WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Zastanawia mnie dlaczego brokerzy nie chcą wprowadzić tokenów bo to nie jest duży koszt przy takim ryzyku.

Dla tych co korzystają z Moneybookers wprowadzono TOKENY i to zapewniło 100% zabezpieczenie logowania. Nawet jak mu ukradną dane logowania to i tak nie wejdą na konto. Do tego jak piszecie Certyfikaty to bardzo dobra sprawa tylko nie wiem dlaczego żadnemu brokerowi nie zależy na nich?

Odnośnie mojej sprawy zebrałem dowody na to że broker AVAFX nie ma szyfrowania strony przy logowaniu oraz, że nie używa żadnego certyfikatu. Na przykład podałem innych brokerów którzy mają certyfikat bezpieczeństwa i szyfrują dane między innymi FXPRO, saxobank. Alpari, FXCM, MBTrading, Interbank.

Jeden z użytkowników radził pozyskać audyt o takich zabezpieczeniach tej strony AVAFX.com niestety żadna firma nie chce go wystawić z tych firm od oprogramowania antywirusowego.

Jak macie jeszcze jakieś konkretne pomysły i propozycje to chętnie skorzystam.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Jeden z użytkowników radził pozyskać audyt o takich zabezpieczeniach tej strony AVAFX.com niestety żadna firma nie chce go wystawić z tych firm od oprogramowania antywirusowego.
http://netface.pl/audyt-bezpieczenstwa.html
google: audyt stron internetowych bezpieczeństwo

mm75
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mm75 »

forexpolska pisze:Odnośnie mojej sprawy zebrałem dowody na to że broker AVAFX nie ma szyfrowania strony przy logowaniu oraz, że nie używa żadnego certyfikatu.
Oni twierdzą , że jednak używają szyfrowania:
Ava deploys up to a 256-bit SSL encryption across our website. The True-Site identity assurance seal embedded with our name/date/time stamp along AICPA WebTrust compliance affords the best security for e-commerce available.
http://www.avafx.com/Tech-Support/

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Tak ale chodzi tu o znane firmy do tego musi być to firma zagraniczna bo nie będzie to obiektywny audyt. Dlatego najlepsze są firmy typu Kaspersky

Dodano po 13 minutach:

mm75 - słuchaj jeżeli wszystkie firmy od zabezpieczeń do których wysłałem zapytanie odpisały jednoznacznie, że:

Dnia 22-10-2010 o 15:00:55 helpdesk@gdata.pl <helpdesk@gdata.pl> napisał(a):

Dzień dobry

Zakładanie konta w tej domenie odbywa się za pomocą bezpiecznego protokołu https

https://www.avafx.com/Real-Registration-Steps/

Niestety logowanie odbywa się bez ssl więc nie można nazwać tego bezpiecznym.

Nie wiem jeżeli inni brokerzy mają przy logowaniu HTTPS i kłódeczkę z certyfikatem to może ava stosuje jakieś jeszcze nie znane systemy zabezpieczeń

Dodano po 14 minutach:

Z tego co widzimy to tylko przy rejestracji jest HTTPS
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Pozwoliłem sobie przenieść tutaj wątek cytuję/////

Jest decyzja NFA w sprawie Gain Capital. M.in za stosowanie Virtual Dealer Plugina, niekorzystne dla klientów zmienianie dźwigni, muszą zapłacić $459,000 i zrekompensować straty klientom. Ciekawe jest to, że broker poszedł na ugodę i sam zaproponował takie rozwiązanie a NFA na to przystał.
http://www.nfa.futures.org/news/newsRel ... cleID=3676

Mamy przykład że naloty porządnych komisji nadzoru finansowego na brokerów MM mają sens,są potrzebne i są z korzyścią dla całego rynku jednocześnie zwiększając bezpieczeństwo.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

ZZ troche ta kwota śmieszna ale to już coś. Ja bym był szczęśliwy jakby Irlandzki KNF ukarał AVAFX i nakazał zwrotu utraconych środków.

Czy jest jeszcze jakaś ważna instytucja, która może ruszyć AVAFX ?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Mam takie pytanie do was:

Dziś dostałem odpowiedź z Irlandzkiego KNF i oni przed wszczęciem śledztwa proponują mi mediatora i co wy o tym sądzicie?

Czy warto zaryzykować tego mediatora chodź w przypadku nie dogadania będzie śledztwo i szukanie winnego.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Komentarzem
Sądy arbitrażowe powstały chyba po to by po nowemu chronić korporacyjne zadki.
Kto miałby być tym mediatorem?
Zawsze gdy biznes ma odkrytą pokrywkę (nie jest zbyt regulowany) tam się robi kasę na wsze sposoby. Jak się nie będzie uczył świat rozwiązywać tego typu problemów tylko bokiem obchodzić to będzie jak z GS - prawie jak swięta krowa to w zasadzie wystarczy stworzyć system biznes, który będzie przytłaczał i przerastał prawo a będziesz milionerem. Wystarczy adwokat, skomplikowane umowy .. pozorna prostota.

forexpolska pisze:Czy warto zaryzykować tego mediatora chodź w przypadku nie dogadania będzie śledztwo i szukanie winnego.
Co może mediator? Przekona brokera do 100% naprawienia szkód? 80% ?
Możesz coś streścić stanowisko ir knf ? Jeśli oni mają z tym problem to chyba czas pomyśleć kto się tym w UE interesuje.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Piszą tylko, że to oni pokrywają koszty tego mediatora i sprawa będzie tajna. Mediator będzie pochodził z ich biura.

Co potrafi uczynić taki mediator to ja nie wiem może ktoś już spotkał się z czymś albo kimś takim.

Dodano po 10 minutach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Zaryzykowałem z tym mediatorem i wysłałem pismo o podjęciu mediacji. obecnie czekam na więcej informacji.

ODPOWIEDZ