WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

MarioDM pisze:@forexpolska
Czyli jednak KNF w przypadku rynku polskiego coś by jednak zrobił. Twój potencjalny zysk był w tym przypadku za mały, ale ciekaw jestem jakby się sprawy potoczyły gdyby to co Ci się przydarzyło z Ava dotyczyło jakiegoś polskiego brokera. Myślę, że może przynajmniej szybciej by się to wszystko wyjaśniło. Jak na razie z Ava walczysz pół roku i w sumie nadal nic nie wiesz jak się to może potoczyć. Dla mnie jest to wystarczająco zniechęcające aby otwierać rachunek u zagranicznych brokerów.
A co do wzięcia połowy kasy to ... wiesz ... zawsze lepiej pół niż nic. Życzę Ci abyś odzyskał całość i trzymam kciuki.

PS : Dla jasności - nikogo nie namawiam do korzystania z polskich brokerów. Wyrażam tylko swoje zdanie i swoje obawy.

Wiesz 6000$ to nawet nie ma połowy to ledwo 1/3 straty namacalnej już nie wspomnę, że na wymianie $ to kolejna strata jakieś 9000 zł do tego blokada środków, które tracą wartość z godziny na godzinę. Zobaczymy co tam knf zrobi i czy ma dużą moc bo to od tego wiele zależy.

Ja wiem, że broker zrobił wałek i teraz się broni jak tylko może.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarioDM
poczytaj sobie o interbroku czy jakoś tak (nazwy z głowy nie pamiętam dokładnie) , był w kraju, szychy kasę wpłacały i co .... się rypło!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Dodam jeszcze, że piszcie do KNF danego brokera w każdym przypadku nawet jak wam robi utrudnienia i do innych instytucji nadzorujących tylko żeby to były faktyczne przypadki łamania zasad przez brokera
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

@inso
Nie ma sprawy i również pozdrawiam.
@raposo
Poczytałem o Alpari. Biuro w Wawie zniknęło, ale firma chyba nadal działa ? Trochę dziwnie się zachowali.
@Janek trader
Czy o tym interbroku jest gdzieś na forum ? Szukałem , ale nie znając właściwej nazwy nie znalazłem .
@forexpolska
Tak właściwie to masz podany jakiś termin oczekiwania na odpowiedź ? Pisałeś, że od 15 do 30 dni. Więc ile jeszcze może to potrwać ? Bo jak rany to się ciągnie strasznie długo. I jak dobrze zrozumiałem to teraz czekasz na odpowiedź z irlandzkiego KNF ? Ciekawe co ta odpowiedź wniesie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

MarioDM pisze:@inso
Nie ma sprawy i również pozdrawiam.
@raposo
Poczytałem o Alpari. Biuro w Wawie zniknęło, ale firma chyba nadal działa ? Trochę dziwnie się zachowali.
@Janek trader
Czy o tym interbroku jest gdzieś na forum ? Szukałem , ale nie znając właściwej nazwy nie znalazłem .
@forexpolska
Tak właściwie to masz podany jakiś termin oczekiwania na odpowiedź ? Pisałeś, że od 15 do 30 dni. Więc ile jeszcze może to potrwać ? Bo jak rany to się ciągnie strasznie długo. I jak dobrze zrozumiałem to teraz czekasz na odpowiedź z irlandzkiego KNF ? Ciekawe co ta odpowiedź wniesie.

ile to dokładnie nie wiem bo zmieniłem formę korespondencji z emeil na tradycyjny list polecony bo tak mi poradzono, żeby był dowód całej sprawy korespondencja emeil nie jest już taka dobra jeżeli chodzi o wiarygodność.

Ale KNF irlandzki dotrzymuje terminów. Powiedzieli, żebym czekał oni się do mnie odezwą.

Te listy to kolejny koszt może kosmetyczny ale taki między 10-20 zł każdy list razy ileś tam to są koszty. Oby ta medjacja nie była na żywo bo to kolejne koszta transportu itp.

Nie wiem jak medjacja wygląda ale jak każda ze stron będzie miala na odpowiedz 15 dni to znów się zejdzie z kilka tygodni. Brokerowi w to graj.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

MarioDM pisze:Czy o tym interbroku jest gdzieś na forum ? Szukałem , ale nie znając właściwej nazwy nie znalazłem .
na forum nie ma, to było dawno i tylko dla "wybranych" i tylko chyba konta zarządzane na fx, nie ogłaszali się dla ogółu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Długo nie trzeba było czekać i jest odpowiedź.

Obrazek

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Pozwolę sobie na nieudolną próbę przełożenia na język polski tego listu :

============================================================

Dziękuję za wyrażoną ostatnio korespondencyjną zgodę na mediację.

Jako że obie strony zgodziły się na mediację, czy mógłbym prosić pana o przybycie do Dublina aby wziąć udział w spotkaniu mającym na celu mediację
w biurze Rzecznika Praw Obywatelskich Usług finansowych w Lincoln Place, Dublin 2 ?

Załączam dla pana informacji kopię wytycznych mediacji.

Z poważaniem

============================================================

Tylko prosze bez krytyki bo jak już wcześniej pisałem słabo znam angielski.

@forexpolska
I co teraz ? Trochę licho. Nie dość, ze koszty, fatalna pogoda na podróż to jeszcze weź pod uwagę jak sobie poradzisz na takim spotkaniu. Jeśli nie masz znajomego znającego biegle angielski to wypadniesz tam fatalnie. Moim zdaniem ten irlandzki KNF poszedł na łatwiznę. Po prostu zorganizował Ci spotkanie z przedstawicielem Ava. Tyle to pewnie sam byś mógł dokonać.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Już o tym rozmawiałem z moim znajomym, który jest moim tłumaczem. też był zaskoczony.

Pierwsza sprawa to koszta sam lot dla jednej osoby to ponad 1000 zł co razem z kosztami miejscowego transportu i tego w Polsce do lotniska będzie jakieś 2500 zł. Do tego trzeba dołożyć koszty hotelu i jedzenia to kolejne kilka stówek i zaraz się może zrobić z 4000 - 5000€. Gdzie tu te tanie linie?

Druga sprawa to właśnie to o czym ty piszesz. Mój kolega tłumaczy te teksty ale albo nawet na pewno nie będzie się znał na bardziej złożonej tematyce rynku forex, a wypadało by wiedzieć wszystko. Bo na pewno będą haczyki.

Następnie ja tam pojadę tylko z tłumaczem, a oni przyjdą z cwanymi prawnikami, którzy nie tylko nie będą chcieli przedstawiać dobrej oferty ale jeszcze zepchnąć na mnie całej winy, a ja bez żadnego wsparcia fachowca nic nie poradzę. branie prawnika to też nie będzie żadne rozwiązanie.

Jest problem i rozważam 2 opcje albo mediacja online albo mediacja korespondencyjna powiedzmy emeil lub tradycyjną pocztą z minimalnym czasem na odpowiedź.

Jestem ciekaw czy pójdą na takie coś.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@forexpolska
Sprawa jest cholernia trudna. Moim zdaniem nie możesz się teraz wycofać z mediacji bo może to oznaczać fiasko sprawy, ale jednocześnie nie możesz tam pojechać bo również polegniesz.
Przemyśl to dobrze sam, ale moim zdaniem odpisz im, że nie pojedziesz bo to by oznaczało poniesienie wyższych kosztów niż kwota, o którą dochodzisz. Jest to w miarę logiczne i powinni to zaakceptować. Mediacja on-lina też chyba nie wchodzi w grę . Jedynie pozostaje Ci droga korespondencyjna.
Tak w ogóle to ten ich KNF zachowuje się beznadziejnie. Przedstawiłeś im sprawę wiec niech to kuźwa wyjaśnią, a nie próbują się wysługiwać Tobą wkręcając Cię w osobiste załatwianie sprawy na miejscu. Od czego oni są do licha ?

Dodano po 12 godzinach 36 minutach:

Tak w zasadzie to Ty w tej sprawie błądzisz po omacku. Powinieneś skorzystać z porady prawnika. Problem w tym, że większość adwokatów nie będzie się na tym znać i jeśli udzieli Ci porady to prawdopodobnie nierzetelnej.
Przypomniało mi się, że kiedyś na blogu Roberta Gwiazdowskiego czytałem, że w ramach działalności harytatywnej w jego biurze (chyba bo nie pamiętam dokładnie) studenci prawa udzielają ludności bezpłatnych porad. Jeśli sprawa jest trudna i student nie jest w stanie udzielić porady to pyta się swoich wykładowców. Może spróbuj tej drogi. Postaram się poszukać tego, choć nie wiem czy znajde teraz.
Trust no bit**es.

ODPOWIEDZ