale jak już kontaktowałem się z prawnikiem w SII o on sam stwierdził, że nie zna się na tamtym prawie i szczerze nie będzie tu kombinował.

Ja wiem jak to jest z prawnikami taki przedstawiają sprawę, żebyś tylko wziął go do sprawy. W tym przypadku tu potrzeba extra prawników znających się na irlandzkim prawie oraz na rynkach kapitałowych.

Potrzebuje jakoś dobrze umotywować opcję mediacji bez wyjazdu tam.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@forexpolska
Przeszukałem blog R.Gwiazdowskiego i nie znalazłem tego info niestety.
Znalazłem tylko Fundację, która udziela bezpłatnych porad.

http://www.academiaiuris.pl/

Spróbuj się skontaktować z nimi. Nic nie będzie Cię to kosztować, a zawsze może coś Ci to pomoże. Przecież masz jeszcze czas na odpisanie temu irlandzkiemu KNF.

Co do umotywowania opcji mediacji bez wyjazdu to mogę powtórzyć jednynie to co pisałem wcześniej : "...odpisz im, że nie pojedziesz bo to by oznaczało poniesienie wyższych kosztów niż kwota, o którą dochodzisz. Jest to w miarę logiczne i powinni to zaakceptować..."
Spróbuj jednak zanim im odpiszesz skonsultować się choć z jakimś bezpłatnym prawnikiem. Może to nic nie da, ale może też naprowadzić Cię na jakiś pomysł.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Więc tak jestem już umówiony w tej fundacji chodź moja sprawa prawdopodobnie wykracza za wiedzę studentów prawa ale trzeba to sprawdzić osobiście.

Kontaktowałem się z SII i mają coś ruszyć w sprawie nagłośnienia tej sprawy medialnie. Też są takiego zdania, że to spore koszta i lepsza opcja online albo korespondencyjna chodź prawdopodobnie ciężko to będzie dogadać bo muszą się na to zgodzić wszystkie strony.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@forexpolska
To świetnie, że tak szybko się umówiłeś na spotkanie. Wiadomo, że to będzie przekraczać wiedzę studentów, ale na tym właśnie ma to polegać. Wówczas oni skonsultują się ze swoimi wykładowcami i masz szanse uzyskać możlwie najlepszą poradę. Gdybyś poszedł do przeciętnego adwokata to sprzedałby Ci jakąś historie i z nikim by tego nawet nie skonsultował, a później by się okazało, że to co Ci powidział nie ma racji bytu. Miałem kiedyś taką historię z adwokatami więc nie ufam ich wypowiedziom bo często mówią Ci coś na odczepnego aby ładnie to zabrzmiało i abyś był zadowolony, a rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej. Ciekawe jak długo potrwa zanim Ci coś doradzą po konsultacjach z wykładowcami. Domyślam się, ze też masz miesiac na odpowiedź ?
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Dziś jestem umówiony na te spotkanie ale jakoś mam mieszane uczucia do tego spotkania i prawdopodobnie za dużo się nie dowiem. Będę się opierał na tej opcji, że broker nie miał i nadal nie ma dobrego zabezpieczenia co spowodowało takie działanie. Ponieważ stawianie tezy, że broker maczał w tym palce to jest chyba nie do przeskoczenia dla wielu zawodowych prawników, a co dla takiego studenta.

Co do odpisania to ja się trzymam zawsze tych 14 dni i starem się jak najszybciej odpisać.

Jeszcze wpadłem na taki pomysł, że jak to ma być mediacja to niech odbędzie się w Polsce w KNF w Warszawie może na takie coś by przystali.

Minęło już kilka dni i kontaktowałem się z kilkoma osobami, które znają temat i żadna z nich nawet nie proponowała, żeby jechać tam na tą mediacje ponieważ zostanę zmieciony oraz pogrążony w kosztach, a sprawa nie bardzo się zmieni.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

forexpolska pisze:Jeszcze wpadłem na taki pomysł, że jak to ma być mediacja to niech odbędzie się w Polsce w KNF w Warszawie może na takie coś by przystali.
Zapomnij. Firma działa zgodnie z prawem w jakim się znajduje.
Poza tym to Ty masz interes więc to ty musisz walczyć..

Najmniej kosztowna jest (jeśli możliwa) korespondencyjna.
Zadajesz pytania/oskarżenia do zainteresowanych z kopią do nadzoru/mediatora i czekasz na ich tłumaczenie. I tak przez jakiś czas..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@forexpolska
Nie przejmuj się, że porady będzie Ci udzielał student. On niemal na pewno nie będzie wiedział nic w tej sprawie i będzie musiał zapytać o to wykładowcę. Jeśli wykładowca nie będzie wiedział ... to sam rozumiesz jak to wygląda.
Mediacja w Wawie to częściowo dobry pomysł, ale ... wydaje mi się, że i tak mógłbyś polec w bepośredniej mediacji. Ich prawnicy by Cię zagadali, a Ty nadal nie bardzo wiesz na czym masz się oprzeć. Lepiej próbuj mediacji listownej.
Mam taką myśl. Może, jeśli czegoś się dowiesz od tych studentów to nie pisz na razie o tym tu. Nigdy nie wiadomo kto czyta to forum.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Nie dawno wróciłem z tej fundacji bo jednak 100km mam do niej to troche trwało. Tak jak się spodziewałem to raczej coś w stylu praktyk dla studentów niż konkretna pomoc. No nic spisali moją historie skserowali dokumenty i za tydzień będę znów jechał bo mają tydzień czasu na znalezienie mecenasa od takich spraw.

Takie sprawy to u nich nie za bardzo pożądane bo to są pomoce dla ubogich ludzi :)

Dodano po 30 minutach:

Czy ktoś z was zna firmę, która mogłaby zrobić analizę strony oraz wystawić papierek na to tylko najlepiej takie firmy zagraniczne.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

W tamtym tygodniu zaraz po tej wizycie wysłałem list do Irlandzkiego KNF w sprawie tej mediacji listownej. Motywacje podałem o jakiej pisałem tu na forum. Zobaczymy jaki będzie kolejny ruch ze strony Irlandzkiego KNF.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Niestety w fundacji dostałem informacje nie zajmujemy się sprawami gospodarczymi i tyle w tej sprawie załatwiłem u nich.

Dodano po 15 godzinach 1 minutach:

Dziś dostałem list z irlandzkiego knf

Obrazek

ODPOWIEDZ